Κριστιάν Λουμπουτέν, Μόνικα Μπελούτσι

Η Αιώνια Πόλη σε κατάσταση… κόκκινου συναγερμού! Ένα ατέλειωτο μεταξένιο πέπλο με πορφυρά χρώματα ακριβώς όπως τα φαντασμαγορικά κοστούμια της όπερας είχε τυλίξει την πάντα μαγευτική Ρώμη της «Dolce Vita» των μυθικών stars και προσωπικοτήτων του διεθνούς τζετ-σετ. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στην Ιταλική πρωτεύουσα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και εκατοντάδες bodyguards βρίσκονταν σε «στρατηγικά» σημεία της πόλης. Μεγαλοεπιχειρηματίες γαλαζοαίματοι, ηθοποιοί, άνθρωποι των media, super models και ένα υπέροχο fashion crowd γεμάτο ηχηρά ονόματα κατευθύνονταν στην περίφημη όπερα της Ρώμης. Μία από τις πλέον εμβληματικές και δημοφιλείς παραστάσεις είχε ανέβει στο θέατρο αυτό. Η «Τραβιάτα» σε σκηνοθεσία Σοφίας Κόπολα και τα μοναδικά κοστούμια να έχουν την υπογραφή του Valentino. Ο διάσημος μαίτρ Valentino Garavani ονειρευόταν πάντα να κάνει κάτι που να αφορά την όπερα την οποία λάτρευε από τα παιδικά του ακόμα χρόνια. Όσοι γνωρίζουν καλά τον Ιταλό σχεδιαστή και τον έχουν επισκεφθεί στο υπερπολυτελές yacht του και στα super luxury σπίτια του ανά τον κόσμο εντυπωσιάστηκαν από την συλλογή του με ποιοτική μουσική. Η Αμερικανίδα σκηνοθέτρια Σοφία Κόπολα έδωσε τον καλύτερο εαυτό της σε ένα χώρο που η ίδια υποστήριζε ότι της ήταν άγνωστος. Η Francesca Dotto και η Maria-Grazia Schiavo εμφανίστηκαν εναλλάξ στον ιδιαίτερα απαιτητικό πρωταγωνιστικό ρόλο. Την πρόσκληση στην Κόπολα να σκηνοθετήσει δηλαδή την «Τραβιάτα» της έκανε ο ίδιος ο Valentino. Η παράσταση άλλωστε χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα που φέρει το όνομά του.

Οι Έλληνες που έδωσαν το παρών

Τα κοστούμια της πρωταγωνίστριας διά χειρός Valentino έκλεψαν όπως ήταν φυσικό την παράσταση. Οι θεατές οι οποίοι είχαν φθάσει από διάφορα σημεία του πλανήτη γέμισαν το θέατρο για να παρακολουθήσουν την όπερα του Βέρντι σε σκηνοθεσία Κόπολα, σκηνικά Νάθαν Κρόουλι και κοστούμια Valentino. Τα βλέμματα όμως δεν ήταν στραμμένα μόνο στην σκηνή. Οι διάσημες κυρίες οι οποίες είχαν καταλάβει θέσεις στην πλατεία και τα θεωρεία φορούσαν εκπληκτικά φορέματα Valentino. Η πάντα sexy Μόνικα Μπελούτσι, η ωραία Λίζ Χάρλεϋ, η αριστοκρατική Κίρα Νάϊτλι η Μαρί-Σαντάλ η οποία συνοδευόταν από τον σύζυγό της πρίγκιππα Παύλο η κουνιάδα της Τατιάνα Μπλάτνικ και η Ευγενία Νιάρχου. Η Ευγενία με μπιζού της συλλογής της «Venyx» μαζί με την κομψότατη Μαριάννα Λάτση και το ζεύγος Χρύσανθου Πανά-Έλενας Σύρακα (με ρούχο των Ελλήνων σχεδιαστών Deux Hommes) ήταν από τους λίγους Έλληνες που έδωσαν το παρών στο εντυπωσιακό αυτό γεγονός. Ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας. Οι σημαντικότερες προσωπικότητες του κόσμου στην Ρώμη για ένα γεγονός που είχε να κάνει με όπερα και μόδα, τέχνη και πολιτισμό.

Private dinners η Μαγιάσα, η Παλέρμο και η Μύκονος

Την πρώτη βραδιά πραγματοποιήθηκε γεύμα στο Palazzo Pamphilj. Το δεύτερο βράδυ στο «Aquarium» το σκηνικό ήταν κάτι που θύμιζε κινηματογραφική ταινία. Αναμένουμε λοιπόν και πάλι το καλοκαίρι τον Valentino στην Ελλάδα. Ο μαίτρ μαζί με τον συνεργάτη του Τζιανκάρλο Τζιαμμέτι είχαν επισκεφθεί πριν δύο περίπου μήνες την Αθήνα μετά από πρόσκληση του στενού τους φίλου Χρύσανθου Πανά. Ίσως τον Ιούλιο τον μαίτρ συνοδέψει στην κρουαζιέρα του στη Μεσόγειο η νεαρή Μαγιάσα (ήταν και αυτή στη Ρώμη), κόρη του Εμίρη του Κατάρ Αλ Θανί. Η οικογένεια έχει αγοράσει τον οίκο Valentino. Ο δαιμόνιος μαίτρ τον οποίο λάτρευε η Τζάκι Ωνάση παραμένει όμως στο τιμόνι… Στην κρουαζιέρα με το yacht του Valentino θα βρίσκεται επίσης η fashion icon Ολίβια Παλέρμο η οποία τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στην Μύκονο.

Οι ισχυροί της μόδας στην γιορτή για τα 100 χρόνια της «Vogue»


Σάρα Χάρρις

100 κεράκια για την Βίβλο της μόδας. Σε μία μεγάλη βόλτα μου πριν μερικές μέρες στους ωραιότερους και «ακριβότερους» δρόμους της Βρετανικής πρωτεύουσας παρατήρησα τις κομψές κάρτες πάνω στις βιτρίνες που έγραφαν «100 χρόνια Vogue». Τα μεγαλύτερα κοσμηματοπωλεία όπως αυτά των Graff Kartier Boucheron και οι exclusive boutiques των οίκων Chanel Dior, Hermes, Louis Vuitton είχαν «κολλήσει» στις τζαμαρίες τις κάρτες που μας προετοίμαζαν για το… big party. Οι εορτασμοί κορυφώθηκαν με το Vogue Festival σε συνεργασία με τα εμβληματικά καταστήματα Harrods τα οποία επίσης έχει αγοράσει η πάμπλουτη Καταριανή οικογένεια Αλ Θάνι. Οι μεγαλύτεροι σχεδιαστές μόδας όπως οι Tom Ford, Alesandrο Michele, Dolce & Gabbana κορυφαίοι makeup artists και φωτογράφοι βρέθηκαν εκεί. Μια ατελείωτη φαντασμαγορική γιορτή και βέβαια εκπληκτικά ιδιωτικά γεύματα και δείπνα για τους super διάσημους και ισχυρούς του fashion world.

H Σάρα Χάρρις επιλέγει Celia Kritharioti

Οι άνθρωποι που διευθύνουν τις εκδόσεις της VOGUE ανά τον κόσμο έδωσαν όπως είναι φυσικό το παρόν. Οι κυρίες της Βρετανικής «Vogue» της πλέον δημοφιλούς έκδοσης ένοιωθαν σαν στο…σπίτι τους. Η φοβερή και τρομερή Σάρα Χάρρις της British Vogue ανάμεσα σε διάσημους σχεδιαστές του πλανήτη επέλεξε για το private dinner χρυσό φόρεμα της Ελληνίδας designer Σήλιας Κριθαριώτη. Ένα φουστάνι με παγιέτες και Swarovski, μοναδικό δημιούργημα Haute Couture. Η Σάρα Χάρρις μαζί με άλλους γνωστούς δημοσιογράφους μόδας και ταλαντούχους fashion editors ξένων εφημερίδων και περιοδικών παρακολούθησαν πριν μερικές ημέρες το fashion show Celia Kritharioti Haute Couture στην «Serpentine Gallery» του Λονδίνου.

Grand Prix 2016 – ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική

Νικόλαος Μακρόπουλος, Κων/νος Παπαθανασίου (Νικητής Grand Prix-Eυρώπη Ασφαλιστική). Πηγή: Studio Panoulis

Ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος Αμαρουσίου, ο αρχαιότερος ιππικός όμιλος στην Ελλάδα, διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Μαΐου σε συνεργασία με το MDA Ελλάς, Σωματείο για τη Φροντίδα Ατόμων με Νευρομυικές Παθήσεις, τον ιππικό αγώνα υπερπήδησης Εμποδίων «Ride with your heart, Ridefor MDA Hellas», μια από τις σημαντικότερες αγωνιστικές δραστηριότητες στο χώρο της Ελληνικής ιππασίας.

Αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου στην καθιέρωση και εξέλιξη της αθλητικής ιππασίας στην Ελλάδα, καθώς επίσης και του έργου του MDA Hellas, ο Πρόεδρος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, κος Νικόλαος Α. Μακρόπουλος αποφάσισε στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης να υποστηρίξει για άλλη μια χρονιά το Grand Prix των αγώνων, ως κύριος χορηγός.

Νικητής του Grand Prix EYΡΩΠΗ ανακηρύχτηκε ο κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου με τον ίππο Secret Price.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης διοργάνωσης οι αθλητές του αγωνίσματος αλλά και οι φίλοι της ιππασίας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εντυπωσιακά αγωνίσματα και ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις.

Ένα φλιτζάνι espresso portioli…πάνω από την λίμνη Κόμο

Το τοπίο στην λίμνη Κόμο είναι όπως πάντα υπέροχο. Με αφορμή την συμπλήρωση 19 ετών επιτυχούς συνεργασίας της ESPRESSE με το GRUPPO PORTIOLI, o Πρόεδρος του GRUPPO PORTIOLI κ. Moreno Portioli και ο Διευθύνων Σύμβουλος του GRUPPO PORTIOLI κ. Mattia Portioli, ξενάγησαν τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ESPRESSE κ. Νίκο Παππά στο μαγευτικό Κόμο. Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιελάμβανε μεταξύ άλλων δείπνο στο πολυτελές εστιατόριο GATO NERO με θέα την μαγευτική λίμνη.

Η Άντζελα Ευριπίδη στο «Chez Michel»

Η Άντζελα Ευριπίδη επέλεξε ένα χαρούμενο Ανοιξιάτικο σύνολο. Φαρδύ παντελόνι με πουά και στενό μπούστο με τιραντάκια. Ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» το γνωστό μοντέλο σε μια βόλτα του στο κέντρο της Αθήνας. Η Άντζελα δοκίμασε μυρωδάτο καφέ στο εντυπωσιακής αισθητικής «Chez Michel» στην Πανεπιστημίου. Ακριβώς απέναντι από το Προπύλαια. Η Ευριπίδη χαμογελούσε στον φακό δίπλα στον ιδιοκτήτη του Cafe-bistro Θεόδωρο Παντή. Λατρεύουμε τις Ανοιξιάτικες βόλτες στο κέντρο της πόλης…