Ολα ξεκίνησαν τυχαία. Πολύ προτού το ΒΗΜΑGourmet γίνει μέρος της επαγγελματικής καθημερινότητάς μου. Αναζητώντας στο Διαδίκτυο συνταγές για να αξιοποιήσω διάφορα «εξωτικά» υλικά που κουβαλούσα από ταξίδια ή για να εμπνευστώ και να ανανεώσω το φαγητό της οικογένειας. Διαπίστωσα ότι όλο και συχνότερα έπεφτα πάνω σε τόσο εμπνευσμένα blogs, που ξεχνούσα τον αρχικό σκοπό της αναζήτησής μου και περιπλανιόμουν με τις ώρες στις θελκτικές σελίδες τους, όπου οι φωτογραφίες συναγωνίζονταν τα κείμενα σε κομψότητα και κάλλος. Εγινα φανατική και δεν περνούσε ημέρα αν δεν τσέκαρα τι ανέβασε η Σάρα στο My New Roots, η Αράν στο Cannelle et Vanille ή ο Ντέιβιντ Λίμποβιτζ (του ομώνυμου blog David Lebovitz) που γράφει από το αγαπημένο Παρίσι.

Σύντομα στη λίστα των αγαπημένων μου προστέθηκαν και ελληνικά blogs, τα οποία όχι μόνο δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε απολύτως από αντίστοιχα του εξωτερικού, αλλά αντιθέτως παραδίδουν μαθήματα αισθητικής και εμπνευσμένης δημιουργικότητας.

Φυσική συνέπεια της αγάπης που τρέφουμε στο ΒΗΜΑGourmet για τη δημοκρατική μπλογκόσφαιρα είναι η απόφασή μας να βραβεύσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους καλύτερους έλληνες bloggers φαγητού. Περιττό να σας πω ότι είμαστε πολύ περήφανοι για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει η ελληνική κοινότητα των food bloggers μέσω της αθρόας συμμετοχής στον θεσμό που μόλις ξεκινήσαμε.

Εχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που αναλάβαμε. Και επειδή δεν διεκδικούμε το αλάθητο, σας προσκαλούμε να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας. Επισκεφθείτε το ειδικό site που δημιουργήσαμε (www.tovima.gr/vimagourmet/foodblogawards15/), ενημερωθείτε για τις υποψηφιότητες και λάβετε μέρος στην ψηφοφορία που θα καθορίσει τα 9 βραβεία του κοινού.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2015.