Την Πέμπτη 07 Ιουλίου, η οικονομολόγος, Έλενα Παναρίτη, μιλά στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη, για το plan B. {{{ audio1 }}}
Για το Plan B
«Μέσα σε όλη αυτή τη δουλειά, προσπαθούμε να μην βγούμε (από το ευρώ), εάν όμως έχουμε ένα πρόβλημα γιατί ή δεν μας δίνουν τη ρευστότητα που χρειαζόμαστε από την Ευρώπη ή ξυπνήσουμε και ξαφνικά δεν έχουμε να πληρώσουμε όλους τους μισθούς και όλες τις συντάξεις, τί θα κάνουμε; Ε, σε αυτό το θέμα, λοιπόν, εγώ νομίζω ότι το μακρύτερο που είχαμε φτάσει, στην ανάλυση, ήταν αυτές οι σελίδες (που αναφέρει ο Γκαλμπρέιθ), εγώ προσωπικά δεν έχω δει κάτι παραπάνω. Νομίζω, ότι είναι κάτι παρόμοιο με αυτές τις σελίδες.
Και θεωρώ ότι δεν είναι κάτι προβληματικό, ή αρνητικό ή θετικό, ή κάτι το οποίο χρειάζεται να έχει τόσο πολύ φως και να συζητηθεί, (είναι κάτι) αναγκαίο, ούτως ή άλλως και είναι πολύ λίγο.
Όταν γίνεται μια αλλαγή νομίσματος, γίνεται ένα σοκ. Ο κόσμος θα τρέξει θα πανικοβληθεί, θα πάει στις τράπεζες και θα πάρει ότι χρήματα έχει, θα γίνει το σοκ ακόμη μεγαλύτερο. Λοιπόν όλα αυτά, πρέπει κάπως να γίνει μια πρόβλεψη-πρόληψη.
Πρέπει να επιβραβεύσουμε, αν θέλετε, έστω και τη μικρή αυτή σκέψη και δουλειά που έγινε, των 20 σελίδων, από την ομάδα του Γιάνη, πόσες είναι, 20-22 σελίδες, αν ήταν μέσα ο Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, ή όχι, καλό ή κακό, δεν ξέρω, αλλά, εγώ το βλέπω πιο πολύ προς το θετικό, γιατί εάν Θεός φυλάξοι, έβαζε ο Διάβολος το πόδι του και κάτι γινόταν, άσχημο…τουλάχιστον προσπαθούσαν όσο πιο πολύ μπορούσαν.
Υπήρχε γραμμή από το Μαξίμου και από το Υπουργείο Οικονομικών, να βγούμε από το ευρώ, οικειοθελώς, μονομερώς; Υπήρχε αυτή η γραμμή; Η απάντηση είναι, όχι. Η πρόθεση ήταν αρνητική, το να βγούμε και όλη η δουλειά που γινόταν ήταν στο να μείνουμε».