Μια νέα στρατηγική η οποία αλλάζει τα δεδομένα στον τρόπο παράδοσης καινούργιων αυτοκινήτων στη χώρα μας υλοποιεί η Volvo Car Hellas, θυγατρική της σουηδικής Volvo Cars, παραδίδοντας τα μοντέλα της σε διάστημα 48 ωρών από την ολοκλήρωση της αγοράς τους.
Με αυτόν τον τρόπο η εισαγωγική εταιρεία των σουηδικών αυτοκινήτων και το δίκτυο των επίσημων διανομέων Volvo σε όλη την Ελλάδα παρέχουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στους υποψήφιους πελάτες τους, πολύ προτού αυτοί οδηγήσουν το νέο τους αυτοκίνητο, διαγράφοντας τις καθυστερήσεις που συχνά προκαλούν ανασφάλεια στο εύθραυστο περιβάλλον της ελληνικής αγοράς.
Η δέσμευση παράδοσης νέου αυτοκινήτου στον πελάτη εντός 48 ωρών από την αγορά του αφορά εκτελωνισμένα αυτοκίνητα που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα. Τα αυτοκίνητα αυτά χαρακτηρίζονται από μεγάλη ποικιλία εκδόσεων, στοιχείων πρόσθετου εξοπλισμού, χρωμάτων κ.τ.λ. έτσι ώστε να είναι δυνατό να ικανοποιηθεί σχεδόν οποιοσδήποτε συνδυασμός τεχνικών προδιαγραφών και εξοπλισμού επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος αγοραστής. Ο τελευταίος μπορεί να απευθυνθεί στο δίκτυο των επίσημων διανομέων Volvo σε όλη τη χώρα (η σχετική λίστα είναι διαθέσιμη στην τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης 800 100 7505 και στην ιστοσελίδα https://www.volvocars.com/gr/find-a-dealer) και να λάβει αναλυτικές πληροφορίες μέσα από μια ειδική εφαρμογή για μοντέλα και εκδόσεις που περιλαμβάνονται στη λίστα ετοιμοπαράδοτων αυτοκινήτων, η οποία ανανεώνεται διαρκώς και ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο.
Αφού αποφασίσει ποιο μοντέλο και έκδοση επιθυμεί να αποκτήσει, προχωρεί στη διαδικασία αγοράς και εξόφλησης του αυτοκινήτου, καταβάλλοντας το σχετικό χρηματικό ποσό ή μεταφέροντάς το μέσω web banking στον λογαριασμό του dealer.

Διαθέσιμα στο πρόγραμμα παράδοσης εντός 48 ωρών είναι τόσο τα Volvo V40 και V40 Cross Country, που κυριαρχούν τα τελευταία δύο χρόνια στην ανταγωνιστική κατηγορία των premium πεντάθυρων hatchback, όσο και τα δημοφιλή premium μεσαία sedan και sportswagon S60 και V60 αντίστοιχα. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα διατίθενται σε πληθώρα συνδυασμών επιπέδων εξοπλισμού και χρωμάτων και με τον diesel κινητήρα των 1.600 κ.εκ., τόσο με χειροκίνητο όσο και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.
Ταυτόχρονα είναι διαθέσιμες και οι εκδόσεις Livstyl, οι οποίες προσφέρουν επιπλέον εξοπλισμό αξίας 3.000-5.000 ευρώ, ανάλογα με το μοντέλο, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση.
Η δέσμευση παράδοσης εντός 48 ωρών ισχύει και για το παγκόσμιο best-seller της φίρμας, το μεσαίο SUV XC60 με τη νέα γενιά δίλιτρων τετρακύλινδρων turbo κινητήρων Drive-E που συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων.

Γιάννης Πετούλης
«Παρέχουμε σιγουριά στους πελάτες μας»
O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volvo Car Hellas μιλάει στο «Βήμα» για τη νέα πρωτοβουλία της εταιρείας και τις προοπτικές της αγοράς.
Ποιοι λόγοι σάς οδήγησαν στην επιλογή της συγκεκριμένης εμπορικής πολιτικής;

«Στη Volvo νιώσαμε την ανησυχία μερίδας του κόσμου που έχει σκοπό να αγοράσει αυτοκίνητο είτε μέσα στην επόμενη χρονική περίοδο είτε γενικά μέσα στο 2015 αλλά παράλληλα νιώθει ανασφάλεια λόγω της ρευστότητας των πολιτικών εξελίξεων και προβληματίζεται για την «επόμενη μέρα» και την τύχη των χρημάτων του. Με τη συγκεκριμένη ενέργεια η Volvo Car Hellas δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσει κάποιος το Volvo που επιθυμεί μέσα από μια μεγάλη γκάμα μοντέλων (εξαιρείται το νέο XC90 που είναι στο αρχικό στάδιο λανσαρίσματος), σε πολλούς συνδυασμούς κινητήρων, επιπέδου εξοπλισμού, χρωμάτων κ.τ.λ. μέσα σε 48 μόλις ώρες, χρόνο ρεκόρ για την αγορά, εξασφαλίζοντας έτσι επιπλέον σιγουριά και ασφάλεια!».
Πώς βλέπετε να διαμορφώνεται το τοπίο στην αγορά αυτοκινήτου τους υπόλοιπους μήνες του έτους;
«Η συγκεκριμένη εμπορική πολιτική, εκτός από την άμεση λύση που προσφέρει στους καταναλωτές, δείχνει και την προσήλωση της Volvo στην ελληνική αγορά. Υστερα από μια αναγκαία μεταβατική περίοδο –ελπίζω να είναι μικρή –θεωρώ ότι η αγορά μπορεί να επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης αντίστοιχους με του πρώτου εξαμήνου και ίσως ως το τέλος της χρονιάς ανακτηθεί το χαμένο έδαφος».

Μικρά νέα


Audi Q1: Στις εκθέσεις το 2016

Με ορίζοντα το πρώτο τρίμηνο του 2016, η Audi ετοιμάζεται να διεκδικήσει μερίδιο στην κατηγορία των μικρών SUV. To Q1 θα επενδύσει σε ένα δυναμικό σχεδιαστικό προφίλ, χωρίς ωστόσο να ξεπεράσει το μήκος των 4,3 μέτρων. Εχοντας ως αφετηρία την ίδια ευέλικτη αρχιτεκτονική με το Α3, το νέο μικρό SUV της Audi θα διατεθεί σε πληθώρα εκδόσεων που θα ξεκινούν από τρικύλινδρο diesel κινητήρα και θα φτάνουν ως τους 310 ίππους για την κορυφαία RSQ1 έκδοση, η οποία θα μοιράζεται τον ίδιο κινητήρα με το Audi TTS.

To «άγγιγμα» της Brabus στο smart forfour

H «παραδοσιακή» συνεργασία μεταξύ smart και Brabus ετοιμάζεται να αποδώσει τον επόμενό της καρπό, ήδη από την προσεχή έκθεση στη Φρανκφούρτη, μεταμορφώνοντας τη νέα τετραθέσια προσθήκη στην γκάμα της smart σε «πύραυλο τσέπης». Εκτός από τα συνήθη αισθητικά στοιχεία της Brabus που επιβάλλουν μια πιο επιθετική προσέγγιση σε τμήματα του αμαξώματος και τις πατροπαράδοτες πινελιές του βελτιωτικού οίκου εντός και εκτός, το forfour θα εξοπλίζεται με πιο σπορ ανάρτηση αλλά κυρίως με μια αναβαθμισμένη εκδοχή του κινητήρα του 0,9 λίτρου με απόδοση 120 ίππων.

Η υβριδική αντεπίθεση της Ηyundai

Η κορεατική φίρμα ετοιμάζει το μοντέλο που θα αναλάβει να αντιμετωπίσει το best-seller της υβριδικής κατηγορίας Toyota Prius, εξελίσσοντας ένα μεσαίο υβριδικό sedan το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2016. Εχοντας ως αφετηρία την αρχιτεκτονική του Elantra, το νέο υβριδικό Hyundai θα αξιοποιήσει έναν κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων σε συνδυασμό με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρίες ιόντων λιθίου, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσουν περισσότερες εκδοχές αμαξώματος αλλά και μια plug-in υβριδική έκδοση.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ