Την Παρασκευή 11 Μαρτίου ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης μίλησε στον Βήμα fm και τους Αργύρη Παπαστάθη και Αιμίλιο Περδικάρη για το προσφυγικό και την Κεντροαριστερά.{{{ audio1 }}}

Για το προσφυγικό και τη στάση της κυβέρνησης

«Δεν ξέρω ακριβώς πώς ακριβώς έχει κινηθεί η κυβέρνηση μέχρι τώρα και δεν είναι ότι δεν το ξέρω μόνο εγώ – δεν το ξέρει κανένας και βρισκόμαστε έτσι μπροστά σε μικρές και μεγάλες εκπλήξεις. Π.χ. ξέρουμε ότι έχουν κλείσει τα σύνορα σχεδόν όλων των χωρών και έχουμε μείνει μόνοι μας ως μία ομπρέλα για τους πρόσφυγες και παράλληλα έχουμε δεδομένη του κ. Τουσκ, ο οποίος λέει ότι ήταν συμφωνημένο αυτό. Υπάρχουν προκλήσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης – με την καλή έννοια – και από όλα τα κόμματα προς την κυβέρνηση, «πέστε μας τι έχετε συμφωνήσει» και η κυβέρνηση αρνείται ότι υπάρχει οποιαδήποτε συμφωνία. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, όμως, ούτε να κάνουμε ότι δεν ακούσαμε τι είπε ο κ. Τουσκ. Και όλα αυτά, τα λέω με την έννοια ότι δεν είναι πλήρως αποσαφηνισμένο το τοπίο, τι έχει συμφωνήσει η χώρα και τι προσπαθεί ή τι επιθυμεί να κάνει. Τι προσανατολίζεται να κάνει… Έχουμε δεδομένη τη σύσκεψη των αρχηγών, όπου υπάρχει μια μίνιμουμ συνεννόηση για μερικά βασικά πράγματα, υποθέτω και ελπίζω ότι δεν θα πάει πίσω από αυτά η κυβέρνηση.»

Για την πρόταση Γεννηματά για συμπόρευση Δημοκρατικής Συμπαράταξης-Ποταμιού στη Βουλή

«Τα βήματα που οδηγούν με μεγαλύτερη ευκρίνεια και ταχύτητα προς την κατεύθυνση και την ανάγκη ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς τα υποστηρίζω και πιστεύω ότι και ο συντονισμός δράσης των κοινοβουλευτικών ομάδων είναι θετικό βήμα και μακάρι να γίνει. Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσει το Ποτάμι απέναντι σ’ αυτό ως οργανισμός, διότι έχει πάρα πολλές επιφυλάξεις απέναντι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και στον τρόπο που χειρίστηκε το ΠΑΣΟΚ το ζήτημα, αλλά δεν είναι η ώρα τέτοια, να κάνω κριτική. Προσωπικά θεωρώ ότι οποιοδήποτε βήμα οδηγεί με μεγαλύτερη ασφάλεια και ταχύτητα στη συγκρότηση του χώρου, το στηρίζω και το υποστηρίζω και ο συντονισμός των κοινοβουλευτικών ομάδων μου φαίνεται θετικό βήμα. Άλλωστε, στο πλαίσιο του Ποταμιού και τον ίδιο τον Σταύρο, που είναι καλός μου φίλος, του το έχω πει εδώ και πολύ καιρό, πριν το πει η κυρία Γεννηματά.»