Εχει λαμπερό αχυρένιο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και αρώματα ώριμων φρούτων, όπως αχλάδι, μάνγκο και κίτρο. Στο στόμα παρουσιάζεται πλούσιο και γεμάτο με αρώματα λεμονιού τα οποία δίνουν ένα ισορροπημένο τελείωμα.
Παράγεται από την ελληνική ποικιλία Μαλαγουζιά, που διασώθηκε από εξαφάνιση χάρη στις προσπάθειες του Βαγγέλη Γεροβασιλείου.
Μετά την προζυμωτική εκχύλιση, η οινοποίηση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 18-20 °C, ενώ ποσότητα οινοποιείται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Το κρασί παραμένει με τις οινολάσπες του για μερικούς μήνες, κερδίζοντας σε δομή και σώμα.
Γευστικοί συνδυασμοί: Μεσογειακή αλλά και ασιατική κουζίνα, θαλασσινά, πουλερικά, ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες και σαλάτες φρέσκων λαχανικών.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8-10 °C
Δυνατότητα παλαίωσης: 5-8 χρόνια
Επωνυμία κρασιού: Κτήμα Γεροβασιλείου Μαλαγουζιά
Επωνυμία οινοποιείου: Κτήμα Γεροβασιλείου
Σοδειά: 2014
Ποικιλία: 100% Μαλαγουζιά
Χρώμα: Λευκό
Κατηγορία: Οίνος Ξηρός
Ένδειξη ποιότητας: ΠΓΕ Επανομή
Αλκοολικοί βαθμοί:13,5 % vol.
Τοποθεσία αμπελώνα: Επανομή
Τοποθεσία οινοποιείου: Επανομή