Χ. Θεοχάρης: «Είναι διπλά χτυπημένοι οι νέοι συνταξιούχοι με τις μειωμένες συντάξεις και τις αυξημένες εισφορές»

Την Δευτέρα 09 Μαίου ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης μίλησε στον Βημα Fm για το ασφαλιστικό

Την Δευτέρα 09 Μαίου ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για το ασφαλιστικό. {{{ audio1 }}}

Για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο

«Η κυβέρνηση, για πρώτη φορά ίσως, είπε ότι είναι ένα νομοσχέδιο, το οποίο είναι καλό. Δηλαδή, δεν έριξε τα βάρη, τόσο πολύ, στην κακή τρόικα, αλλά είπε ότι πέτυχε πάρα πολλά πράγματα, όπως το να μην μειωθούν οι συντάξεις. Αυτό, κατά την άποψή μου, είναι παραπλανητικό, είναι ένα καθαρό ψέμα. Μειώνονται οι συντάξεις για τους νέους συνταξιούχους άμεσα και είναι ένα μέρος της αδικίας αυτό, ότι μένουν για τους παλιότερους συνταξιούχους, αλλά οι νέοι θα έχουν μικρότερες συντάξεις από σήμερα ή από όταν θα πάρει ΦΕΚ αυτός ο νόμος και πληρώνουν οι νέοι συνταξιούχοι και μεγαλύτερες εισφορές. Δηλαδή, είναι διπλά χτυπημένοι και από την πλευρά των εισφορών και από την πλευρά των συντάξεων που θα πάρουν.

Είναι προφανές ότι είναι θετικό για την κουβέντα που θα κάνει ο κ. Τσακαλώτος (στο Eurogroup) η χθεσινή ψήφιση. Από την άλλη, αυτό που βλέπω ως πιο πιθανό προσωπικά είναι να μην θελήσουν να δημιουργήσουν νέα προβλήματα, άρα να συμβιβαστούν με το να κρύψουν το πρόβλημα για περίπου 6 μήνες ή μέχρι την επόμενη αξιολόγηση και συνεπώς να αναβάλουν τις δύσκολες συζητήσεις. Άρα, να δώσουν κάποια χρήματα, να κλείσουν όπως-όπως την αξιολόγηση και στον επόμενο γύρο να μπούνε μέσα όλα τα θέματα, όπως το ΔΝΤ, το χρέος και όλα αυτά τα ζητήματα. Επειδή όμως η κυβέρνηση προτιμάει να κρατήσει την καρέκλα και να κάνει μια στροφή 180 μοιρών σε σχέση με όσα έλεγε ως τώρα, ακόμα και του Σεπτεμβρίου, μη συνεχίζουμε το παραμύθι ότι έχει αθετήσει τις υποσχέσεις της, το Γενάρη ναι, αλλά έκανε εκλογές το Σεπτέμβρη και το Σεπτέμβρη μας είπε την αλήθεια… Είναι εθισμένοι στην αθέτηση των ψεμάτων της πια, δηλαδή, δεν φαίνεται να το κάνει επειδή δεν μπορεί, συνεπώς η κυβέρνηση θα πληρώσει πολύ ακριβά το τίμημα του ότι θέλει να παραμείνει πάση θυσία, ενάντια σε όποιο είδος ιδεολογίας, μπορεί να έχει».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk