Μαντάς: «Ξεχωριστό το νομοσχέδιο για ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών»

Τη Τρίτη 27 Οκτωβρίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στον Βήμα fm

Τη Τρίτη 27 Οκτωβρίου o Χρήστος Μαντάς μίλησε στους Αργύρη Παπαστάθη και Άρη Ραβανό για το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση και τα προαπαιτούμενα{{{ audio1 }}}

Για το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

«Για να είμαι ακριβής, αυτή τη στιγμή, το χρόνο που θα έρθει το νομοσχέδιο, δεν τον γνωρίζω με ακρίβεια. Αυτές οι εξελίξεις είναι από ώρα σε ώρα. Πρόθεση είναι να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια, έτσι ώστε να έρθει το πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα κλείσει τις εκκρεμότητες, τις οποίες γνωρίζαμε από την αρχή. Δεν γνωρίζω (πότε θα ψηφιστεί), διότι οι διαδικασίες της Βουλής απαιτούν οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες να έρχονται στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ούτως ώστε να υπάρχει εξέλιξη. Θα περιμένετε λίγα 24ωρα για να δούμε και την Πέμπτη, όταν θα γίνει η Διάσκεψη των Προέδρων και θα έχουμε πλήρη εικόνα.

Γνωρίζω, όμως, ότι το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση θα είναι ξεχωριστό και απαιτείται να είναι ξεχωριστό. Είναι και πιο προετοιμασμένο. Νομίζω ότι θα προχωρήσει και προηγείται (του πολυνομοσχεδίου). Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση περιλαμβάνει και το θέμα των κόκκινων δανείων και πρέπει, άλλωστε, να γνωρίζουν και οι ακροατές ότι αν δεν έδωσαν οριστική λύση οι προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις είναι διότι δεν έδωσαν τη λύση στα κόκκινα δάνεια. Θέμα πάνω στο οποίο γίνεται πραγματική μάχη και διαπραγμάτευση σκληρή.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk