Το κορίτσι με τα κατάξανθα μαλλιά είναι χτενισμένο σε στυλ Τζάκι Κέννεντι-Ωνάση. Τα μαλλιά της μόλις που ακουμπούν στους ώμους της. Οι άκρες τους γυρίζουν προς τα μέσα δημιουργώντας την τεχνική «παζλ» ιδιαίτερα δημοφιλή στις δεκαετίες 50 και 60. Το super model φωτογραφίζεται στο Γαλλικό θέρετρο Cap Ferrat ένα από τα πλέον δημοφιλή και κοσμοπολίτικα του πλανήτη. Οι fashion editors της Γαλλικής «Vogue» έχουν επιλέξει τα αντιπροσωπευτικότερα και πλέον ακριβά outfits της νέας χειμερινής σεζόν. Επικρατούν το μαύρο χρώμα τα υπερπολυτελή υλικά και τα εντυπωσιακά αξεσουάρ. Σκέφτομαι ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να βλέπεις μια θεαματική φωτογράφιση με εξαιρετικές δημιουργίες διάσημων σχεδιαστών. Ακριβώς πίσω τα γαλάζια νερά. Ένα yacht «διακρίνεται» μέσα στην θάλασσα ενώ το super model περπατάει στην προκυμαία έχοντας επιλέξει παντελόνι με ασημένιες παγιέτες μπλούζα από οργάντζα και μακρύ μαύρο παλτό. Ρούχα των οίκων Louis Vuitton Christopher Kane, Channel Fendi Anthony Vaccarello. Με εντυπωσιάζουν οι πανύψηλες ασημένιες μπότες που σχεδίασε ο Hedi Slimane για τον οίκο YSL. Εκείνα όμως που κλέβουν πραγματικά την παράσταση είναι τα μεγάλα χρυσά βραχιόλια τα οποία δημιουργούν εκτυφλωτικά παιχνίδια κάτω από τον ήλιο. Τα βραχιόλια φέρουν το όνομα της Jackie Ο. Η fashion icon Jackie η οποία κατόρθωσε να παντρευτεί δυο από τους πλέον ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο (τον Τζον Κέννεντι και τον Αριστοτέλη Ωνάση) ενέπνευσε μέσα από τις στυλιστικές της επιλογές τον εμβληματικό οίκο κοσμημάτων Van Cleef & Arpels. Οι σχεδιαστές του οίκου με τα πανάκριβα μπιζού δημιούργησαν τα υπέροχα Manchettes Jackie O. Τα τετράγωνα χρυσά βραχιόλια ταιριάζουν εξαιρετικά με τα total black αλλά και τα ασπρόμαυρα χρώματα. Τα περισσότερα από τα ρούχα της Ωνάση ήταν «ζωγραφισμένα» σε μαύρα και λευκά. Τα χρώματα τα οποία θεωρούνται πάντα κλασσικά μοναδικά υπέροχα.

Η Τζάκι «πουλάει» ακόμα τρελλά…

Γιατί όμως οι οίκοι ρούχων και κοσμημάτων εξακολουθούν όχι μόνο να εμπνέονται από την Jackie O αλλά να «σφραγίζουν» με το όνομά της ολόκληρες συλλογές; Η Τζάκι Κέννεντι-Ωνάση λειτουργεί τελικά όχι μόνο σαν «έμπνευση» μέσα πάντα από την γκαρνταρόμπα της για τους κορυφαίους designers αλλά αποδεικνύει ότι πολλά χρόνια μετά το θάνατό της «πουλάει» τρελλά. Οι γυναίκες αισθάνονται ότι η επωνυμία «Jackie O» τους χαρίζει κάτι από το μοναδικό στυλ της γυναίκας η οποία μετά από την δολοφονία του Κέννεντι κατόρθωσε να γοητεύσει τον πάμπλουτο σκληροτράχηλο Ωνάση. Οι υπεύθυνοι του οίκου Van Cleef & Arpels γνωρίζουν ότι οι πολύ πλούσιες γυναίκες θα ήθελαν τρελλά να αποκτήσουν κάτι από το class και αριστοκρατικό στυλ της Τζάκι. Τα κοσμήματα του συγκεκριμένου οίκου επέλεγε πάντα η Ωνάση. Τα μπιζού του φημισμένου brand με τις «πεταλούδες» από διαμάντια ρουμπίνια και σμαράγδια κατόρθωσε βέβαια να αποκτήσει μετά το γάμο της με τον Έλληνα μεγιστάνα. Ήταν η εποχή που το style Jackie απογειώθηκε. Η Ζακλίν Μπουβιέ από τα πολύ νεανικά της ακόμα χρόνια ήταν ένα κομψό κορίτσι. Η συζυγική ζωή δίπλα στον δημοφιλέστερο Πρόεδρο που γνώριζαν ποτέ οι Η.Π.Α. είχε πολλά «σκαμπανεβάσματα» όμορφες και άσχημες στιγμές. Εκείνο που εξακολουθούσε να παραμένει σταθερό ήταν το υπέρκομψο αριστοκρατικό στυλ της πρώτης κυρίας.

Η ζωή στον Λευκό Οίκο

Η Τζάκι στην διάρκεια της θητείας του Τζον Κέννεντι στον Λευκό Οίκο έδωσε μαθήματα στυλ. Οι στυλιστικές της επιλογές ήταν πάντα θέμα συζήτησης από τον διεθνή Τύπο. Τα ρούχα τα οποία επέλεγε η Τζάκι για τις επίσημες εμφανίσεις στο πλευρό του Τζόν σε «χαλαρές στιγμές» με τα παιδιά τους μέσα στους κήπους του Λευκού Οίκου ή στις διακοπές στο Χαγιάνις Πορτ άφησαν εποχή μέσα από τους υπέροχους συνδυασμούς. Οι μακριές τουαλέτες στις δεξιώσεις του White House ή τα ταξίδια στο εξωτερικό έφεραν τις υπογραφές των Ολεγκ Κασσίνι και Ζακ Ντεσέ. Τα φορέματα ήταν από κρουστά μετάξια, οργάντζες και μουσελίνες σε λευκά μαύρα και γαλάζια χρώματα. Η Τζάκι λάτρευε το στυλ στράπλες αλλά και το one shoulder που την έκανε να μοιάζει με αρχαία Ελληνίδα. Εκείνο που αποτελούσε το «σήμα κατατεθέν» σε κάθε επίσημη ή ανεπίσημη έξοδό της ήταν τα μαργαριτάρια της. Η Τζάκι δεν αποχωριζόταν ποτέ τα κοσμήματα από πολύτιμες πέρλες. Κολιέ βραχιόλια, σκουλαρίκια δαχτυλίδια. Ιδιαίτερη αδυναμία όμως είχε στα κολιέ με τις τέσσερις-πέντε σειρές μαργαριταριών. Επέλεγε να τις φοράει με βραδινά φορέματα ταγιέρ αλλά και μαύρες σπορ μπλούζες με λευκά παντελόνια.

Τα τεράστια ποσά την «εποχή» Ωνάση

Την εποχή που η Τζάκι ζούσε στον Λευκό Οίκο επέλεγε ρούχα κομψά ακριβά ήταν όμως (λόγω της θέσης του συζύγου της) ιδιαίτερα προσεκτική στις αγορές της. Όταν παντρεύτηκε τον Ωνάση ξόδευε για τα ρούχα της αμύθητα ποσά. Ο Greek tycoon επέτρεπε στην σύζυγό του να αγοράζει τα πάντα. Η Τζάκι αγόραζε γιατί ο Ωνάσης πλήρωνε χωρίς να διαμαρτύρεται. Οι μεγαλύτεροι οίκοι έστελναν μέσα σε κούτες με λευκές ροζ και γαλάζιες κορδέλες τα ρούχα τους στην σύντροφο του Έλληνα κροίσου. Ρούχα γούνες αξεσουάρ και βέβαια πανάκριβα κοσμήματα. Η κυρία Ωνάση μπορούσε πλέον να αγοράζει τις πανάκριβες μυθικές πέρλες του οίκου Van Cleef & Arpels. Μπορούσε να τα συνδυάζει με σκουλαρίκια από μπριγιάν ρουμπίνια, ζαφείρια διαμάντια σε αστρονομικές τιμές. Η Τζάκι έκανε τις πιο εκτυφλωτικές της εμφανίσεις στο πλευρό του Ωνάση. Μαύρα παλτό Chanel με χρυσά κουμπιά και μοκασίνια Salvatore Ferragamo για τα ταξίδια. Εκπληκτικά ταγιέρ από μπουκλέ υφάσματα. Το περίφημο little black dress με τις πέρλες και οι μακριές τουαλέτες στα spot της Νότιας Γαλλίας Νότιας Ιταλίας και στα parties πάνω στο yacht «Christina» και τον Σκορπιό. Μερικές από τις ωραιότερες εμφανίσεις της έγιναν στο Κάπρι όταν με τον Ωνάση επισκέφθηκαν τον αγαπημένο τους φίλο, διάσημο μαίτρ Βαλεντίνο στο σπίτι του. Η σκούρα μπλε μαρινιέρα το λευκό cigarette παντελόνι και τα ολόχρυσα χειροποίητα σανδάλια της κυρίας Ωνάση απέσπασαν τα καλύτερα σχόλια από διεθνείς fashion editors. Τα σακάκια σε στυλ Jackie Ο τα συγκεκριμένα λευκά παντελόνια και βέβαια τα μεγάλα χρυσά βραχιόλια είναι φέτος στην πρώτη γραμμή των μεγάλων οίκων μόδας.

Προσωπικότητες και live performance στο πάρτι Μελισσανίδη

Ο κόσμος δημιουργούσε μια τεράστια ουρά στους εντυπωσιακούς χώρους του «Balux» στα Νότια προάστια της πόλης. Περισσότεροι από 6.000 καλεσμένοι έδωσαν το παρών στο μεγάλο party του Ομίλου της Aegean Oil. Το φαντασμαγορικό event που οργάνωσε η επιχειρηματική οικογένεια Μελισσανίδη ήταν από τα πλέον πολυσυζητημένα των «Ποσειδωνίων» τα οποία που έβαλαν τίτλους τέλους πριν μερικά 24ωρα.

Oικοδεσπότες της λαμπερής βραδιάς, ήταν ο Πρόεδρος-Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Oil, Δημήτρης Μελισσανίδης με την σύζυγό του Τζένη και τον γιό τους Γιώργο Μελισσανίδη. Ανάμεσα στα highlights της εκδήλωσης ήταν η συναυλία που δόθηκε με την ορχήστρα του Θανάση Πολυκανδριώτη και τον Αντώνη Ρέμο να ερμηνεύει τις πιο γνωστές του επιτυχίες πάνω σε εντυπωσιακή πλατφόρμα, ειδικά φωταγωγημένη.

OPENTHENOW με την Moët & Chandon

Αριστερή φωτογραφία: Αντώνης Λουδάρος, Τζόση Βιτζηλαίου (PRManager ΑΜΒΥΞ), Μιχάλης Μαρίνος, Πάνος Αμαραντίδης, Μέμος Μπεγνής. Δεξιά φωτογραφία: Κώστας Θεφιλόπουλος (Marketing Manager), Τζόση Βιτζηλαίου, Ματίλντα Καρύδη (Brand Manager)

Μοναδικές moëtmoments στο Moët Party Day. Η 11η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Moët & Chandon με λαμπερά party σε όλο τον πλανήτη. Έτσι και στην Αθήνα, οι καλεσμένοι της Moët γιόρτασαν την Moët Party Day και την έναρξη του καλοκαιριού στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης. Με φόντο το ειδυλλιακό σκηνικό της πισίνας του Αρίωνα, η Πέννυ Μπαλτατζή και η μπάντα της δημιούργησαν την ιδανική ατμόσφαιρα για να απολαύσουν οι καλεσμένοι τις μοναδικές σαμπάνιες Moët & Chandon.

Η Δήμητρα Κωστάκη στο studio της make up artist

Στο studio της Make Up Artist Καίτης Τομαζίνου βρέθηκε η Δήμητρα Κωστάκη με αφορμή την φωτογράφησή της για τη συλλογή της Joanna Μισελή. Η γνωστή make up artist ανέδειξε τα αρμονικά χαρακτηριστικά της Δήμητρας η οποία εντυπωσίασε φορώντας φούστα από τη Joanna Μισελή.