Ν. Νικολόπουλος: «Δεν ζήτησα εγώ από τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνω υπουργός»

Τη Τετάρτη 14 Οκτωβρίου ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, μίλησε στον Βήμα fm

Τη Τετάρτη 14 Οκτωβρίου ο Νίκος Νικολόπουλος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο για τη στάση του απέναντι στην κυβέρνηση, για τη ΝΔ και το ενδεχόμενο επιστροφής του και το σύμφωνο συμβίωσης{{{ audio1 }}}

Για τη στάση του απέναντι στην κυβέρνηση

«Είμαι πολλές φορές στο αντάρτικο, τα περισσότερα χρόνια της κοινοβουλευτικής μου παρουσίας. Πολλές φορές κάνω τον προβοκάτορα ή αυτοσαρκάζομαι, με ξέρετε. Δεν ξέρω πόσο με ξέρουν οι καινούργιοι φίλοι μου, της Αριστεράς, αλλά ευκαιρία να γνωριστούμε. Ένα είναι αυτό (σ.σ.: να στηρίξει την κυβέρνηση, αλλά όχι μνημονιακές επιλογές και νομοσχέδια) και ένα ακόμη είναι ένας αξιακός πυρήνας που εγώ δεν θα βάλω στολή παραλλαγής να πω ότι δεν καταλαβαίνω. Όταν βγαίνει ο Ιερώνυμος και λέει ότι αυτά που είπε η Σία Αναγνωστοπούλου ή αυτά που ετοιμάζει ο Νίκος Φίλης δεν είναι τόσο αθώα, θίγουν τον πυρήνα του ελληνορθόδοξου, κεντροδεξιού χώρου, στον οποίο γεννήθηκα και εξακολουθώ να εκφράζω, κι ας είμαι μια ασήμαντη παρουσία – τόσο ασήμαντη όσο βοήθησα να μπει ο Καμμένος στη Βουλή, με το 0,7%, αν θέλετε, και για να είναι ο Τσίπρας στην κυβέρνηση. Αλλά ακόμα πιο σημαντική για να προσφέρω ένα κεραμίδι στους 1.852.000 νεοδημοκράτες που αυτή τη φορά δεν ψήφισαν ΝΔ, ενώ την είχαν ψηφίσει επί Κώστα Καραμανλή. Αυτοί λοιπόν δεν θέλουν να τους πειράξεις τον αξιακό τους πυρήνα, να αποχρωματίζεις τις κόκκινες γραμμές και να τα κάνεις γαργάρα. Δεν γίνεται! Αυτό είναι ένα ζήτημα διαφωνίας και μετωπικής σύγκρουσης, όταν ο ίδιος ο Ιερώνυμος είπε στην έναρξη της Ιεραρχίας να ετοιμαζόμαστε κλήρος και λαός με όπλα και μπαλάσκες, διότι αυτοί ετοιμάζονται να ξεθεμελιώσουν αυτό το γνωστό τρίπτυχο, το οποίο είναι για κάποιους είναι παλαιικό, αλλά για κάποιους άλλους είναι αναλλοίωτο…

Για να μη δεσμεύεται ο Πάνος Καμμένος από εμένα και εγώ από τον Πάνο Καμμένο, δημόσια είπα, στο πανελλήνιο, παντού, ότι ακολουθούμε μια ανεξάρτητη, αυτόνομη πορεία στο εξής (σ.σ.: το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα) και όπου συμφωνούμε θα βάζουμε πλάτη και θα πέσουμε στη φωτιά, όπως με τον Νίκο Παππά τώρα, στο νομοσχέδιο για τη διαπλοκή. Γιατί μένω στην Κοινοβουλευτική Ομάδα; Δεν έκανα ποτέ πολιτικές απρέπειες και αλητείες και θεωρώ ότι θα έκανα μία, εάν άφηνα τον Πάνο Καμμένο τώρα με εννέα βουλευτές. Δεν έγινα ποτέ ΑΝΕΛ, συνεργάζομαι με τον Πάνο Καμμένο και δεν το έκρυψα ούτε εγώ ούτε ο ίδιος. Δεν άλλαξα ποτέ ρούχα ή έβαλα ποτέ άλλη στολή… Αυτό λένε όλοι (ότι δεν έγινα υπουργός), αλλά δεν έχω το δικαίωμα να λέω ότι παραιτήθηκα όταν είχα την υπουργική καρέκλα; Ρε παιδιά, ούτε ο Λαφαζάνης παραιτήθηκε ούτε η Ζωή παραιτήθηκε… Εγώ παραιτήθηκα, άρα έχω αποδείξει ότι πραγματικά δεν τα καταλαβαίνω αυτά. Δεν ζήταγα τίποτα στον ΣΥΡΙΖΑ, εκείνοι με ζήταγαν και ένιωθαν άσχημα, ήθελαν να δώσουν εξηγήσεις και ο Πάνος Καμμένος μου είπε ότι θέλουν να μου μιλήσουν και ακόμη και σήμερα εξακολουθώ να μιλάω και στη βάση των συνεργειών θα μιλάμε. Όχι ως Ανεξάρτητος Έλληνας, αλλά ως ανεξάρτητος κυβερνητικός εταίρος, θα συμφωνούμε κατά περίπτωση, σε συνέργειες. Μπορεί λοιπόν να με δείτε και τις επόμενες ημέρες να μιλάω για κάτι σημαντικό, για μια σημαντική πρωτοβουλία. Όχι μόνο στην Κουμουνδούρου. Με την κυβέρνηση, με το Μαξίμου – εφόσον ακούει το Μαξίμου. Θα παίρνω έναν τηλεβόα κάθε μέρα και θα λέω «το Μαξίμου ακούει;».

Τους είχα ζητήσει εγώ τίποτα; Μόνοι τους τα λέγανε και μόνοι τους τα άκουγαν… Όχι (δεν με πούλησε ο Καμμένος και ο ΣΥΡΙΖΑ), διότι εγώ είμαι άτιμος. Δεν έχω τιμή. Να με πουλάνε δηλαδή. Ένιωσα τιμή να με μάθε πρώτα η Αχαΐα και μετά οι Χριστιανοδημοκράτες και μετά οι χιλιάδες φίλοι μου οι νεοδημοκράτες, οι αποστασιοποιημένοι… Γιατί δεν έγινα υπουργός; Γιατί ήμουν λαμόγιο, βρε παιδί μου; Ποιους πρότεινε για υπουργούς ο Πάνος Καμμένος και με ποια κριτήρια; […] Γιατί θα έπρεπε να απολογούμαι εγώ σε όλη την προεκλογική περίοδο για τον Αλέκο Φλαμπουράρη; Αν ήμουν εγώ Αλέκος Φλαμπουράρης, δεν θα μου έλεγαν ότι το ήθος της Αριστεράς δεν επιτρέπει τη συμμετοχή μου (στην κυβέρνηση); Δεν θα με είχατε κρεμάσει στα μανταλάκια; Συνειδητά λοιπόν καταθέτω σήμερα μια ερώτηση στον πρωθυπουργό και του λέω «πείτε σ’ αυτά τα ευλογημένα παιδιά, τους δημοσιογράφους, τα ονόματα των δύο υπουργών με το πόθεν έσχες»… Γιατί δεν τους διώχνει αυτούς τους υπουργούς, για τους οποίους προβλέπει 3-5 χρόνια φυλάκιση; Εδώ εμένα δεν με άφησαν κουμπάρο στο γάμο στο Λουξεμβούργο να πάω…»

Για το αν θα ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Θα πάω να ρωτήσω τα παιδιά προς υιοθεσία, αν θέλουν τη μαμά τους να τη λένε Γιώργο και αν ξέρουν το ανέκδοτο που λέει «πωπω, μπαμπά έχεις πολύ μεγάλο» και απαντά εκείνος «και που να δεις η μαμά σου, παιδί μου». Πλάκα κάνουμε, ανέκδοτα λέμε. Εσείς, δεν λέτε ανέκδοτα; Τι, είναι ομοφοβικά; Πάρτε τον καινούργιο χυμό, την καροτίνη. Βγάζουν καινούργιες ποτοποιίες, καινούργιο χυμό. Είναι ένας ωραίος, γλυκός χυμός…»

Για τα εσωκομματικά της ΝΔ και το ενδεχόμενο επιστροφής του

«Θεωρώ ότι αν πραγματικά είναι οι πληροφορίες σωστές και αληθή όσα είπε μετεκλογικά ο πρόεδρος της Βουλής, ότι θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος, αντιλαμβάνεστε τότε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει καινούργιους κανόνες στο πολιτικό σκηνικό και το αλλάζει. Εάν έλθει η απλή αναλογική, δεν θα έχω κανένα λόγο να γυρίσω σε καμία ΝΔ και η ΝΔ δεν θα έχει κανένα λόγο να κοιτάξει να μαζέψει τις δυνάμεις που της έχουν φύγει. Απεναντίας, θα κοιτάξει να ενισχύσει και να πριμοδοτήσει μικρότερες πολιτικές δυνάμεις, για να μην είναι ένα ανάδελφο κόμμα, διότι αν της αλλάξεις τον εκλογικό νόμο και της καταργήσεις το μπόνους των 50 εδρών, τι θα κάνει; Απαγορεύεται διά ροπάλου να κάνει κυβέρνηση με τη Χρυσή Αυγή, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη υποκατάστατα. Έχει 185 βουλευτές στον πάγκο, που περιμένουν για κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Σου λέει, και δεύτερο κόμμα να βγω εγώ, άμα έχω αλλάξει τον εκλογικό νόμο, θα μπει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα μπει και το ΕΠΑΜ του Καζάκη, ο Λαφαζάνης… Στη ΝΔ τι θα κάνουν; Θα πριμοδοτήσουν π.χ. τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει ένα κεντρώο κόμμα ή τον Μάκη Βορίδη να κάνει ένα ακροδεξιό. Άρα, έχουμε πολλά βήματα να δούμε και αφού δούμε και ποιοι είναι οι όροι, αν στη ΝΔ, όπως είπε χθες ο κ. Μεϊμαράκης, φύγουν τα λαμόγια και πάρει διαζύγιο από τους μεγάλους χορηγούς-λαμόγια που έχει και μας πουν και οι τέσσερις ποιος θα πληρώσει το δάνειο… ποιος, η μάνα μου; Ποιος θα το πληρώσει αν γίνει αρχηγός; Τότε, έχουμε να κουβεντιάσουμε. Γιατί ξεσυγγενέψαμε. Ακούσατε κανέναν από τους τέσσερις να λέει «ρε παιδιά, 1.850.000 νεοδημοκράτες που ψήφισαν τον Κώστα τον Καραμανλή, γιατί ξεσυγγενέψανε;». Ακούσατε κανέναν να το λέει; Αν το πουν λοιπόν, τότε θα το ξανασκεφτώ να ξανασυγγενέψουμε.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk