Το καναρίνι Αλεχάντρο χτύπησε με τη μύτη του τα ολόχρυσα κάγκελα του κλουβιού, κατασκευασμένου από τον οίκο Damiani. Το πολυαγαπημένο μου κατοικίδιο επιθυμούσε να αποχαιρετήσει τη ζέμπρα, ντυμένη με μοβ σακάκι, το λιοντάρι τυλιγμένο σε εκτυφλωτικά κίτρινα χρώματα και τον άτακτο παπαγάλο. Η βιτρίνα της boutique Hermes στη Via Montenapoleone φιλοξενούσε τον βασιλιά του ζωικού βασιλείου και τους «φίλους» του σε ένα υπερθέαμα υψηλής αισθητικής εκλεπτυσμένου γούστου και… τρελής φαντασίας. Αφησα το κλουβί στα χέρια της Εσθήρ. Σκέφθηκα ότι αν η παιδική μου φίλη δεν ήταν τόσο εντυπωσιακά όμορφη θα μπορούσε να «χαρακτηριστεί» ως μια στρυφνή γεροντοκόρη. Τα σφυρίγματα θαυμασμού δύο νεαρών γοητευτικών Ιταλών οι οποίοι έβγαιναν από την αστραφτερή Maserati με έκαναν να γελάσω δυνατά. Μια κεραμιδόγατα η οποία βολτάριζε σε έναν από τους πλέον ακριβούς και φημισμένους δρόμους του Μιλάνου «ψαχνόταν» γύρω από το κλουβί. Ο Αλεχάντρο δεν φοβάται όμως τις πονηρές γατούλες και τις ξαφνικές τους επιθέσεις. Λίγο προτού αναχωρήσουμε για τη Σαρδηνία συναντώ στον super trendy ναό της γαστρονομίας «Eataly» ισχυρό εφοπλιστή των ιταλικών ακτοπλοϊκών γραμμών. Ο ωραίος ship owner δοκιμάζει μαζί μου σπαγγέτι, στο βραβευμένο με Michelin «Alice restaurant» του δευτέρου ορόφου. Με ενημερώνει για τις προσκλήσεις σε καλοκαιρινά αθηναϊκά private parties με αφορμή τη γιορτή των Ποσειδωνίων. Με ρωτάει αν κάποιες από αυτές ματαιωθούν. Η μεγάλη οικονομική κρίση στη χώρα μας και τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί το Προσφυγικό κάνουν μερικούς να ανησυχούν. Τον διαβεβαιώνω ότι τίποτα δεν θα ταράξει το λαμπερό γαλαζοπράσινο σκηνικό του Ιουνίου. Οι προσκλήσεις για gathering με οικοδεσπότες σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας ναυτιλίας άρχισαν να φθάνουν αμέσως μετά τα Χριστούγεννα. Save the date…
Αντίπαρος – Πόρτο Τσέρβο – Ντόχα
Εμεινα εκστατική μπροστά στο υπέροχο μπλε του εικαστικού Yves Klein και σε ένα τεράστιο ζευγάρι κατακόκκινα παπούτσια καλυμμένα με κρύσταλλα Swarovski. Τα private jets συνεχίζουν να φθάνουν στο Πόρτο Τσέρβο έστω και αν το καλοκαίρι είναι τρεισήμισι μήνες μακριά. Ενα ελικόπτερο προσγειώνεται στη βίλα ιταλού μεγιστάνα. Private party στις αρχές της άνοιξης! Με γκρίζα σύννεφα πάνω από τη θάλασσα. Το σκηνικό είναι πραγματικά κινηματογραφικό.
Η σινιόρα Prada μιλάει για τα αξέχαστα καλοκαίρια στην Αντίπαρο. Δίπλα της δύο αγόρια, γνωστά μοντέλα, πραγματικοί κούκλοι. Ενας από τους προσκεκλημένους αναφέρεται στον Τσέζαρε Κουνάτσα, παλιό επιτελικό στέλεχος της ιταλικής «Vogue». Ο Κουνάτσα δεν εργάζεται πλέον για τη Βίβλο της μόδας. Ο ελληνολάτρης Τσέζαρε (τον Ιούλιο βρίσκεται πάντα στην Πάτμο) εξακολουθεί όμως να απολαμβάνει ένα glamorous, πραγματικά ξένοιαστο lifestyle. Ακριβώς όπως ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Ζαν Νουβέλ. Ο Νουβέλ μαζί με τη Μαρίνα Αμπράμοβιτς θα βρίσκεται στην Ντόχα για το Art for Tomorrow που διοργανώνουν οι «New York Times». Πληροφορούμαι ότι στο Κατάρ θα «πετάξει» και ο διάσημος γκαλερίστας Λάρι Γκαγκόζιαν. Μαζί με έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες. Αρκετοί από αυτούς δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά τα τελευταία χρόνια στην Ντόχα.
Μισητό μου… non dom!
Ισχυροί businessmen στον χώρο των κατασκευαστών οι οποίοι «τρέχουν» big projects στο Κατάρ, στο Αμπου Ντάμπι, στις εξωτικές Μαλδίβες, ακόμη και στο Βιετνάμ! Κατασκευαστικός οργασμός και μεγάλα κέρδη σε περιοχές μακριά από την Ελλάδα. Ο μεγαλοβιομήχανος χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής επιμένει ότι μερικοί από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες και εφοπλιστές οι οποίοι διέμεναν εδώ και αρκετά χρόνια στη βρετανική πρωτεύουσα ετοιμάζονται να μετακομίσουν στο Μόντε Κάρλο. Ο ηλιόλουστος καιρός στο Πριγκιπάτο του Μονακό δεν είναι ο λόγος για την αλλαγή μόνιμης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης. Ο φορολογικός νόμος non dom που επιβάλλουν οι βρετανικές αρχές (οι ξένοι πολίτες που κατοικούν στην Αγγλία για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια φορολογούνται για τα περιουσιακά τους στοιχεία σε ολόκληρο τον κόσμο) τους αναγκάζει να φύγουν μακριά από το γκρίζο, βροχερό Λονδίνο.
Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής επιλέγει να κρατήσει το town house στην Belgravia. Αντίθετα με το πολυτελές του chalet στην Αράχοβα. Ενα πωλητήριο… βρίσκεται στην πρόσοψη της εντυπωσιακής κατοικίας. Το σκηνικό θυμίζει κατάσταση ψιλικατζίδικου. Μακριά από το lifestyle ενός old money επιχειρηματία. Quel dommage! O golden heir μετά την Αράχοβα κατηφορίζει στην Αθήνα.
Το ζεύγος Ντίνου και Πόπης Ροδοπούλου διοργάνωσε dinner party σε εστιατόριο των βορείων προαστίων. Επιχειρηματίες, εφοπλιστές και TV stars βρέθηκαν κοντά τους. Ο δημοφιλής στους κύκλους των ισχυρών του χρήματος Dj Sartzetakis ανέβηκε στα decks. Οι χοροί κράτησαν ως πολύ αργά. Τα φώτα έπαιζαν εντυπωσιακά παιχνίδια με το πράσινο, sparkling φόρεμα της οικοδέσποινας.

Ο Αγά Χαν, η Μαρίνα και τα private dinners

Το έργο της Μαρίνας Καρέλλα στο σπίτι του Αγά Χαν στην Πάτμο είναι από τα πλέον ενδιαφέροντα. Ο πίνακας μοιάζει σαν να βγαίνει μέσα από τον τοίχο. Ακριβώς όπως το νερό που τρέχει… Ο Αγά Χαν και ο μεγαλοεφοπλιστής Αλέκος Γουλανδρής ανήκουν στους επιφανείς διεθνώς συλλέκτες οι οποίοι λατρεύουν να τοποθετούν σε περίοπτη θέση στις κολεξιόν τους έργα της Καρέλλα.
Η εικαστικός παρουσίασε δουλειά της δύο εικοσιτετράωρα πριν στην Γκαλερί «Mitterrand» στο Παρίσι. Μαζί με τον Rob Wynne. Αμέσως μετά το τέλος της έκθεσης ακολούθησε private dinner σε μουσειακό χώρο.
Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής επιμένει ότι στη λιγότερο λαμπερή Αθήνα τα εστιατόρια συνεχίζουν να είναι γεμάτα από κόσμο. Στο «21» της Κηφισιάς απολάμβαναν το φαγητό τους ο Γιώργος και η Κίκο Κεφάλα. Η Μαρία Εμπειρίκου και η Αλίκη Γουλανδρή επέλεξαν ιστορικό bar στο κέντρο της πόλης. Τσιμπούσα μπουκιές κινέζικου κοτόπουλου όταν άκουσα ότι η Αρετή Δαλακούρα διοργανώνει στις 17 Μαρτίου dinner party στο σπίτι της με αφορμή τα γενέθλιά της…

Η Mykonian Κένταλ, η Εύα και η σύζυγος του Μέρντοχ

Η super star της πασαρέλας Κένταλ Τζένερ αφήνει συχνά τη σκέψη της να τρέχει στα χρυσά ελληνικά καλοκαίρια. Η μικρότερη αδερφή της τροφαντής Κιμ Καρντάσιαν, μια πραγματική 20χρονη καλλονή, αγαπημένο μοντέλο του Καρλ Λάγκερφελντ, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram διαφημίζει συνέχεια τη Μύκονο. Η Κένταλ, η οποία επισκέπτεται πάντα τα καλοκαίρια το κατάλευκο νησί του Αιγαίου, σκέφτεται σύμφωνα με στενές της φίλες να διοργανώσει ένα φαντασμαγορικό ολονύχτιο πάρτι on the beach.
Η Εύα Χερτζίκοβα αντίθετα θέλησε να γιορτάσει τα γενέθλιά της στο Λονδίνο. Η Χερτζίκοβα και ο σύζυγός της διαθέτουν ισχυρές γνωριμίες στην ελληνική παροικία της βρετανικής πρωτεύουσας. Το νέο πολυσυζητημένο ζεύγος των media Ρούπερτ Μέρντοχ Τζέρι Χολ ανήκει στους στενούς τους φίλους. Μμμ! Δεν γνωρίζω αν η Εύα παρήγγειλε το party dress στη βρετανίδα designer Vivienne Westwood, ακολουθώντας το παράδειγμα της παλιάς συναδέλφου, πανύψηλης Τζέρι Μέρντοχ. Η Μιούτσια Πράντα, η οποία συνήθιζε να την προσκαλεί στο Πόρτο Τσέρβο και το πολυτελές «Localita Poltu Quatu», τα «σπάει» στο Μιλάνο μέσα από το Fondazione Prada. Ολοι σπεύδουν εκεί.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ