Η θεαματική βελτίωση της θέσης της στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου, η αύξηση των ταξινομήσεών της σε σχέση με το πρώτο οκτάμηνο του 2014 και η κατάκτηση της κορυφής των πωλήσεων από τα μοντέλα της στις κατηγορίες τους αποτυπώνουν την πρόοδο της Volvo στη χώρα μας.
Ενδεικτικό είναι ότι την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2015 οι ταξινομήσεις της Volvo αυξήθηκαν κατά 29%, στις 1.441 μονάδες, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, την ώρα που η συνολική άνοδος της αγοράς περιορίστηκε στο 9%.
Αντίστοιχα το μερίδιό της στην ελληνική αγορά φτάνει πλέον το 2,7%, το υψηλότερο που έχει επιτύχει ποτέ και ένα από τα μεγαλύτερα για τη φίρμα παγκοσμίως.
Το ίδιο χρονικό διάστημα, τα V40 και V40 Cross Country κυριάρχησαν στα premium πεντάθυρα χάτσμπακ με 1.040 ταξινομήσεις, επίδοση που αναμένεται να βελτιωθεί λόγω της έλευσης της νέας έκδοσης T3 με βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, 152 ίππων σε τιμές από 20.400 ευρώ.
Στην κατηγορία των premium μεσαίων οικογενειακών μοντέλων τα S60 και V60 βρέθηκαν στην κορυφή με 238 ταξινομήσεις αξιοποιώντας τους κινητήρες 1,6 λίτρων, σε τιμές από 22.900 ευρώ, αλλά και τους δίλιτρους τετρακύλινδρους Drive-E, όπως αυτόν των 1.969 κ.εκ. στην πετρελαιοκίνητη D4 έκδοση με ισχύ 190 ίππους, κατανάλωση από 3,8 λίτρα / 100 χλμ., μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και τιμή από 28.900 ευρώ.
Πρώτο στην κατηγορία των μεσαίων – μεγάλων SUV αναδείχθηκε το XC60, το οποίο στην έκδοση 2.0 D3 με 150 ίππους κοστίζει από 35.900 ευρώ ενώ η μεγάλη έκπληξη της χρονιάς ακούει στο όνομα XC90. Το κορυφαίο σουηδικό SUV με κινητήρες Drive-E 2,0 λίτρων είναι πρώτο στην κατηγορία του, αν και εμφανίστηκε πριν από μόλις τρεις μήνες και διατίθεται σε τιμές από 59.900 ευρώ, ξεκινώντας από την έκδοση D4 των 190 ίππων.
Μικρά νέα

Τρεις διαφορετικές επιλογές για την απόκτηση του Seat Ibiza GP2 παρέχει το πρόγραμμα Ibiza Gold Credit που ισχύει για παραγγελίες ως 31/10/2015. Εκτός από τετραετή εργοστασιακή εγγύηση και ασφάλιση αυτοκινήτου, στην πρώτη επιλογή ισχύει άτοκη χρηματοδότηση τεσσάρων ετών ενώ στη δεύτερη επιλογή, έκπτωση 400 ευρώ και χρηματοδότηση με επιτόκιο 3,9%. Εναλλακτικά, η τρίτη επιλογή συνδυάζει την τετραετή εγγύηση με έκπτωση 800 ευρώ.

Νέο Renault Scenic το 2016

Το επόμενο φθινόπωρο, στην έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι, αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα γενιά του Renault Scenic που θα αξιοποιήσει την τεχνολογία του ολοκαίνουργιου Megane, με turbo κινητήρες 1,6 λίτρων, απόδοσης 130-200 ίππων, μηχανικά κιβώτια πέντε και έξι σχέσεων αλλά και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι ταχυτήτων.

Στο Ράλι Dakar ο Sebastien Loeb
Με Peugeot 2008DKR θα αγωνιστεί τον Ιανουάριο του 2016 στον σκληρότερο αγώνα του κόσμου, το ράλι Dakar, ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο WRC και ρέκορντμαν στην ανάβαση Pikes Peak, Sebastien Loeb. Ο αγώνας διαρκεί 13 ημέρες ενώ το δεύτερο 2008DKR θα οδηγεί ο Carlos Sainz.

Audi Q7 στην Ελλάδα από €85.550
Με κοινή τιμή πώλησης και κινητήρες 3,0 λίτρων, βενζίνης ισχύος 333 ίππων και diesel απόδοσης 272 ίππων, σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο tiptronic 8 ταχυτήτων, διατίθεται και στη χώρα μας το κορυφαίο SUV της Audi. Στο μέλλον αναμένεται και η plug-in υβριδική έκδοση των 373 ίππων με μέση κατανάλωση 1,7 λίτρα / 100 χλμ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ