ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

1.500 γρ. κουνέλι, κομμένο σε μερίδες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες

3 κόκκους μπαχαριού

2 φύλλα δάφνης

αλάτι, πιπέρι

1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, σε κυβάκια

1 φλ. χυμό ντομάτας

1 κ.σ. ντοματοπελτέ

500 γρ. ζυμαρικά πλεξούδες

250 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο

EKTEΛΕΣΗ

Σε βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κουνέλι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Τέλος, ρίχνουμε το σκόρδο, το μπαχάρι και τα δαφνόφυλλα, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον χυμό και τον πελτέ και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί το κουνέλι. Σιγοβράζουμε για περίπου 35 λεπτά ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας.

Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente. Σουρώνουμε και σερβίρουμε μαζί με το κουνέλι, πασπαλίζοντας με το πεκορίνο Αμφιλοχίας.