Γ. Ρωμανιάς: «Δεν υπάρχει πρόβλημα για τις συντάξεις ούτε τον Ιούνιο ούτε τον Ιούλιο»

Την Δευτέρα 25 Μαίου ο γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μίλησε στον βήμα fm για τις συντάξεις

Την Δευτέρα 25 Μαίου ο Γιώργος Ρωμανιάς μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για τις συντάξεις{{{ audio1 }}}

Για την πληρωμή των συντάξεων

«Και τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, δεν έχουμε πρόβλημα. Η ρευστότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, και αναφέρομαι σε όλα τα ταμεία, δεν έχει κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα βρίσκεται αλλού: στην ρευστότητα συνολικά της οικονομίας. Δηλαδή, στην δυνατότητα να πληρώνουμε ταυτοχρόνως μισθούς, συντάξεις και δόσεις.

Σαφώς (πρέπει να πληρώνουμε πρώτα μισθούς και συντάξεις)! Εάν τα χρήματα δεν φτάνουν, εάν δεν έχουμε τη δυνατότητα, βεβαίως προτεραιότητα έχει η καταβολή μισθών και συντάξεων.»

Για τις επικουρικές συντάξεις και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος

«Τι έχει γίνει με τις επικουρικές συντάξεις; Με τo PSI πήρανε τα αποθεματικά για τρία φερ’ ειπείν επικουρικά ταμεία που είναι αντιπροσωπευτικό του τι έγινε: ήρθανε 12 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα Κυριακή που έγινε το PSI, είχανε 1,7 δις ευρώ αποθεματικά. Με το PSI τους μείνανε 350 εκατ. και αφού τούς φάγανε τα λεφτά, ήρθανε και είπανε: «Δεν έχετε να πληρώνετε επικουρικές συντάξεις, άρα ρήτρα μηδενικού ελλείμματος». Ρήτρα μηδενικού ελλείμματος σημαίνει ότι κάθε χρόνο τέσσερις φορές θα μειώνονται οι επικουρικές. Κι αυτό σημαίνει ότι σε δύο χρόνια και οκτώ μήνες θα έχουν μηδενιστεί οι επικουρικές. Άρα, δεν μπορούμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk