Δ. Στρατούλης: «Δεν υπήρχε plan B, γιατί ο Αλέξη Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ούτε ήθελαν ούτε ποτέ σχεδίασαν έξοδο από το ευρώ»

Την Τετάρτη 06 Ιουλίου, το στέλεχος της ΛΑΕ και πρώην υπουργός, Δημήτρης Στρατούλης, μίλησε στο Βήμα fm για το Plan B

Την Τετάρτη 06 Ιουλίου, το στέλεχος της ΛΑΕ και πρώην υπουργός, Δημήτρης Στρατούλης, μiλά στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για το Plan B. {{{ audio1 }}}

Για το Plan B

«Όχι(δεν υπήρχε plan B) και θα σας πω γιατί. Ο Αλέξη Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ούτε ήθελαν ούτε ποτέ σχεδίασαν, έξοδο από το ευρώ γιατί κατά τη γνώμη μου και γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία έζησα, ποτέ δεν πίστεψαν, δεν είχαν και δεν στήριξαν ένα τέτοιο στόχο. Η δική μου αντίληψη, ήμουν υπουργός που συμμετείχα σε όλα τα υπουργικά συμβούλια, είναι ότι δεν υπήρχε οργανωμένο σχεδιασμένο προετοιμασμένο σχέδιο εξόδου από το ευρώ και επιστροφής στο εθνικό νόμισμα και η αυστηρή κριτική την οποία ασκούμε για εκείνη την περίοδο είναι ακριβώς για αυτή την έλλειψη».

Ερώτηση Δημ: «Τα Ελληνικά Πετρέλαια, είχαν τοποθετηθεί επισήμως, τότε επιβεβαιώνοντας τις κυβερνητικές εκτιμήσεις για την επάρκεια για τρεις μήνες».

«Ναι, εγώ σας λέω την αλήθεια, την οποία έζησα και τις πολιτικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις, οι οποίες έγιναν για το θέμα. Μακάρι να υπήρχε προετοιμασία, να υπήρχε σχέδιο και να εφαρμοζόταν ένα τέτοιο σχέδιο απελευθέρωσης της χώρας και από τις δανειακές συμβάσεις της ταπείνωσης και από τα μνημόνια και τη φυλακή της ευρωζώνης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk