Η διαμόρφωση της αξίας ενός αυτοκινήτου σε βάθος χρόνου, γνωστή και ως υπολειμματική αξία, είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη από τον καταναλωτή πριν από την τελική απόφαση για την απόκτηση ενός νέου αυτοκινήτου, καθώς και από τις εταιρείες leasing κατά τον υπολογισμό προσφορών μακροχρόνιας μίσθωσης.
Η υπολειμματική αξία ενός μοντέλου στην ελληνική αγορά επηρεάζεται από διάφορα επιμέρους στοιχεία, όπως για παράδειγμα το ιστορικό συντηρήσεων και επισκευών του αυτοκινήτου από εξουσιοδοτημένο επισκευαστή ή από ανεξάρτητο συνεργείο, τα διανυθέντα χιλιόμετρα αλλά και η σχέση προσφοράς / ζήτησης στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.
H Mercedes-Benz Ελλάς, με την ηγετική θέση των προϊόντων που εκπροσωπεί αλλά και με πνεύμα οδηγού των εξελίξεων στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, έχει αναπτύξει ήδη από το 2007 πρόγραμμα πιστοποίησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων το οποίο εξελίχθηκε και εμπλουτίστηκε το 2015 υπό τη μορφή του Mercedes-Benz StarClass.
Αφορά αποκλειστικά επιβατικά αυτοκίνητα Mercedes-Benz και smart ηλικίας ως 5 ετών από την ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας και ως 100.000 πραγματικά και πιστοποιημένα χιλιόμετρα –και πάνω απ’ όλα με άψογη λειτουργική κατάσταση και εμφάνιση.
Ο ποιοτικός έλεγχος 100 σημείων, ο οποίος διενεργείται από πιστοποιημένους μηχανικούς της Mercedes-Benz Ελλάς και του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Διανομέων της, διασφαλίζει την άριστη μηχανική κατάσταση των StarClass φροντίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια.
Κάθε αυτοκίνητο που παίρνει την πιστοποίηση StarClass φέρει 12 μήνες εργοστασιακή εγγύηση και οδική βοήθεια Roadside Assistance, βιβλίο τακτικής συντήρησης με πλήρες ιστορικό, εγγύηση πραγματικών χιλιομέτρων και πολλαπλά οφέλη και υπηρεσίες που μόνο η Mercedes-Benz προσφέρει.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ