Κρέμα ανθότυρου με άρωμα μανταρινιού

Υλικά (για 4 άτομα)

αλεύρι για το ταψί

20 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θ.δ., και λίγο ακόμη, για το ταψί

520 γρ. ανθότυρο

50 γρ. μέλι

230 γρ. ζάχαρη

3 κρόκους αβγών

2 βανιλίνες

ξύσμα από 2 μανταρίνια

1 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη

½ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα το ανθότυρο, το μέλι, τη ζάχαρη και τους κρόκους. Ρίχνουμε το βούτυρο, τις βανιλίνες, το ξύσμα, τη μαστίχα και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Aφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Βγάζουμε από το ψυγείο και ψήνουμε στον φούρνο για 20-30 λεπτά (αναλόγως τον φούρνο). Βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του γλυκού, διαπιστώνουμε αν είναι έτοιμο (η λάμα πρέπει να βγαίνει καθαρή). Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 17 Απριλίου 2016.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk