Ε. Παναρίτη: «Πρέπει να επιβραβεύσουμε τη δουλειά των 22 σελίδων, από το επιτελείο Βαρουφάκη, γιατί αν έβαζε ο Διάβολος το πόδι του και γινόταν κάτι άσχημο, τουλάχιστον προσπαθούσαν όσο πιο πολύ μπορούσαν»

Την Πέμπτη 07 Ιουλίου, η οικονομολόγος,Έλενα Παναρίτη, μίλησε στο Βήμα fm για το plan B

Την Πέμπτη 07 Ιουλίου, η οικονομολόγος, Έλενα Παναρίτη, μιλά στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη, για το plan B. {{{ audio1 }}}

Για το Plan B

«Μέσα σε όλη αυτή τη δουλειά, προσπαθούμε να μην βγούμε (από το ευρώ), εάν όμως έχουμε ένα πρόβλημα γιατί ή δεν μας δίνουν τη ρευστότητα που χρειαζόμαστε από την Ευρώπη ή ξυπνήσουμε και ξαφνικά δεν έχουμε να πληρώσουμε όλους τους μισθούς και όλες τις συντάξεις, τί θα κάνουμε; Ε, σε αυτό το θέμα, λοιπόν, εγώ νομίζω ότι το μακρύτερο που είχαμε φτάσει, στην ανάλυση, ήταν αυτές οι σελίδες (που αναφέρει ο Γκαλμπρέιθ), εγώ προσωπικά δεν έχω δει κάτι παραπάνω. Νομίζω, ότι είναι κάτι παρόμοιο με αυτές τις σελίδες.

Και θεωρώ ότι δεν είναι κάτι προβληματικό, ή αρνητικό ή θετικό, ή κάτι το οποίο χρειάζεται να έχει τόσο πολύ φως και να συζητηθεί, (είναι κάτι) αναγκαίο, ούτως ή άλλως και είναι πολύ λίγο.

Όταν γίνεται μια αλλαγή νομίσματος, γίνεται ένα σοκ. Ο κόσμος θα τρέξει θα πανικοβληθεί, θα πάει στις τράπεζες και θα πάρει ότι χρήματα έχει, θα γίνει το σοκ ακόμη μεγαλύτερο. Λοιπόν όλα αυτά, πρέπει κάπως να γίνει μια πρόβλεψη-πρόληψη.

Πρέπει να επιβραβεύσουμε, αν θέλετε, έστω και τη μικρή αυτή σκέψη και δουλειά που έγινε, των 20 σελίδων, από την ομάδα του Γιάνη, πόσες είναι, 20-22 σελίδες, αν ήταν μέσα ο Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, ή όχι, καλό ή κακό, δεν ξέρω, αλλά, εγώ το βλέπω πιο πολύ προς το θετικό, γιατί εάν Θεός φυλάξοι, έβαζε ο Διάβολος το πόδι του και κάτι γινόταν, άσχημο…τουλάχιστον προσπαθούσαν όσο πιο πολύ μπορούσαν.

Υπήρχε γραμμή από το Μαξίμου και από το Υπουργείο Οικονομικών, να βγούμε από το ευρώ, οικειοθελώς, μονομερώς; Υπήρχε αυτή η γραμμή; Η απάντηση είναι, όχι. Η πρόθεση ήταν αρνητική, το να βγούμε και όλη η δουλειά που γινόταν ήταν στο να μείνουμε».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Η γιορτή της δημοκρατίας και η παραφωνία Βελόπουλου Το κεντρικό σύνθημα στη δεξίωση για την 47η επέτειο από την... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk