ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα)
200 γρ. καβουρόψιχα, από κονσέρβα, καλά στραγγισμένη
χυμό από 1 λεμόνι
150 ml έ.π. ελαιόλαδο
1 φλ. ώριμο μάνγκο, σε κυβάκια
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. μαγιονέζα
10 φυλλαράκια δυόσμου
αλάτι, πιπέρι
4 φλ. μαρούλι, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε την καβουρόψιχα και την περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το λάδι. Ανακατεύουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε το μάνγκο, τα κρεμμυδάκια, τη μαγιονέζα και τον δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε με μια διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βάζουμε το μείγμα σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε το μαρούλι, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015.