Σ. Αναγνωστοπούλου: «Μας ενδιαφέρει να κατοχυρώσουμε το δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας»

Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου η υπουργός αναπληρωτής Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου μίλησε στον Βήμα fm για τη συνταγματική αναθεώρηση και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου η υπουργός αναπληρωτής Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τη συνταγματική αναθεώρηση και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.{{{ audio1 }}}

Για τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη

«Επειδή τη δήλωση την έκανε ο κ. Φίλης, καλύτερο είναι, να ρωτήσετε τον ίδιον…Σε ότι με αφορά, λεω ότι γενικώς η δίωξη συνδικαλιστών και άνθρωποι οι οποίοι διαμαρτύρονται για κάποιο θέμα, τους, ε, δεν είναι καλή η δίωξη.

(Για ανακοίνωση υπουργείου)

Σας λεω, σε αυτό ρωτήσετε τον κ. Φίλη, για να μην έχουμε μπλέξιμο πάλι. Δεν είναι ότι κρατάω απόσταση, σας λεω ότι και η δική μου θέση είναι ότι η δίωξη συνδικαλιστών δεν είναι ότι καλύτερο.»

Για το νομοσχέδιο Μπαλτά

«Το νομοσχέδιο Μπαλτά, είναι δημοσιοποιημένο, από αυτό προχωράμε σε μεταβατικό νομοσχέδιο στο οποίο θα υπάρχουν σημεία σημαντικά του νομοσχεδίου που είναι ήδη δημοσιοποιημένο, αλλά και σημεία τα οποία θα συζητήσουμε, ή αν αυτά προκαταλαμβάνουν την πανεπιστημιακή κοινότητα ή κλείνουν το διάλογο αντί να τον ανοίξουν, θα μπουν στον εθνικό διάλογο».

Για τη συνταγματική αναθεώρηση και το ενδεχόμενο αναθεώρησης του άρθρου 16, για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

«Ως υπουργείο Παιδείας, μας ενδιαφέρει να κατοχυρώσουμε τη δημόσια παιδεία. Από εκεί και πέρα, το τι δημόσια ΑΕΙ θέλουμε στη νέα εποχή, στον 21ο αιώνα, να το συζητήσουμε. Το μεγάλο έλλειμμα είναι η δημοκρατία, όχι μόνο στα ΑΕΙ, αλλά γενικώς, όπως και το πώς ανοίγονται τα ΑΕΙ σε νέες προκλήσεις της εποχής, με δημοκρατικό τρόπο και διατηρώντας το δημόσιο χαρακτήρα τους, ως δημόσιο αγαθό η Παιδεία. Αυτό με ενδιαφέρει, ο δημόσιος χαρακτήρας της Παιδείας. Δεν θα απαντήσω (για το άρθρο 16), αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κατοχυρώσουμε (το δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας) και να διαφυλαχθεί όσο το δυνατόν καλύτερα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk