Την Πέμπτη 09 Ιουνίου, ο βουλευτής της Ν.Δ., Νότης Μηταράκης, μιλά στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για την πώληση του Ελληνικού, για την συγκέντρωση «Παραιτηθείτε» και για τον νέο αναπτυξιακό νόμο. {{{ audio1 }}}

Για την πώληση του Ελληνικού

«Η περίμετρος της συμφωνίας είναι ακριβώς ίδια: παραχωρείται το ίδιο περιουσιακό στοιχείο, για το ίδιο χρονικό διάστημα, για το ίδιο τίμημα, δημιουργείται το ίδιο πάρκο και δημιουργούνται περίπου τα ίδια δημόσια έργα. Οι διαφορές από ότι ακούμε και διαβάζουμε είναι μικρές, η μόνη ουσιαστική διαφορά που βρίσκω η οποία είναι και θετική θα έλεγα, είναι ότι θα αναλάβει ο επενδυτής πλήρως την λειτουργία του πάρκου που θα δημιουργηθεί μετά. Δεν είναι κακό αυτό, θετικό είναι. Αλλά κόστισε 18 μήνες… σκεφτείτε, αν δούλευαν 10.000 άνθρωποι στο Ελληνικό, 18 μήνες νωρίτερα…»

Για την συγκέντρωση «Παραιτηθείτε»

«Καταρχήν οι διοργανωτές της εκδήλωσης δεν πρέπει να πιστεύουν στην τύχη τους. Δηλαδή μία εκδήλωση η οποία θα είχε όσο κόσμο θα είχε, με τη διαφήμιση που έχει γίνει από στον κ. Φίλη, σε απλούς καθημερινούς, εργαζόμενους ανθρώπους, χάρις σε αυτές τις ακραίες θέσεις που δείχνουν μία καθεστωτική νοοτροπία του κ. Φίλη, είναι μοναδικές. Βλέπουμε από την κυβέρνηση κάποιες εκφράσεις συμπεριφορών- πριν από λίγο λέγατε για τον κ. Πολάκη απέναντι στον κ. Γεωργιάδη, οι οποίες καταδεικνύουν μία καθεστωτική νοοτροπία και από ένα κόμμα το οποίο άσκησε την εντονότατη αντιπολίτευση με συστηματικές διαδηλώσεις.

Σας θυμίζω τους βουλευτές τους ίδιους του ΣΥΡΙΖΑ να είναι στη Βουλή με πανό, για να φύγει η προηγούμενη κυβέρνηση».

Για τον νέο αναπτυξιακό νόμο

«Είναι ακραία υποκριτικό, διότι καταρχήν σχολιάζουμε και στηλιτεύουμε το γεγονός ότι η χώρα μας για 3 χρόνια δεν θα έχει επίπτωση από τον νέο αναπτυξιακό νόμο. Γιατί αυτός ο νόμος προβλέπει τις πρώτες πληρωμές μετά το 2018. Άρα περνάμε 3 έτη ύφεσης, με 0 στήριξη της οικονομίας από τον αναπτυξιακό νόμο. Επίσης αυτός ο αναπτυξιακός νόμος έρχεται με πολύ μικρό προϋπολογισμό: είναι γύρω στα 500 εκατ. για βάθος πενταετίας. Είναι άνευ σημασίας για το μεγάλο πρόβλημα που έχει η ελληνική οικονομία. Και επίσης διαφωνούμε με αυτό που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι είναι καινοτόμος και στοχευμένος, δεν φέρνει καμία καινοτομία. Οι φοροαπαλλαγές, το leasing τα ειδικά καθεστώτα, προβλέπονταν στο Ν. 3908/11. Έχασε λοιπόν δύο χρόνια να φέρει έναν νόμο μη στοχευμένο, μη καινοτόμο, χωρίς πόρους και χωρίς να μπορεί σήμερα αυτό που ζητάει η ελληνική οικονομία: στήριξη του ιδιωτικού τομέα, αυτός ο νόμος δεν τον προσφέρει».