Ν. Κακλαμάνης: «Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ όφειλε να τιμήσει τον διορισμένο τίτλο που του είχε απονείμει ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Την Τρίτη 19 Απριλίου ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ν.Δ., Νικήτας Κακλαμάνης, μίλησε στον Βήμα Fmγια τις διαγραφές στην ΟΝΝΕΔ και το ενδεχόμενο εκλογών

Την Τρίτη 19 Απριλίου ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ν.Δ., Νικήτας Κακλαμάνης, μίλησε στην εκπομπή των, Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για τις διαγραφές στην ΟΝΝΕΔ και το ενδεχόμενο εκλογών. {{{ audio1 }}}

Για τις διαγραφές στην ΟΝΝΕΔ

«Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ο οποίος όφειλε να τιμήσει τον διορισμένο τίτλο που του είχε απονείμει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμώ ότι, όχι μόνο, δεν έκανε προσπάθεια να αποτρέψει τα όσα συνέβησαν, αλλά συμμετείχε σε αυτά ενεργά. Άρα πολύ καλά έκανε ο κ. Μητσοτάκης και τον διέγραψε».

Για τις εκλογές

«Είχα τοποθετηθεί σε ανύποπτο χρόνο και είχα πει, η χώρα, δεν χρειάζεται εκλογές, να έχεις απέναντί σου, μία κυβέρνηση, που ιδεολογικά διαφωνείς μαζί της, αλλά είναι ένας αξιόπιστος συνομιλητής και στο εσωτερικό με τα κόμματα της Βουλής και στο εξωτερικό. (Να)είναι μία κυβέρνηση, η οποία να έχει αρχή, μέση και τέλος. Εδώ βλέπαμε την ίδια μέρα, να αγκαλιάζεται με τον πρόεδρο της COSCO, ο κ. Τσίπρας στου Μαξίμου, και ο κ. Δρίτσας και ο κ. Σπίρτζης να κλαινε για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Βέβαια, το παρασκήνιο, ξέρετε τι λεει, ότι η στεναχώρια τους ήταν, γιατί την ιδιωτικοποίηση την έκανε ο Δραγασάκης με την ομάδα του και δεν πρόλαβε να την κάνει η ομάδα Παπα, ο κ. Σπίρτζης και ο κ. Δρίτσας, αυτή είναι η πραγματικότητα. Να ρωτήσετε αυτούς που κυβερνούν, μη ρωτάτε εμένα, καμιά φορά το όφελος, κατ’ ανάγκην, δεν είναι οικονομικό, είναι και πολιτικά οφέλη, είναι και σχέσεις που αναπτύσσονται, για μελλοντικές φιλοδοξίες και άλλα. Δεν είναι κατ’ ανάγκην, για να το πούμε χοντρα, οικονομικό – μίζα».

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα αφού το συζητήσαμε στο συντονιστικό όργανο και υπήρξανε και άλλες απόψεις και ναι μεν, το σκεφθήκαμε όμως πολύ, ότι είναι μικρότερο το κακό που θα προκύψει στη χώρα, με το να γίνουν εκλογές τι οποίες εμείς πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά μπορούμε να τις κερδίσουμε, παρά να συνεχίσει αυτή η κυβέρνηση».

Για το ΔΝΤ

«Γιατί φτιάξαμε τον ESM, στην Ευρώπη εδώ και κάποια χρόνια; Υποτίθεται θα ήταν το ΔΝΤ της Ευρώπης. Αυτό το σκοπό είχε ο ESM και κατάντησε, φύλλο συκής. Το βάλαμε σε ένα γραφείο, δεν το στελεχώσαμε, δεν το προχωρήσαμε, για να κρεμόμαστε τώρα από τα φουλάρια της κ. Λαγκάρντ»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk