Σ. Αναγνωστοπούλου: Δεν πρόκειται να θιγούν χαμηλές και μεσαίες συντάξεις, έως 1.500 ευρώ

Την Τετάρτη 06 Απριλίου η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας μίλησε στον Βήμα fm για το προσφυγικό, τη διαπραγμάτευση και τη βάση του 10 για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Την Τετάρτη 06 Απριλίου η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου μίλησε στον Βήμα fm και στους Γιώργο Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλο για το προσφυγικό, τη διαπραγμάτευση και τη βάση του 10 για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.{{{ audio1 }}}

Για τη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς και τα οικονομικά μέτρα

«Έχει πει κατηγορηματικά η κυβέρνηση, σε όλους τους τόνους, ότι δεν πρόκειται να θιγούν χαμηλές ή μεσαίες συντάξεις, τουλάχιστον μέχρι 1.500 ευρώ. Για τις χαμηλές και μεσαίες συντάξεις το έχει πει αρκετές φορές ο πρωθυπουργός ότι έχει κανονίσει πως τα μέτρα που θέλει να πάρει θα είναι μέσα στη συμφωνία που έχει κάνει και αυτό που επιμένω να λέω είναι ότι τα επιπρόσθετα μέτρα, είτε προέρχονται από το ΔΝΤ είτε από οποιονδήποτε άλλο, η κυβέρνηση δεν τα συζητάει.»

Για το προσφυγικό και τη δράση των «αλληλέγγυων» στον Πειραιά

«Δεν μπορούμε σ’ αυτή τη φάση να χρησιμοποιούμε τους πρόσφυγες για να κάνουμε αντίσταση στην Ευρώπη. Είναι υπερβολικά ταλαιπωρημένοι οι άνθρωποι για να μπορούν να σηκώσουν και κάτι τέτοιο, τη στιγμή που βλέπουμε την πολιτική της Ευρώπης. Κι εδώ θα πω και κάτι άλλο: καταλαβαίνω τους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν, που θέλουν να υποχρεώσουν την Ευρώπη να ανοίξει τα σύνορα όπως πρέπει να το κάνει, δηλαδή χώρες όπως η Αυστρία ή η Ουγγαρία που έχουν κλειστά τα σύνορά τους είναι απολύτως απαράδεκτες, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται οι πρόσφυγες. Θεωρώ ότι αυτού του είδους το κίνημα, σε αυτή τη φάση, δεν είναι το ενδεδειγμένο.»

Για το αν πρέπει να θεσπιστεί η βάση του 10 για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

«Θα ήθελα να μπει η βάση του 10. Δεν έχω ακούσει να συζητείται, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι ότι, ναι, θα έπρεπε να μπει η βάση του 10 για τις εξετάσεις. Καλό είναι οι μαθητές που έρχονται στο Πανεπιστήμιο να έχουν τουλάχιστον κάποιες βάσεις, και για τα ΤΕΙ. Ήμουν από αυτούς που δεν είχαν αντιδράσει (επί Γιαννάκου, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ) και είχα συμφωνήσει.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk