Ο Γιάννης Μπαξεβάνης βάζει τα παιδιά στην κουζίνα

Κρέπες με χορταρικά

Ετοιμάζουμε τη ζύμη για κρέπες με 750 ml γάλα, 250 γρ. αλεύρι, 4 αβγά, 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και 1 πρέζα αλάτι. Χτυπάμε καλά με το σύρμα, για να σχηματιστεί ένας χυλός, και τον αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα να «ξεκουραστεί».

Αραδιάζουμε στο τραπέζι 2 κρεμμύδια, 1 πράσο, 20 μανιτάρια, λίγα σέσκουλα, βασιλικό, λουίζα, δυόσμο, μάραθο και, αν είναι χειμώνας, αρωματικά σαν αυτά που βάζουμε στη χορτόπιτα: καυκαλήθρες, μυρώνια κ.ά. Με τα παιδιά ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το πράσο, τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε σε έ.π. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε χονδροκομμένα τα μυρωδικά και τα αφήνουμε να μαραθούν. Κόβουμε 3 ντομάτες σε κύβους και τους ρίχνουμε να μαγειρευτούν μαζί.

Με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο από τον χυλό της κρέπας και τον απλώνουμε σε λεπτή στρώση σε αντικολλητικό τηγάνι. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από τη μία πλευρά και για άλλα τόσα από την άλλη (χρησιμοποιούμε είτε σπάτουλα είτε πιάτο για να γυρίσουμε την κρέπα).

Σε κάθε κρέπα βάζουμε από 1 φέτα τυρί της αρεσκείας μας και 2 κ.σ. από τη γέμιση των χορταρικών. Διπλώνουμε κλείνοντας όλες τις άκρες και τις αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί.

Τρίβουμε 3-4 ώριμες ντομάτες και τις ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με 3-4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο να μαγειρευτούν για 10-15 λεπτά. Περιχύνουμε τις κρέπες με τη σάλτσα και – αν θέλουν τα παιδιά – με 1 ποτήρι γάλα και λίγο τυρί τριμμένο. Ψήνουμε στον φούρνο, στους 170°C, για 20 λεπτά (υλικά για περίπου 20 κομμάτια).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk