Κ. Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να κλείσει όπως-όπως την αξιολόγηση, για να παραμείνει στην εξουσία

Την Δευτέρα 18 Απριλίου ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στον Βήμα fm για την αξιολόγηση και τη στάση κυβέρνησης και Ν.Δ.

Την Δευτέρα 18 Απριλίου ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης μίλησε στον Βήμα fm και στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για την αξιολόγηση και τη στάση κυβέρνησης και Ν.Δ..{{{ audio1 }}}

Για τη διαπραγμάτευση και τους χειρισμούς της κυβέρνησης

«Η κυβέρνηση είναι σε δύο βάρκες. Μία μεγαλύτερη, που έχει να κάνει με το κλείσιμο της αξιολόγησης και μια μικρότερη, εναλλακτική, που έχει να κάνει με την ηρωική της έξοδο. Πότε πάει εδώ, πότε πάει εκεί. Νομίζω ότι βασικός της στόχος είναι να παραμείνει στην εξουσία, άρα θα δοκιμάσει να βρει μια άκρη και να κλείσει όπως-όπως την αξιολόγηση, αλλά αν δεν τα καταφέρει, έχει συνθέσει ήδη μουσική ηρωικής εξόδου, την οποία είδαμε να παίζει στην περίπτωση της καταγγελίας του ΔΝΤ, στην περίπτωση της μονομερούς κατάθεσης νομοσχεδίων πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, κτλ.»

Για τη στάση της Ν.Δ. απέναντι στα μέτρα

«Δεν έχουμε κάποια δογματική τοποθέτηση εναντίον οποιουδήποτε μέτρου, γενικά, συμφωνεί η κυβέρνηση. Π.χ. αν η κυβέρνηση, πει ότι θα προχωρήσει με ιδιωτικοποιήσεις μπροστά, όπως κάναμε και στην περίπτωση του ΟΛΠ για παράδειγμα και των αεροδρομίων, εμείς θα τις στηρίξουμε, αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις. Αν η κυβέρνηση προχωρήσει με το ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα δημοσίων προμηθειών για να κάνει εξοικονόμηση δαπανών από αυτό, θα στηρίξουμε αυτή την πρόταση. Όμως, σας είπα πως από ό,τι βλέπω μέχρι στιγμής, από αυτά που ακούμε και διαβάζουμε, η κατεύθυνση είναι να κλείσουμε κάποιες τρύπες δημοσιονομικές με έναν τρόπο βιαστικό και εμβαλωματικό, με κατεύθυνση κυρίως την αύξηση της φορολογίας, χωρίς να γίνεται άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα και όλα αυτά εμάς, συνολικά, δεν μας εκφράζουν.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk