Αδ. Γεωργιάδης: Μεταξύ των δύο πιστεύω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την διαχειριστική επάρκεια

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου ο Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στον Βήμα fm, για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, για το δίλημμα του δεύτερου και τις πολιτικές σκοπιμότητες, πίσω από τις δηλώσεις στήριξης στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου ο Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στην εκπομπή των Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανού, για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, για το δίλημμα του δεύτερου και τις πολιτικές σκοπιμότητες, πίσω από τις δηλώσεις στήριξης στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.{{{ audio1 }}}

Για το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ

«Δεν περίμενα να κερδίσω για να είμαι ειλικρινής. Ήταν για μένα ο πιο δύσκολος στόχος αυτός. Είχα κάποιες μικρές ελπίδες ότι θα έμπαινα στον δεύτερο γύρο για να διεκδικήσω τη μάχη εκεί-το είχα πει και δημόσια άλλωστε-αλλά επί της ουσίας ο αρχικός μου στόχος ήταν να έχω διψήφιο νούμερο. Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές, οι βασικοί μου στόχοι από την κάθοδο αυτή, έχουν επιτευχθεί. Εγώ θα ζητήσω από το συνέδριο μου να θεσμοθετηθούν οι τάσεις επισήμως και να μπορούμε να έχουμε έναν πολιτικό διάλογο μεταξύ μας και μια πολιτική ζύμωση. Πιστεύω ότι σε αυτή την δεξιά τάση θα μπορώ να είμαι εκπρόσωπος με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Γιατί εγώ δεν κρύφτηκα προεκλογικά. Είπα ξεκάθαρα ότι είμαι δεξιός, σε όλους τόνους με όλους τους τρόπους».

Για τους δύο υποψήφιους του δεύτερου γύρου και τις χθεσινές δηλώσεις Στυλιανίδη

«Γιατί ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, αυτό επιδιώκουμε εμείς τουλάχιστον οι Νεοδημοκράτες. Άρα θα γίνει μία σύγκριση της «πρωθυπουργησιμότητας» των δύο. Αυτή πρέπει να γίνει η κανονική συζήτηση. Δηλαδή ψηφίζουμε Βαγγέλη Μεϊμαράκη γιατί έχει ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε χαρακτηριστικά, πιστεύω είναι άξια να τον κάνουν τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας, ψηφίζω Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί έχει ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε που μπορούν να τον κάνουν άξιο πρωθυπουργό της χώρας. Αυτή πρέπει να είναι η συζήτηση. Τι κυβερνητική πρόταση έχουμε έτοιμη για την επόμενη ημέρα για τον ελληνικό λαό και τι προτάσεις για το κόμμα.

Θα μου επιτρέψει ο κ. Στυλιανίδης να μιλήσω με πάρα πολύ μεγάλο σεβασμό. Ίσως δεν γνωρίζει τι ακριβώς είναι ο νεοφιλελευθερισμός, δεν έχει την επαρκή ιδεολογική κατάρτιση για να το λέει έτσι. Στο κόμμα μπορεί να ‘ναι, αλλά άμα λέει ότι ο νεοφιλελεύθερο το Μητσοτάκη με συγχωρείτε, ή καταλαβαίνουμε τι είναι ο νεοφιλελευθερισμός ή δεν καταλαβαίνουμε. Εάν το νοικοκύρεμα το κάνουμε στην Ελλάδα νεοφιλελευθερισμό, με συγχωρείτε υπάρχει πρόβλημα. Προφανώς και δεν είναι νεοφιλελεύθερος ο κ. Μητσοτάκης. Ο νεοφιλελευθερισμός είναι μια ιδεολογία στην Αμερική την περασμένη δεκαετία που δεν ξέρω σήμερα κι εκεί αν υπάρχει. Ο Μητσοτάκης είναι φιλελεύθερος πολιτικός, κεντρώος φιλελεύθερος είναι. Μια χαρά φιλελεύθερος από πού ως που νεοφιλελεύθερος; Μπορεί να το λέει μόνο για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας. Να μου επιτρέψετε και κάτι ακόμα, γιατί το ακούω και με ενοχλεί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν έχουν μεταξύ τους τόσο μεγάλες διαφορές, ιδεολογικά μιλάμε πάντα. Θέλω να υπενθυμίσω ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επί σειρά δεκαετιών στη Νέα Δημοκρατία τον προσέθεταν στην Μητσοτακική πτέρυγα ή κάνω λάθος; Τώρα, ξαφνικά, ο Μεϊμαράκης από την Μητσοτακική πτέρυγα έγινε Καραμανλικός; Μεταξύ των δύο, το λέω με εξαιρετικό σεβασμό στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αν εκλεγεί πρόεδρος εγώ θα τον υπηρετήσω πιστά γιατί προφανώς είναι πολύ καλύτερος του Τσίπρα, ούτε συζήτηση, ούτε σύγκριση υπάρχει. Αλλά μεταξύ των δύο πιστεύω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την διαχειριστική επάρκεια. Έχει διαχειριστεί το μνημόνιο, έχει κάνει διαπραγμάτευση, η επαγγελματική του σταδιοδρομία πριν μπει στην πολιτική του δίνει μια πολύ μεγάλη κατάρτιση στα οικονομικά, οι σπουδές του πολύ μεγάλη κατάρτιση στα οικονομικά, η άσκησή της υπουργικής του δραστηριότητας έγινε με όρους συγχρονισμού και μεταρρυθμιστικής δεινότητας.

Μα, ο κ. Μεϊμαράκης ήταν υπουργός πριν την κρίση. Πριν την κρίση, μόνο μεταρρυθμίσεις δεν κάναμε στην Ελλάδα. Δεν έγινε Υπουργός μετά την κρίση, Πρόεδρος της Βουλής ήταν. Ξαναλέω ο κ. Μεϊμαράκης ήταν Υπουργός Εθνικής Αμύνης προ της κρίσης. Μεταρρυθμίσεις δεν έκανε, μας. Δεν τον κατηγόρησα εγώ, ήταν σε μια εποχή που γενικώς στην Ελλάδα δεν γίνονταν μεταρρυθμίσεις και ήταν σε ένα Υπουργείο που σκοπός ήταν να κρατάει την ασφάλεια της χώρας σε τάξη, πράγμα που το έκανε άριστα. Αλλά δεν ήταν ο στόχος του οι μεταρρυθμίσεις, δεν ήταν Υπουργός Οικονομικών, δεν ήταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δεν ήταν Υπουργός Υγείας, καταλαβαίνετε τι σας λέω; Δεν το λέω υποτιμητικά».

Για τον Κώστα Καραμανλή

«Δεν θεωρώ ότι θα έχει ενεργό εμπλοκή ο κ. Καραμανλής ή τουλάχιστον ενεργότερη του πρώτου γύρου. Δεν το θεωρώ αυτό, αν τουλάχιστον αυτό με ρωτάτε. Δεν θεωρώ ότι είναι υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής αν αυτό με ρωτάτε. Αν ήταν ο Κώστας Καραμανλής υποψήφιος δεν θα κάναμε τώρα αυτή τη συζήτηση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk