Α. Διαμαντοπούλου: «Είναι πολύ επικίνδυνη η συζήτηση να βγούμε από τη Συνθήκη Σένγκεν και γίνεται με ευθύνη της κυβέρνησης»

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου η Άννα Διαμαντοπούλου μίλησε στον ΒΗΜΑ fm για το προσφυγικό και τη Συνθήκη Σένγκεν.

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου η Άννα Διαμαντοπούλου μίλησε στον Νότη Παπαδόπουλο για το προσφυγικό και τη Συνθήκη Σένγκεν.{{{ audio1 }}}

Για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό και την απειλή εξόδου από τη Συνθήκη Σένγκεν

«Τώρα έχουμε μπει σε μια νέα πάρα πολύ επικίνδυνη συζήτηση και είμαστε σε ένα διπλό Grexit. Είναι κάτι που συζητείται εδώ και αρκετές μέρες σε όλη την Ευρώπη μετ’ επιτάσεως και για να σας πω την αλήθεια, νομίζω ότι πάλι έγινε από την Ελλάδα το ίδιο λάθος που έγινε όλη την προηγούμενη περίοδο με το θέμα του ευρώ. Δηλαδή, πάρα πολύ μεγάλες καθυστερήσεις, αμφιθυμία για το τι πρέπει να γίνει, άρνηση συνεργασίας, απόκρυψη πραγμάτων. Όλα αυτά που συζητούνται από Σεπτέμβριο δεν έγιναν γνωστά και όταν το πράγμα έφτασε στο μη παρέκει και όταν τέθηκε επί τάπητος το θέμα της εξόδου από τη Σένγκεν, τότε άρχισε πανικόβλητη να τρέχει η κυβέρνηση. Σε αυτή την κυβέρνηση υπάρχει η υπεροψία της άγνοιας, η οποία άγνοια δεν δικαιολογείται σε κυβερνήσεις. Ό,τι και να λέμε, έχεις να κάνεις με τις τύχες ενός λαού. Θα σας θυμίσω ότι λίγο πριν τις εκλογές, ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξη του, είχε πει «μικρό το κακό αν βγούμε από τη Σένγκεν», εξηγώντας το τι θα κάνει με τους πρόσφυγες. Το είχε πει σε συνέντευξη και μάλιστα το είχε επαναλάβει δυο τρεις φορές, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει αντίληψη τι σημαίνει πραγματικά να βγούμε από τη Σένγκεν. Παρακολουθώ τώρα μια συζήτηση που γίνεται, «και τι έγινε μωρέ»; Είναι λοιπόν πολύ μεγάλων διαστάσεων η επιλογή να φύγουμε από τη Σένγκεν και είναι παρά πολύ κοντοπρόθεσμη η προσέγγιση, η οποία έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα σε μια λογική ότι θα απειλήσουμε πάλι τους Ευρωπαίους. Το προσφυγικό είναι κάτι που δυστυχώς και λόγω γεωγραφίας έπεσε στους δικούς μας ώμους, περισσότερο από όλες τις άλλες χώρες, άρα με αυτό θα απειλήσουμε. Σας θυμίζω τις δηλώσεις ότι θα αφήσουμε τους πάντες να περάσουν στη Βουλγαρία και τα Σκόπια. Αυτό φαίνεται ότι δεν γίνεται, έτσι; Όλη αυτή λοιπόν η λογική, πάλι επειδή δεν υπήρχε η γνώση η αναγκαία και ο σχεδιασμός βήμα προς βήμα, φθάσαμε στο να μιλάμε πάλι σε όλη την Ευρώπη για την Ελλάδα.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk