Γ. Βρούτσης: «Ο κ. Κατρούγκαλος και η κυβέρνηση βρίσκουν τερτίπια για να μειώσουν οριζόντια τις συντάξεις»

Τη Τρίτη 20 Οκτωβρίου ο βουλευτής της Ν.Δ., μίλησε στον Βήμα fm

Τη Τρίτη 20 Οκτωβρίου ο Γιάννης Βρούτσης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για το ασφαλιστικό, τις προτάσεις της Επιτροπής Σοφών και τις δηλώσεις Κατρούγκαλου{{{ audio1 }}}

Για το ασφαλιστικό και τις προτάσεις της Επιτροπής Σοφών

«Σήμερα, οι επικουρικές συντάξεις είναι 1.160.000 κι οι εργαζόμενοι που συνεισφέρουν στις επικουρικές 2.150.000. Η αναλογία διαμορφώνει βιώσιμο περιβάλλον για το επικουρικό σύστημα της χώρας. Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, για την οποία έγινε τόσος λόγος, είναι ένα ποσοστό 5%. Με ένα 5% θα υπήρχε απόλυτος εξορθολογισμός στις επικουρικές και δεν θα χρειαζόταν άλλη περαιτέρω μείωση και η μέση σύνταξη των επικουρικών συντάξεων είναι 180 με 200 ευρώ. Άρα, σήμερα, πρέπει να γνωρίζουν 1.160.000 συνταξιούχοι και 2.150.000 εργαζόμενοι ότι θα τους στερήσει ο κ. Κατρούγκαλος και ο ΣΥΡΙΖΑ το συγκεκριμένο ποσό.

Είναι απόλυτα νόμιμο, δηλαδή τρεις συντάξεις, δηλαδή μπορεί να είναι η κύρια, η επικουρική και μία σύνταξη θανάτου, χηρείας δηλαδή. Ή να είναι κάποιος, ο οποίος παίρνει δύο κύριες, δικαιολογημένα, γιατί έχει δώσει εισφορές, δύο επικουρικές και δύο χηρείας, αυτό είναι έξι. Οι συντάξεις δεν πάσχουν από αυτό, είναι απόλυτα νόμιμες. Να αξιολογήσουμε το ύψος τους κι όχι τον αριθμό. Δημοσιονομικό είναι το πρόβλημα και το μεταφέρει, βαφτίζοντάς το μεταρρύθμιση και ουσιαστικά πρόκειται για τον μανδύα, κάτω από τον οποίο, διαμορφώνει ένα μηχανισμό μείωσης συντάξεων, για να μειώσει τις συντάξεις κάτω από το άλλοθι της μεταρρύθμισης. Έτσι κάνουν οι αριστεροί κι οι αριστερές κυβερνήσεις. Βρίσκουν πάντα επικοινωνιακά τερτίπια, για να μειώσουν οριζόντια τις συντάξεις. Αυτό είναι το κόλπο του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Κατρούγκαλου.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk