Γ. Μπαλάφας: «Στο ζήτημα επί της αρχής της απλής αναλογικής, δεν θα πιάσουμε τους 200 βουλευτές»

Την Τρίτη 19 Ιουλίου, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μπαλάφας, μίλησε στο Βήμα fm για την ψήφιση του εκλογικού νόμου στη Βουλή

Την Τρίτη 19 Ιουλίου, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μπαλάφας, μιλά στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για την ψήφιση του εκλογικού νόμου στη Βουλή.

{{{ audio1 }}}

Για την ψήφιση του εκλογικού νόμου

«Αν θέλετε τη δική μου εκτίμηση, δεν θα πιάσουμε 200 βουλευτές. Αυτό δεν υποβαθμίζει την προσπάθεια που κάναμε και που κάνουμε για να πείσουμε , αλλά αν θέλετε τη δική μου γνώμη, στο ζήτημα επί της αρχής, της απλής αναλογικής, στο σύνολο των εδρών και της κατάργησης του μπόνους που είναι ο πυρήνας, η ουσία, η φιλοσοφία της πρότασής μας, δεν θα πιάσουμε τους 200.

Εμείς δεν υπολογίζουμε στην κάλυψη των καταστάσεων- από την αρχή το έχουμε πει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, με όσες ψήφους της Χρυσής Αυγής.

Εμείς επιδιώξαμε, με τις συζητήσεις που έκανε ο πρωθυπουργός με τους 6 πολιτικούς αρχηγούς, που δεν είναι άνευ σημασίας, ήταν καίριας σημασίας. Στο 3% μόνο ένα κόμμα από τα έξι, είπε να μην υπάρχει το 3%. Τα υπόλοιπα πέντε κόμματα είπαν να υπάρχει. Επειδή λοιπόν εμείς, επιδιώκαμε την μέγιστη δυνατή συναίνεση, πρωτίστως στη βασική φιλοσοφία, στο επί της αρχής, αλλά και στα επί μέρους, συνεκτιμήσαμε σοβαρά ότι ένα μόνο από τα 6 κόμματα που συζητήσαμε ήταν υπέρ της κατάργησης του 3%. Άρα δεν είμαστε πολύ μακριά, από τον αναζητούμενο κοινό παρανομαστή και μείναμε λοιπόν στην διάσταση του 3%, το οποίο έχει βέβαια και μία επιχειρηματολογία, μη κατακερματισμός κτλ. Στη βάση αυτή λοιπόν, δεν προβλέπω εκτός αν κάτι συμβεί το τριήμερο, που δεν μπορώ να το προβλέψω, να έρθει ένα από τα κόμματα και να πει εγώ ψηφίζω επί της αρχής, αν ψηφίσετε και το 3%. Δεν ξέρω, δεν μπορώ να ξέρω αλλά καταρχήν θα μείνουμε στο 3%».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk