Ο Νίκολας Μπλάκ σε κάθε καινούργιο επεισόδιο της δημοφιλέστατης παγκοσμίως τηλεοπτικής σειράς «Επικίνδυνες Αποστολές» άλλαζε πρόσωπο. Το μέλος της ομάδας του περίφημου σήριαλ μεγάλης τηλεθέασης «Mission: Impossible» χρησιμοποιούσε μάσκες-σπέσιαλ εφέ προκειμένου να φέρει σε πέρας την αποστολή του. Ο συγκεκριμένος ηθοποιός ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό όπως άλλωστε και όλοι οι άλλοι πρωταγωνιστές με επικεφαλής τον «άνδρα με τα ασημένια μαλλιά» Πήτερ Γκρέηβς. Τον Νίκολας Μπλάκ υποδυόταν ένας γοητευτικός άνδρας με μαύρα μαλλιά. Το όνομά του Τέο Πένγκλις. Ένας ηθοποιός με Ελληνικές ρίζες ο οποίος γεννήθηκε στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας. Οι γονείς του μετανάστευσαν εκεί από το μικρό πανέμορφο Καστελόριζο. Ο Τέο ενδιαφερόταν από μικρός για τις τέχνες και την ιστορία. Ονειρευόταν μάλιστα να γίνει αρχαιολόγος. Τελικά μετά το σχολείο μετακόμισε στην Νέα Υόρκη. Αρχικά εργάστηκε στα Ηνωμένα Έθνη και σε μια γνωστή γκαλερί του Big Apple. Συγχρόνως παρακολουθούσε μαθήματα θεατρικών σπουδών με τον σημαντικό δάσκαλο Μίλτον Κατσέλας. Ο Κατσέλας ενέπνευσε στον Πένγκλις την αγάπη στο επάγγελμα του ηθοποιού. Γρήγορα ο Τέο βρέθηκε στα studios του Λος Άντζελες ως βοηθός σκηνοθέτη του Κατσέλας. Αργότερα πέρασε μπροστά από τις κάμερες «κερδίζοντας» πρωταγωνιστικούς ρόλους σε παγκόσμιας εμβέλειας σειρές όπως οι «Hart to Ηart» «Kojak» «Cannon» «General Hospital» «Santa Barbara» και άλλες μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες στο ΑBC και NBC. Στην Ελλάδα έγινε όμως περισσότερο γνωστός μέσα από σειρές όπως οι «Days of our Live» και «Επικίνδυνες Αποστολές». Ο Πένγκλις κέρδισε διεθνή βραβεία για τους ρόλους που «ενσάρκωσε» σε σειρές οι οποίες χτυπούσαν κόκκινο στην τηλεθέαση. Ο Τέο Πένγκλις φθάνει την Παρασκευή 8 Ιουλίου στην Αθήνα για ένα ταξίδι «βουτηγμένο» σε εκρηκτικά γαλάζια χρώματα και εκτυφλωτικό λευκό. Ο Πένγκλις λατρεύει τα Ελληνικά νησιά και κυρίως την Σαντορίνη.

Η αγάπη για την Σαντορίνη

Ο ηθοποιός ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με την ιστορία αρχαιολογία και αιγυπτιολογία. Όταν το επιτρέπουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις εγκαταλείπει για λίγο το Χόλλυγουντ και το σπίτι του στο Μπέβερλι Χιλς για να ταξιδέψει σε χώρες της Ευρώπης της Ασίας της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής. Το τελευταίο ταξίδι στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε πριν 10 χρόνια. Ο Τέο είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Places». Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 2014. Μέσα από αυτό ο συγγραφέας καταγράφει ενδιαφέρουσες ιστορίες από τα ταξίδια του σε Ανατολή και Δύση και βέβαια τις εμπειρίες του από τις «εξορμήσεις» του σε περιοχές της Ελλάδας. Το φετεινό του καλοκαίρι περιλαμβάνει άλλωστε διακοπές στην Σαντορίνη και την Κρήτη. Πέρα από τις βουτιές στα γαλάζια νερά τις ατελείωτες βόλτες και τις επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους ο Τέο θα «ενημερωθεί» γύρω από τα μυστικά της Ελληνικής κουζίνας.

Στο ίδιο τραπέζι με τον Κλούνεϊ και οι Ελληνικές νοστιμιές

Το 2015 κυκλοφόρησε στις Η.Π.Α. το νέο βιβλίο με τίτλο «Seducing Celebrities One Meal at a Time». Πρόκειται για δικές του συνταγές που η κάθε μια είναι αφιερωμένη σε μια σημαντική προσωπικότητα. Την Τζάκι Ωνάση την οποία γνώρισε προσωπικά στα νεανικά του χρόνια στην Νέα Υόρκη. Την Λιζ Τέηλορ την Μπάρμπαρα Στρέηζαντ και τον Τζορτζ Κλούνεϊ ο οποίος έχει δώσει το παρόν στα εξαιρετικά γεύματα που διοργανώνει ο Τέο στο Λος Άντζελες. Ο Πένγκλις φοβερός οικοδεσπότης είναι ο «σεφ» των γευμάτων με συνδαιτυμόνες big stars παραγωγούς του Χόλλυγουντ, εικαστικούς, συγγραφείς και πνευματικές προσωπικότητες. Μμμ! Ίσως μέσα στα τόσα ταξίδια μου στα νησιά του Αιγαίου κατορθώσω να συναντήσω τον Τέο Πένγκλις. Είμαι σίγουρη ότι στην συντροφιά στην Σαντορίνη και το γρήγορο πέρασμά του από την Αθήνα θα βρίσκεται και ο στενός του φίλος Αλκίνοος Μπουνιάς. Οι τελευταίες φωτογραφίες του Τέο τραβήχτηκαν πριν χρόνια στην Καλντέρα…

Λίγο πιο μακριά από την Σαντορίνη την κοσμοπολίτικη Μύκονο η Αμερικανίδα ηθοποιός Λίντσεϋ Λόχαν έδωσε το δικό της πάρτυ γενεθλίων. Η Λόχαν φορούσε χρυσό haute couture φόρεμα Σήλια Κριθαριώτη.

Στην Κρήτη κάνει διακοπές ο δημοφιλέστατος Mr. Big της σειράς «Sex and the City».

Από το Λονδίνο με αγάπη και… πολλά βραβεία

Με φόντο το…Big Ben και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Στο πάντα βροχερό ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες Λονδίνο πραγματοποιήθηκε το London Greek Film Festival and Poetry Competition 2016. Ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Αλκίνοος Μπουνιάς συγκαταλέγεται στους νικητές των φετινών «ελληνικών…Όσκαρ με άρωμα Λονδίνου»,(όπως λέγονται τα βραβεία «Odysseus awards ») στο φεστιβάλ London Greek Film Festival and Poetry Comepetition 2016 , που διοργανώνεται εδώ κι εννιά χρόνια στο Λονδίνο για Έλληνες κινηματογραφιστές και- πρώτη φορά φέτος- για ποιητές από όλο τον πλανήτη. Τα βραβεία – που είναι αφιερωμένα στην οδύσσεια του Έλληνα δημιουργού που όσα μέσα και αν έχει, όσες δυσκολίες και αν περνά, πραγματοποιεί τα όνειρά του- δόθηκαν σε όσους νικητές ήταν παρόντες, μέσα από μια ειδική τελετή στο «Θέατρο Τέχνης» της Αγγλικής πρωτεύουσας. Παρουσίασε ο γνωστός Έλληνας ανταποκριτής Θανάσης Γκαβός. Οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ, όπως το συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια, διοργάνωσαν μια ακόμη τελετή απονομής στην Αθήνα προς τιμήν των νικητών που δεν κατάφεραν να παραστούν στο Λονδίνο για να παραλάβουν τα βραβεία τους.

Η βραδιά της απονομής

Στη βραδιά, που έγινε στον αθηναϊκό κινηματογράφο «Αλκυονίς» έδωσαν το «παρών» βραβευμένοι δημιουργοί ταινιών, ποιητές και άλλοι φίλοι του κινηματογράφου και της τέχνης γενικότερα. Ο Αλκίνοος Μπουνιάς, παραλαμβάνοντας το βραβείο του ευχαρίστησε τους διοργανωτές του θεσμού και τόνισε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή το να συμμετέχεις σε έναν διαγωνισμό μαζί με Έλληνες δημιουργούς από όλο τον κόσμο, αλλά και να βραβεύεσαι στο εξωτερικό από ένα ανεξάρτητο-και μακριά από τα γνωστά εγχώρια…μαγειρέματα-φεστιβάλ». Παίρνοντας τον λόγο, ο σκηνοθέτης Χρήστος Προσύλης (ιδρυτής και «ψυχή» του London Greek Film Festival, που ξεκίνησε το 2008 από τον ίδιο και την CosmoCinema του Λονδίνου, χωρίς οικονομική και θεσμική υποστήριξη από το υπουργείο Πολιτισμού, τον ΕΟΤ και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου) αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων και τόνισε πως το φεστιβάλ, όπως πάντα ανεξάρτητο, εναλλακτικό, προοδευτικό και δημιουργικό, συνεχίζει να στηρίζει τη δημιουργική πλευρά της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Spetses Classic Yacht Regatta

Στα γαλάζια νερά των αριστοκρατικών Σπετσών. Στο νησί με τα κτίσματα που θυμίζουν άλλες εποχές τα yacht αγκυροβολημένα στο λιμάνι, το εμβληματικό «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ» και τους καλοντυμένους επισκέπτες να κάνουν τις βόλτες τους στην Ντάπια, τα κοσμοπολίτικα εστιατόρια και τα μπαράκια. Εκεί διοργανώθηκε για μια ακόμα χρονιά το Spestes Classic Yacht Regatta. Άρτια διοργάνωση και πλήθος συμμετοχών και θεατών στον κορυφαίο αγώνα για κλασσικά και παραδοσιακά σκάφη στην Ελλάδα που αποτελεί πλέον θεσμό για τη Μεσόγειο. Με απόλυτη επιτυχία, συμμετοχή 70 σκαφών και πλήθος επισκεπτών ολοκληρώθηκε ο Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών – Spetses Classic Yacht Regatta 2016 επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι απλώς ο δημοφιλέστερος αγώνας στο είδος του στην Ελλάδα, αλλά ένας από τους σημαντικότερους στη Μεσόγειο. Η Regatta διοργανώθηκε για 6η συνεχή χρονιά από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών, με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών και του Poseidonion Grand Hotel και αποτέλεσε καθ’ όλη τη διάρκεια του τετραημέρου 30 Ιουνίου – 3 Ιουλίου μια πραγματική γιορτή του ναυταθλητισμού και της ξυλοναυπηγικής τέχνης.

Οι εντυπωσιακές ιστιοδρομίες για κλασσικά σκάφη, καΐκια και λατίνια έδωσαν την ευκαιρία στους θεατές να παρακολουθήσουν πλούσιο ανταγωνισμό και σπάνια σκαριά από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό. Σημαντικές νέες αφίξεις αποτέλεσαν το Puritan και το Skylark, ναυπηγημένα το 1930 και το 1937 αντίστοιχα, δύο κλασικά σκάφη πραγματικά «διαμάντια» που βρέθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Σημαντικό είναι να τονιστεί ότι κατά τη διάρκεια του φετινού αγώνα αυξήθηκαν σε ποσοστό 20% τα σκάφη που ταξίδεψαν στην Ελλάδα για τον αγώνα- συμβάλλοντας σημαντικά στην προώθηση της χώρας στο εξωτερικό. Παράλληλα, τη δική τους ιστορία στο Spetses Classic Yacht Regatta, συνέχισαν να γράφουν μοναδικά σκάφη όπως η Glaramara και το Baccara, καταλαμβάνοντας την τρίτη και την πρώτη θέση αντίστοιχα στις ιστιοδρομίες των κλασσικών σκαφών, που συμμετέχουν αδιαλείπτως για έξι συνεχόμενα χρόνια στον αγώνα. Μία ημέρα πριν την έναρξη των ιστιοδρομιών διεξήχθη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Challenge Race που έδωσε την ευκαιρία για διασκέδαση και προπόνηση σε 4 ζευγάρια σκαφών.

Στο Μουσείο της Μπουμπουλίνας

Η τελική τελετή απονομής, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Μουσείο της Μπουμπουλίνας, περιλάμβανε ξεχωριστά βραβεία από τους αθλοθέτες του αγώνα για κάθε διαφορετική κατηγορία. Στην κατηγορία των κλασικών σκαφών αθλοθέτης ήταν ο αντιπρόεδρος του ΝΟΕ και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας (World Sailing), Γιώργος Ανδρεάδης. Στην κατηγορία των καϊκιών αθλοθετήθηκε από ανώνυμο δωρητή βραβείο στη μνήμη του Γιάννη Z. Γουλανδρή, ενώ στα λατίνια αθλοθέτες ήταν ο Στέφανος Χανδακάς και η κόρη του Αλεξάνδρα .

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής – την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, (World Sailing) Carlo Croce, ο οποίος συμμετείχε και στον αγώνα στο παραδοσιακό σκαρί «Αφρόεσσα»- ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος (Ν.Ο.Ε.), Αλέξανδρος Παπαδόγγονας δήλωσε: «Το Spetses Classic Yacht Regatta συμπυκνώνει τις αξίες που πρεσβεύει ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος. Η διαρκής εξέλιξη και επιτυχία αυτού του αγώνα, που αποελεί πλέον θεσμό στη Μεσόγειο, αντανακλά τη σκληρή δουλειά και την προσήλωσή μας στην προώθηση της ιστιοπλοΐας, καθώς και στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού».

Ιδιαίτερη στιγμή της διοργάνωσης αποτέλεσε η απονομή του «Βραβείου Χρυσού Χορηγού», από το Lascaris Foundation. Το βραβείο μοιράστηκαν τρεις ιστιοπλόοι που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο: οι Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στην κατηγορία 470 και ο Γιάννης Μιτάκης στα FINN που συμμετείχαν συμβολικά στη Regatta. Κατά την απονομή, η Πρόεδρος του Ιδρύματος, κυρία Τζώρτζια Λάσκαρη και ο κύριος Νίκος Λάσκαρης, ευχήθηκαν οι Έλληνες αθλητές να ζήσουν αντίστοιχες στιγμές με μετάλλια στη Βραζιλία! Το Ίδρυμα Λάσκαρη έχει ως στόχο την πλήρη στήριξη των σπορ και των αθλητικών επιτευγμάτων στην Ελλάδα, όπως ακόμη την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και των τομέων της υγείας και της εκπαίδευσης.

Το επιβλητικό Poseidonion Grand Hotel που υποστηρίζει τον αγώνα από την πρώτη χρονιά, ήταν και φέτος αθλοθέτης των βραβείων Concours d’Elegance για τα πιο καλοδιατηρημένα και αυθεντικά σκάφη.

Χορηγός του αγώνα ήταν η Porsche Hellas και η Μοτοδυναμική ΑΕΕ, με τη νέα υβριδική Porsche Cayenne S. Επίσημος Χρονομέτρης του φετινού αγώνα, ήταν ο ταυτισμένος με την ιστιοπλοΐα, Ελβετικός Οίκος υψηλής Ωρολογοποιίας IWC Schaffhausen.

Drink Sponsor του SCYR ήταν φέτος, για πρώτη φορά το METAXA.

Οι πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες Amanzoe Resort και Nikki Beach Resort & Spa, το οποίο διοργάνωσε το kick-off party του SCYR 2016 στο εντυπωσιακό Pearl Rooftop του συγκροτήματος μία ημέρα πριν την έναρξη των αγώνων και η Technohull, κορυφαία εταιρεία στον χώρο των πολυτελών και υψηλών προδιαγραφών ταχύπλοων RIBs (rigid inflatable boats) που διέθεσε τα εντυπωσιακά σκάφη της για τις ανάγκες των αγώνων, ήταν μεταξύ των υποστηρικτών του Spetses Classic Yacht Regatta 2016.

Αρωγοί της διοργάνωσης ήταν η Αναργύρειος & Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών, ο Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών, το Μουσείο Μπουμπουλίνας και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών.

Το Γραφείο Τύπου και τη Διαχείριση των Χορηγών ανέλαβε για 6η συνεχή χρονιά η εταιρεία Communication Lab και η Δρ. Μαρίνα- Λύδα Κουταρέλλη.


Όλοι στα λευκά και «φόντο» το NIKKI BEACH

Το Nikki Beach Resort & Spa επέλεξαν πολλοί κάτοικοι της πρωτεύουσας για να περάσουν ένα όμορφο βράδυ. Μια mini απόδραση σε ένα εντυπωσιακό προορισμό όπως είναι το Nikki Beach Resort & Spa, ήταν το κατάλληλο καλωσόρισμα του καλοκαιριού. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τα cocktails τους με τη μαγευτική θέα στο Πόρτο Χέλι και διασκέδασαν μέχρι αργά χορεύοντας κάτω από τις μουσικές επιλογές των μοναδικών Playmen.

Η Νόνη έκανε την βόλτα της από το «Cafe bistrot Chez Michel»

Στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στο καλαίσθητο café bistrot Michel στην οδό Πανεπιστημίου (απέναντι από τα Προπύλαια) συνάντησε ο φωτογραφικός φακός το γνωστό μοντέλο Νόνη Δούνια. Η Νόνη είχε την ευκαιρία να απολαύσει τον καφέ της στον ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό εξωτερικό χώρο και να διαλέξει μέσα από την μεγάλη ποικιλία καφέ που διαθέτει το δημοφιλές café bistrot στην καρδιά της πόλης.