Βαρβιτσιώτης: Θέλω να ακούσω πολιτικές από τους υποψηφίους της ΝΔ

Τη Παρασκευή 02 Οκτωβρίου ο βουλευτής της Ν.Δ., μίλησε στον Βήμα fm

Τη Παρασκευή 02 Οκτωβρίου ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τα εσωκομματικά της Ν.Δ. και τη Βουλή{{{ audio1 }}}

Για τις υποψηφιότητες για την αρχηγία στη Ν.Δ.

«Τελειώνει και κατατίθενται σήμερα επιτέλους οι υποψηφιότητες . Πρέπει να σημάνει την έναρξη ενός εσωτερικού διαλόγου αυτό. Δεν μπορεί να πάμε στην εκλογή αρχηγού με λογική μόνο προσώπων και μόνο συναντήσεων, ποιος είναι φίλος ποιανού. Εμείς πρέπει να καθίσουμε να συζητήσουμε σοβαρά πράγματα γύρω από τη φυσιογνωμία της παράταξης. Δεν μπορεί να κερδίζουμε τα Πανεπιστήμια και να κερδίζει η ΔΑΠ όλες τις φοιτητικές εκλογές και στους νέους να συγκεντρώνουμε τα ποσοστά που συγκεντρώνουμε… Πρέπει να συγκληθούν όλα τα όργανα του κόμματος. Η κοινοβουλευτική ομάδα, η Πολιτική Επιτροπή, η Εκτελεστική Επιτροπή, το Πολιτικό Συμβούλιο και βεβαίως η Εθνική Συνδιάσκεψη που είναι κυρίως όργανο ανάμεσα στα δύο συνέδρια. Είναι η μόνη περίοδος που μπορεί να γίνει, γιατί οποιαδήποτε τοποθέτηση, δεν μπορεί να εκληφθεί ως κριτική σε κάποιον αρχηγό. Γιατί, τί συνέβαινε συνήθως στη Ν.Δ.; Κάνανε τις εκλογές, μετά δεν ανοίγανε τα στόματα, διότι εκλαμβανόταν ως κριτική στον εκάστοτε υπαρχηγό. Και τώρα που δεν έχουμε, έχουμε μόνο υποψήφιους αρχηγούς, θα συζητήσουμε πολιτικά ανοιχτά. Λέω πολύ ξεκάθαρα, τώρα που τελειώνει το θέμα των υποψηφιοτήτων, θεωρώ ότι είναι πρωταρχικό – και δεν το θεωρώ μόνο εγώ, μια σειρά από στελέχη και βουλευτές της Ν.Δ. το θεωρούν – ότι πρέπει να γίνει αυτός ο εσωκομματικός διάλογος και θα το απαιτήσουμε και θα το διεκδικήσουμε. Άμα δεν γίνει, οφείλουμε να το διεκδικήσουμε κατ’ αρχάς. Θα κάνω επιλογή προσώπου χωρίς να τους ακούσω; Δεν θέλω να μπω στη λογική των καλλιστείων, θέλω να μπω στη λογική πολιτικής πρότασης. Δεν ξέρω τι πρεσβεύει ο καθένας από αυτούς πολιτικά.»

Για τον πρόεδρο της Βουλής και τον αντιπρόεδρο που θα προτείνει η Ν.Δ.

«Αυτό είναι μια απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (για Βούτση). Η Κοινοβουλευτική Ομάδα μας πρέπει να συνέλθει, να αποφασίσει κατ’ αρχάς ποιόν αντιπρόεδρο θα προτείνει για λογαριασμό της Ν.Δ. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα το αποφασίσει, ποιος θα το αποφασίσει; Ο κ. Κακλαμάνης ήταν στη προηγούμενη Βουλή. Εγώ τότε είχα ασκήσει κριτική στον Αντώνη Σαμαρά, πήρε αυτές τις αποφάσεις μόνος του, την απόφαση να στηρίξει την κυρία Κωνσταντοπούλου και την απόφαση να προτείνει τον κ. Κακλαμάνη. Θεωρώ ότι τώρα πρέπει να γίνει πάλι συζήτηση και ψηφοφορία, ανάμεσα σε αυτούς που θέλουμε να είναι υποψήφιοι αντιπρόεδροι της Βουλής. Δεν με ενδιαφέρει αυτή η θέση (του αντιπροέδρου της Βουλής).»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk