Β. Λεβέντης: «Μπορεί να υπάρχει σκοπιμότητα και ο Τσίπρας να θέλει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο για να κλείσει τον δρόμο του Μητσοτάκη»

Τη Δευτέρα 04 Ιουλίου, ο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μίλησε στο Βήμα fm για τον εκλογικό νόμο

Τη Δευτέρα 04 Ιουλίου, ο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλά στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και τον Άρη Ραβανό για τον εκλογικό νόμο. {{{ audio1 }}}

Για τον εκλογικό νόμο

«Η απλή αναλογική, σε μέρες ήρεμες που τα δύο κόμματα εναλλάσσονται, δεν πρόκειται να γίνει ούτε στον αιώνα τον άπαντα. Η απλή αναλογική μπορεί να γίνει μόνο έτσι, όταν ο ένας πάει να κλείσει τον δρόμο του άλλου».

Σχ. Δημ: «Άρα μέσω σκοπιμότητας…»

«Μπορεί. Αλλά μπορεί ο Τσίπρας πράγματι να το παίρνει το μέτρο για να κλείσει τον δρόμο του Μητσοτάκη. Για την Ελλάδα όμως είναι ένα τεράστιο βήμα που αν δεν το κάνουμε θα είναι έγκλημα. Αν ο Τσίπρας μαζί με τον Καμμένο είχαν μόνο 120, δεν θα απευθυνόντουσαν και σ’ εμένα; Δεν θα απευθυνόντουσαν και στην Γεννηματά;»

Ερωτ Δημ: «Δεν απευθύνθηκαν σε εσάς;»

«Εγώ δεν ήθελα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αν καταστρώνονταν ένα σχέδιο.. Ακούστε κάτι, δεν ήθελα να γίνω τσογλάνι του κάθε Τσίπρα, εγώ… Εγώ ήθελα να καταστρωθεί ένα κοινό σχέδιο»

Ερωτ. Δημ.: «Σας κάλεσε ο κ. Τσίπρας να γίνετε το τσογλάνι του;»

«Λέω γενικώς. Αν απλά πήγαινα χωρίς κατάστρωση σχεδίου, χωρίς να συμμετέχω στο σχεδιασμό απλά για να πάρω υπουργεία, τι θα ήμουν; Εγώ δεν ονειρευόμουν αυτό. Εγώ ονειρεύομαι μία Ελλάδα, στην οποία τρία, τέσσερα κόμματα, θα κάτσουν να καταστρώσουν ένα σχέδιο εθνικής σωτηρίας, και το σχέδιο θα το θέσουμε υπόψη του λαού και υπόψη της βουλής, υπόψη των φορέων όλων, και μετά θα φτιαχτεί η κυβέρνηση, δεν είναι ανάγκη τη Κυριακή να γίνονται εκλογές και τη Δευτέρα να γίνεται κυβέρνηση.

Είναι τα εθνικά θέματα και ο κίνδυνος, η Τουρκία με κόμμα και με καμπάνια, να μπει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδος, που μας υποχρεώνουν να διατηρήσουμε το 3%, χωρίς να μας αρέσει αυτό. Για εθνικούς λόγους το κάνουμε. Και αυτό παρακάλεσα και τον Κουτσούμπα να το αντιληφθεί και για το ΠΑΣΟΚ και για το ΚΚΕ. Ιστορικής σημασίας είναι η απλή αναλογική. Αν τώρα που τους δίνεται η ευκαιρία, δεν τη ψηφίσουν, θα τιμωρηθούν από τον ελληνικό λαό.

Το όφειλαν σαν ηγέτες της αριστεράς,(Κύρκος και Φλωράκης), ας προχωρούσαν και σε κυβέρνηση με τον Ρωχάμη, με όποιον θέλουν, αλλά την απλή αναλογική δεν έπρεπε να την προδώσουν. Αυτό η ιστορία δεν θα τους το συγχωρήσει. Αλλά ότι ήταν ως ηγέτες πάντα, υπέρ της απλής αναλογικής και ο Φλωράκης και ο Κύρκος, το αμφιβάλλετε;

Ο Ρωχάμης, ευυπόληπτος πολίτης είναι και αυτός, μπορεί να υπέπεσε (σε εγκληματικές πράξεις)… Δεν ξέρω τι είναι (ο Ρωχάμης), νομίζω έξω είναι, δεν είναι φυλακή πλέον..

Ο λαός κατάλαβε ότι έκανα λογοπαίγνιο, και το είπα ως ακραίο παράδειγμα, ότι ως προσωπικότητες είχαν το δικαίωμα να κάνουν την επιλογή τους, όμως την απλή αναλογική έπρεπε να την πιέσουν να εφαρμοστεί.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk