Α. Λοβέρδος: «Η έναρξη εφαρμογής αυτού του νομοθετικού πλαισίου θα δημιουργήσει θέματα ποινικών ευθυνών»

Την Παρασκευή 20 Μαίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, μίλησε στον Βήμα fm, για το ενδεχόμενο να προκύψουν ποινικές ευθύνες τόσο για το Γιάνη Βαρουφάκη, όσο και για την εφαρμογή του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων

Την Παρασκευή 20 Μαίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλά στον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για το ενδεχόμενο να προκύψουν ποινικές ευθύνες τόσο για το Γιάνη Βαρουφάκη, όσο και για την εφαρμογή του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. {{{ audio1 }}}

Για τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιάνη Βαρουφάκη

«Σε ότι αφορά τον κ. Βαρουφάκη και τους συνεργάτες του, τα ζητήματα των ποινικών ευθυνών και εγώ αλλά και πολλοί άλλοι, τα έχουμε καταγράψει. Αυτό το οποίο έχει κάνει ο κ. Βαρουφάκης είναι παραβίαση πληρεξουσιότητας. Αν αυτό το έκανε μόνος του ή με άλλους δεν το γνωρίζω.

Πολιτικά μπορώ να αντιληφθώ ότι πήγαιναν όλοι μαζί, αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες, αυτές θα αναδειχθούν αν αυτή η υπόθεση φτάσει ποτέ στη δικαιοσύνη».

Για τυχόν ποινικές ευθύνες για το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων

«Με το ταμείο, είναι σίγουρο ότι το σύνταγμα παραβιάζεται, είναι σίγουρο επίσης ότι αυτό που έγινε πολιτικά δεν έχει κανένα προηγούμενο, πραγματικά δεν έχει προηγούμενο και η έναρξη εφαρμογής αυτού του νομοθετικού πλαισίου θα δημιουργήσει θέματα ποινικών ευθυνών.

Αυτό τους έχει ταπεινώσει. Η εικόνα που δίνουν ως κοινοβουλευτική ομάδα, είναι ό,τι ψηφίζουν. Παραμέσα όταν κοιτάς από τα βλέμματα τους μέχρι αυτά που λένε, έχουν ταπεινωθεί πολύ από αυτό τουλάχιστον το κομμάτι και τους έχει επηρεάσει πάρα πολύ και το θέμα των δανείων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk