Α. Γεωργιάδης: «Η Ν.Δ. είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, αλλά δεν μπορεί να στηρίξει τις διατάξεις για το Ταμείο που φέρνει το πολυνομοσχέδιο»

Την Πέμπτη 19 Μαίου ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Αδ. Γεωργιάδης, μίλησε στον Βήμα fm για το πολυνομοσχέδιο και την επιστροφή του ΕΚΑΣ

Την Πέμπτη 19 Μαίου ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Αδωνις Γεωργιάδης μιλά στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για το πολυνομοσχέδιο και την επιστροφή του ΕΚΑΣ. {{{ audio1 }}}

Για το πολυνομοσχέδιο και τη στάση της Ν.Δ.

«Είναι πραγματικά αδύνατον για τη Ν.Δ. να υποστηρίξει τον τρόπο με τον οποίον συστήνεται το ταμείο αποκρατικοποιήσεων. Εμείς είμαστε εξαιρετικά υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και θα ψηφίσουμε όλες τις συμβάσεις ιδιωτικοποιήσεων που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δηλαδή τα αεροδρόμια και τα υπόλοιπα. Εμείς δεν είμαστε κατά των ιδιωτικοποιήσεων, ως προς τις ιδιωτικοποιήσεις, όμως, εδώ κάνουν ένα… σας μιλώ ειλικρινά, εγώ που είμαι ο πιο φανατικός, υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ή ένας από τους πιο φανατικούς, εν πάση περιπτώσει… Αυτό το πράγμα, δεν μπορώ να το ψηφίσω. Δηλαδή, δεν μπορώ να ψηφίσω ότι παραχωρούμε στους ξένους, γιατί ο πρόεδρος, όπως ξέρετε, θα είναι ξένος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κατά ένα ποσοστό θα είναι ξένοι και τους παραχωρούμε για 99 χρόνια, το σύνολο της κρατικής περιουσίας της χώρας. Θα ψηφίσουμε άρθρα του νομοσχεδίου που είναι μεταρρυθμιστικά, θα τα πούμε ένα-ένα, θα ψηφίσουμε τις συμβάσεις παραχώρησης των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά δεν θα ψηφίσουμε τη σύσταση αυτού του Ταμείου ως έχει, γιατί θεωρούμε ότι πλήττει την εθνική κυριαρχία και δεν θα ψηφίσουμε του πλειστηριασμούς και τα κόκκινα δάνεια, διότι θεωρούμε ότι η προστασία που δίνει στην πρώτη κατοικία είναι προσχηματική».

Για την αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ και τις δηλώσεις Καρακώστα

«Η κυρία Καρακώστα, όταν λεει ότι οι άνθρωποι που τους κόβουν το ΕΚΑΣ είναι φοροφυγάδες… με συγχωρείτε, κόβουν το ΕΚΑΣ αναδρομικά σε 90.000 συνανθρώπους μας, φτωχούς συνανθρώπους μας, γιατί αυτοί που παίρνουν το ΕΚΑΣ είναι φτωχοί και η δικαιολογία τους είναι ότι είναι φοροφυγάδες; Αντί να ντρέπονται και να σκύβουν το κεφάλι;»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk