Το downsizing αποτελεί πλέον ένα από τα κλισέ της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Μικρότερες διαστάσεις, μικρότερα μεγέθη που με τη βοήθεια της τεχνολογίας δημιουργούν νέες ενδιαφέρουσες υποκατηγορίες, όπως αυτή στην οποία εισέρχεται για πρώτη φορά η AUDI.
Με μήκος 4,19 μέτρα και μεταξόνιο 2,60 μέτρα, το μικρότερο μοντέλο στη σειρά Q με τα διακριτικά Q2 κεφαλαιοποιεί την εμπειρία/ικανότητα της φίρμας να δημιουργεί ολοκληρωμένα σύνολα που διαθέτουν προσωπικότητα, έστω και αν αυτή ενίοτε πολώνει. Το Q2 έπρεπε να δείχνει νεανικό, για αυτό και απέχει πολύ αισθητικά από τα Q3 και Q5, κάτι που πετυχαίνει από την πρώτη στιγμή.
Είναι φρέσκο –έως αμφιλεγόμενο –σχεδιαστικά, θα διατίθεται σε δώδεκα εξωτερικά χρώματα, με διχρωμίες και μεγάλη γκάμα στοιχείων εξατομίκευσης προκειμένου να δώσει στον οδηγό του τη δυνατότητα να εκφράσει τον χαρακτήρα του αλλά και να πληρώσει περισσότερα από τη βασική τιμή κάθε έκδοσης και βέβαια ενσωματώνει σχεδόν όλες τις καινοτομίες της γερμανικής εταιρείας.
Θα διατίθεται με έξι κινητήρες βενζίνης και diesel απόδοσης 116-190 ίππων, από τον τρικύλινδρο 1.0 TFSI και τους τετρακύλινδρους 1.4 TFSI και 2.0 TFSI ως τους 1.6 TDI και 2.0 TDI. Εναλλακτικά του μηχανικού κιβωτίου έξι ταχυτήτων θα προσφέρεται το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic 7 ταχυτήτων αλλά και σύστημα τετρακίνησης quattro που συνδυάζεται με τις κορυφαίες δίλιτρες εκδόσεις και ανάρτηση τεσσάρων συνδέσμων στον πίσω άξονα.
Διαθέσιμο είναι επίσης το σύστημα Audi drive select που παρέχει τη δυνατότητα παραμετροποίησης των οδικών και όχι μόνο χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου προσαρμόζοντάς το στις επιθυμίες του οδηγού του ενώ σε επίπεδο τεχνολογίας, πέρα από τα συστήματα ασφαλείας, συναντά κανείς hi-end ηχοσύστημα, το virtual cockpit με την ψηφιακή οθόνη των 12,2 ιντσών στον πίνακα οργάνων και την αναδυόμενη οθόνη στο πάνω μέρος του ταμπλό.
Χωροταξικά το Q2 φιλοξενεί με υποδειγματική άνεση τέσσερις επιβάτες, διαθέτει όγκο 405-1.050 λίτρων στον χώρο αποσκευών και υιοθετεί τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά με τα μεγαλύτερα μοντέλα της Audi, επιλογή που το καθιστά καλύτερο από τους παρόμοιου μεγέθους ανταγωνιστές του.

info:
Το Q2 θα διατίθεται στην Ελλαδα από τον Οκτώβριο σε τιμές από περίπου 23.000 ευρώ στην έκδοση 1.0 TFSI των 116 ίππων.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ