Μέσα από τους τεράστιους ολόχρυσους καθρέφτες των Chanel γυαλιών μου παρακολουθούσα τις κινήσεις του σαουδάραβα κροίσου. Ο θηριώδης άνδρας φορούσε κάτω από τη λευκή κελεμπία sabot της νέας χειμερινής κολεξιόν Bottega Veneta. Παρατήρησα ότι τα συνόδευε με χοντρές γκρι κάλτσες. Οι άκρες από τα μουστάκια του… ακουμπούσαν τρυφερά στον αφρό της Armand de Brignac σαμπάνιας. Σκέφθηκα ότι ο μεγιστάνας με τα διαμαντένια ρολόγια και τα ογκώδη δαχτυλίδια είχε συνηθίσει τις υψηλές θερμοκρασίες. Το pincher μου Ρόμελ όρμησε σαν γερμανικό πάντσερ στη chaise longue με την ενσωματωμένη κουνουπιέρα. Ο θόρυβος των ιδιωτικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων τα οποία περνούσαν ανά λεπτό πάνω από τα κεφάλια μας του είχε προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό. Ο tycoon σχολίασε ότι το πλέον glamorous helicopter το οποίο «καθρεφτίστηκε» στα γαλάζια νερά της περιοχής Καλό Λιβάδι ήταν το μαύρο-λευκό με το έμβλημα της Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομάδας της Γερμανίας. Ο μεγαλοβιομήχανος χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής υποστήριξε ότι το τελευταίας τεχνολογίας σιδερένιο πουλί είχε «δραπετεύσει» από το deck υπερπολυτελούς θαλαμηγού η οποία ανήκει σε γερμανό μεγαλοεπιχειρηματία. Ο businessman θερμός υποστηρικτής της Εθνικής Γερμανίας είναι ανάμεσα στους καλεσμένους των τριήμερων πανηγυρικών εορτασμών με αφορμή τους γάμους Καρίμ αλ Σιάτι – Ανα Μπεατρίς Μπάρος. Ο παιδικός μου φίλος επιμένει ότι οι πληροφορίες που θέλουν την οικογένεια του αιγύπτιου billionaire να έχει «ταμπουρωθεί» σε luxury βίλα προαστίου της Mykonos ελέγχονται ως ανακριβείς…
Champagne parties
Το top model Ρούφι επισημαίνει ότι κανένας αυτό το «κολασμένο» τριήμερο στο ανεξάρτητο χρυσοφόρο κρατίδιο Mykonos δεν μπορεί να αποφύγει τους paparazzi. Εχουν φθάσει από όλα τα μέρη της Γης. Βρίσκονται παντού. Σε trendy beach bars, night clubs, δρόμους, κάτω από τις ξαπλώστρες μεγιστάνων, μέσα σε πισίνες μινιμαλιστικού τύπου mansions στα προάστια του νησιού. Ο Ρόμελ ανακαλύπτει ξαφνικά έναν ιταλό φωτορεπόρτερ να βρίσκεται «κρυμμένος» πίσω από την κελεμπία του Σαουδάραβα. Ξέσπασα σε δυνατά γέλια. Πρόκειται για στενό φίλο των Dolce & Gabbana, οι οποίοι έκαναν ένα ολιγοήμερο πέρασμα από τη Σαρδηνία πριν φθάσουν στην Ελλάδα. Τον κερνάω σαμπάνια. Εκείνος μού αναφέρει τα ονόματα όλων των κορυφαίων μοντέλων του πλανήτη που αυτές τις μέρες βρίσκονται στο κοσμοπολίτικο αιγαιοπελαγίτικο νησί. Ιδιαίτερα αναγνωρίσιμος και προβεβλημένος επαγγελματίας στην πατρίδα του δεν διστάζει να μου αποκαλύψει ότι τον προβληματίζει έντονα η κατάσταση των ιταλικών τραπεζών και τα «κακά δάνεια» τα οποία δημιουργούν δονήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Προσπαθεί να ξεφύγει από τις άσχημες σκέψεις του. Μου περιγράφει λαμπερά κινηματογραφικά σκηνικά των big parties που αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται στο νησί. Οι exclusive boutiques διοργανώνουν gatherings με αστακούς, χαβιάρι και συλλεκτικές γαλλικές σαμπάνιες. Τα κοσμηματοπωλεία ακολουθούν τους ξέφρενους ρυθμούς με ατέλειωτα champagne parties. Οι βραζιλιάνες, ολλανδέζες, σουηδέζες και γερμανίδες super models λικνίζονται κάτω από το φως του φεγγαριού. Τα διαμάντια αστράφτουν εκτυφλωτικά.
Συμφωνία σε μπλε και λευκό
Η καλλονή Κινέζα στη διπλανή ξαπλώστρα φοράει τη φοβερή καπελίνα από ψάθα και οργάντζα του οίκου Moschino. Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής με πληροφορεί ότι αποτελεί μέλος της… εμβληματικής Δυναστείας των Μινγκ, το life story της οποίας εντυπωσίασε τον Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια του ταξιδιού του στην Κίνα. Ιδιωτικά αεροπλάνα, yachts, ελικόπτερα, super models, μεγιστάνες, ένα πραγματικά κινηματογραφικό σκηνικό εξελίσσεται στη Mykonos.
Ο χρυσός κληρονόμος αναφέρει ότι οι Mykonian ισχυροί άνεμοι του έφεραν τα τελευταία καυτά νέα από τη βάφτιση του μωρού των Γιώργου Οικονόμου – Κυβέλης Μελετοπούλου. Το παιδάκι βαφτίστηκε λέει μέσα στη θάλασσα της πανέμορφης Σερίφου. Μμμ! Λατρεύω το μπλε. Τα χρώματα όμως τα λευκά τα εκτυφλωτικά «αγκαλιάζουν» τις καλογυμνασμένες φιγούρες των κυριών. Το white party του ζεύγους Σιάτι – Μπάρος στο beach bar «Scorpios» το βράδυ του Σαββάτου (προηγήθηκε η γαμήλια τελετή την Παρασκευή) θύμιζε Σεν Τροπέ.
Golden girls

Μια ολόχρυση εσάρπα κεντημένη με real diamonds έδεσε το top model Ρούφι πάνω από τη μακριά λευκή τουαλέτα Elie Saab. Το ξανθό κορίτσι «πέρασε» στο μεγάλο πάρτι του ζεύγους Ριάντ και Ράνας Ζέιν με «φόντο» το αντίπαλο δέος του «S» στο πάντα προσεγμένο «Nammos» (ετοιμάζεται και πάλι να υποδεχθεί τον Αντώνη Ρέμο για μια ολονύχτια συναυλία on the beach). Το gathering Ζέιν γινόταν την ίδια ώρα με αυτό του ζεύγους Αλ Σιάτι. Οι προσκεκλημένοι αναγκάζονταν να μετακινούνται με τεράστια jeeps.
Νεαρές jet setters έχουν πετάξει στη Μύκονο από την Ντoβίλ και το Κεντάκι. Τα κορίτσια κάνουν ιππασία στην ειδυλλιακή Mykonian παραλία Φωκός και μιλούν για τους εξαιρετικούς στάβλους της Μαρίας Νιάρχου στην αμερικανική πολιτεία. Η κόρη του Greek tycoon, η Χρυσάνθη Γουλανδρή Ο’ Ράιλι, η Αθηνά Ωνάση, η 18χρονη Ηλέκτρα Νιάρχου, η Σαρλότ Κασιράγκι. Oλες τους αθλήτριες με πολλά διεθνή έπαθλα. Στην Αθήνα και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Δεξιοτεχνίας δύο όμορφα ταλαντούχα κορίτσια κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής ομάδας εφήβων. Η Λαβίνια Ν. Μακροπούλου, κόρη του γνωστού επιχειρηματία, και η Θεοδώρα Λιβανού, γόνος της old money εφοπλιστικής οικογένειας, τυλίχθηκαν στα γαλανόλευκα χρώματα σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στους θεατές. Λίγο πριν είχαν… στείλει αδιάβαστα τα μέλη της αντίπαλης τουρκικής ομάδας. Felicitations mes cheries!

Βραζιλιάνες καλλονές, ρώσοι tycoons, η Negin και η Σήλια

Οι sexy Βραζιλιάνες φοράνε τα εξαιρετικής ραφής jeans Replay και σπεύδουν στο cocktail με αφορμή το new opening της Replay Store στα Ματογιάννια. Οι αναμνήσεις από το τελευταίο party και το εντυπωσιακό catwalk της παγκοσμίου φήμης εταιρείας στη Μύκονο μου έρχονται και πάλι στο μυαλό. Η Ευγενία Νιάρχου, στενή φίλη και κουμπάρα της ωραιοτάτης αδελφής του Καρίμ, περνάει από τα Ματογιάννια. Ο γάμος του αιγύπτιου μεγιστάνα με τη βραζιλιάνα καλλονή έφερε στη Μύκονο πανίσχυρους επιχειρηματίες και ατέλειωτες σακούλες με χρήμα.
Μέλος του πληρώματος της θαλαμηγού «Serene» μεταφέρει στο deck σακούλες πανάκριβης boutique με ρούχα περιώνυμης γαλλικής φίρμας. Το yacht, ιδιοκτησίας του ρώσου κροίσου Γιούρι Σέφλερ, είναι ίσως το μοναδικό που διαθέτει υποβρύχια αίθουσα προβολής και εσωτερικό τοίχο αναρρίχησης. Το yacht του 23χρονου επίσης billionaire συμπατριώτη του Ιγκορ Ταραμπάσοβ, boyfriend της Λίντσεϊ Λόχαν και καλού φίλου της Mykonian Αλεσάντρα Αμπρόσιο, είναι επίσης πολυτελές. Η διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός φόρεσε ολόχρυσο haute couture φόρεμα Σήλια Κριθαριώτη στο private birthday party μέσα στο καινούργιο «Rakkan» στο Καλό Λιβάδι. Ιβουάρ και χρυσό φόρεμα της διεθνούς φήμης Σήλιας επέλεξε και η διάσημη fashion blogger Νegin Mirsalehi, η οποία έφθασε στην Ελλάδα ειδικά για τα Blog Awards 2016. H μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε το «Marie Claire», το αγαπημένο γυναικείο περιοδικό που εκδίδει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Ακολούθησε ολονύχτιο party στο θεαματικό roof garden της Στέγης στη λεωφόρο Συγγρού.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ