Συγκέντρωση ειδών για τους πρόσφυγες από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ

Στηρίζοντας τον αγώνα των εθελοντών για να την περίθαλψη των προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου, η Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχει στη δράση συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης, που διοργανώνεται από την κοινωφελή, μη κερδοσκοπική οργάνωση «Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ».

Η τραγωδία που βιώνουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας που καταφεύγουν στον δρόμο της προσφυγιάς δεν έχει τέλος και οι ανάγκες που διαπιστώνονται στα σημεία υποδοχής είναι τεράστιες. Στηρίζοντας τον αγώνα των εθελοντών για να την περίθαλψη των προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου, η Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχει στη δράση συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης, που διοργανώνεται από την κοινωφελή, μη κερδοσκοπική οργάνωση «Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ».
«Τα είδη που χρειάζονται οι πρόσφυγες, καθώς και οι μετανάστες, οι οποίοι φτάνουν καθημερινά και παραμένουν σε πρώτη φάση στα νησιά είναι συγκεκριμένα και καταγεγραμμένα, ενώ οι εθελοντές, οι οργανώσεις και οι κάτοικοι που δραστηριοποιούνται εκεί έχουν τη θέληση και την εμπειρία να συνεχίσουν το ανθρωπιστικό τους έργο» σημειώνει η σχετική ανακοίνωση της Ιατρικής Σχολής. «Αρκεί να φτάνουν στα χέρια τους τα κατάλληλα υλικά που είναι απαραίτητα για να περιθάλψουν τους ανθρώπους που φτάνουν στις ελληνικές ακτές των νησιών».
Μετά από πρόταση της αναπληρώτριας καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής, κυρίας Υπατίας Δούση-Αναγνωστοπούλου, η οποία είναι εκπρόσωπος της οργάνωσης «Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ», η Ιατρική Σχολή θα λάβει μέρος στη συγκέντρωση ειδών ρουχισμού και ιατροφαρμακευτικού υλικού, που θα σταλούν στις δομές υποδοχής στο νησί της Χίου.
Αναλυτικότερα, τα είδη ρουχισμού που χρειάζονται είναι, κατά κύριο λόγο, μπουφάν και κλειστά παπούτσια ή μποτάκια. Ακόμη, υπάρχει ανάγκη για υπνόσακους και σακίδια πλάτης, όπως επίσης για παιδικά φάρμακα και φάρμακα ενηλίκων, καθώς και για υλικά που χρησιμοποιούνται κατά την κλινική εξέταση, την περιποίηση τραυμάτων και το χειρουργείο. Ο αναλυτικός κατάλογος των απαραίτητων ειδών στο www.missionanthropos.com.
Το σημείο συγκέντρωσης των ειδών βρίσκεται στο Εργαστήριο Ιστολογίας-Εμβρυολογίας, στον πρώτο όροφο και θα είναι ανοιχτό από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, 09.00-14.00. Για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 210 7462302. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν και εθελοντική συμμετοχή στην καταγραφή και συσκευασία των ειδών. Κατόπιν, η οργάνωση θα τα αποστέλλει στο Δήμο Χίου, ο οποίος σε συνεργασία με το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα τα διανείμει στις ιατρικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk