Την Τετάρτη 22 Ιουλίου o Ευριπίδης Στυλιανίδης, μίλησε στους Άρη Ραβανό και Αργύρη Παπαστάθη{{{ audio1 }}} Για ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών
«Θεωρώ άδικη την συμπεριφορά, που επέδειξαν έναντι του αρχηγού τους , οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ , οι οποίες αποστασιοποιήθηκαν την πιο δύσκολη και κρίσιμη στιγμή για την διακυβέρνηση του τόπου. Η Βουλή πλέον λειτουργεί αλά καρτ.
Η Βουλή πλέον είναι κυβερνώσα Βουλή , δίνει πλειοψηφίες σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας , προκειμένου να πάρει αυτή η κυβέρνηση αποφάσεις, που θα διευκολύνουν τη χώρα, να βγει από την έκτακτη κατάσταση. Κι αυτό είναι ένα στοιχείο, από τη μια ωριμότητας της Βουλής, ανωριμότητας όμως, της κυβερνητικής πλειοψηφίας , η οποία διασπάται.
Οι εκλογές, επειδή θα έχουν πολύ κόστος και θα αποτελέσουν και καθυστέρηση στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια , ενδεχομένως αυτή τη στιγμή να είναι τραγικά επιζήμιες για τη χώρα.
Θα πρέπει να στηριχτεί αυτή η κυβέρνηση, που υπάρχει έστω και αλά καρτ, για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις , να τελειώσουμε το πρόγραμμα γέφυρα , να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση, για το τρίτο μνημόνιο και να αρχίσουμε και την υλοποίηση του και να πάμε ως εκεί, που μπορούμε.
Δεν μπορεί η Ν.Δ να μπει ευθέως στην κυβέρνηση, διότι τότε νομίζω δημιουργείται άλλο πολιτικό πρόβλημα . Αμέσως καθίστανται αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας η Χρυσή Αυγή .»
Για ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης για ένα διάστημα
«Κάτι τέτοιο φαίνεται να βρίσκει αντίθετο τον ίδιο τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ . Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει έδαφος για να συζητηθεί.
Η λύση είναι να συνεχίσει αυτή η κυβέρνηση την ολοκλήρωση αυτού του κρίσιμου έργου, το οποίο έχουμε μπροστά μας.»
Για την εκλογή προέδρου στη ΝΔ
«Είναι επιπόλαιο κι ανεύθυνο, την πιο δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα, μετά τον πόλεμο, εμείς να ενδοσκοπούμε και να επιδοτούμε την εσωστρέφεια.
Έχουμε αυτή τη στιγμή έναν μεταβατικό πρόεδρο, ο οποίος νομιμοποιήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα. Θα πρέπει να του δώσουμε ένα τράτο αρκετών μηνών.»
Για την άποψη Βορίδη, να γίνει άμεσα η εκλογή προέδρου
«Η μοίρα της χώρας και η προοπτική της παράταξης, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής , δεν μπορεί να εξαρτάται από την ματαιοδοξία αυτόκλητων δελφίνων. Για μένα θεμιτό θα ήτανε να πάμε σε ένα Έκτακτο Συνέδριο , στο οποίο να αποφασίσουμε την εκλογική διαδικασία πότε θα γίνει και το Τακτικό Συνέδριο να είναι προνομία του νεοεκλεγέντος αρχηγού.»