Η Νάταλι Πόρτμαν ήταν πραγματικά εκθαμβωτική. Εξαιρετικά εντυπωσιακή και ίσως για πρώτη φορά τόσο sexy. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Μαύρος Κύκνος» επέλεξε αποκαλυπτικό φόρεμα Rodarte για μιά από τις εμφανίσεις της στο Φεστιβάλ των Καννών. Φόρεμα από μαύρη μουσελίνα και κρύσταλλα. Ασύμμετρο με έντονη διαφάνεια στο πίσω μέρος. Όταν η ωραία Ισραηλινής καταγωγής, βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός «γύρισε την πλάτη της» στους φωτογράφους, οι παρευρισκόμενοι αντίκρισαν με έκπληξη την άλλη…θεϊκή της πλευρά. Τα σμιλεμένα οπίσθια και το μαύρο σλιπ της Πόρτμαν διαγράφονταν μέσα από την πανάκριβη μουσελίνα. Την εμφάνιση της Νάταλι συμπλήρωναν λεπτεπίλεπτα μαύρα πέδιλα. Αργότερα σε ένα από τα πολλά λαμπερά parties στο «Hotel Martinez» αρκετοί υποστήριζαν ότι η chic κυρία Πόρτμαν είναι πράγματι η ιδανική ηθοποιός για να ερμηνεύσει τον ρόλο της Τζάκι Κέννεντι-Ωνάση. Η Νάταλι είναι ωραία. Σαγηνευτικά ωραία. Πάνω απ’όλα όμως είναι απόλυτα chic. Ακριβώς όπως η γυναίκα η οποία κατάφερε να κάνει δύο άκρως πολυσυζητημένους γάμους. Ο ένας με τον πλέον δημοφιλή Πρόεδρο στην ιστορία των Η.Π.Α. Τον Τζον Κέννεντι. Ο δεύτερος πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο ιδιόκτητο νησί Σκορπιός. Η Τζάκι φορούσε μίνι νυφικό Valentino. Είχε περάσει το χέρι της στο στιβαρό μπράτσο του Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ένας Πρόεδρος και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη.

Η Νάταλι και οι άλλες

Η 34χρονη Πόρτμαν είναι σίγουρα πιο όμορφη από την Τζάκι. Είναι ωραιότερη και από τις συναδέλφους της οι οποίες ερμήνευσαν στο παρελθόν τον ρόλο της γυναίκας που εξακολουθεί να μας απασχολεί ακόμα και σήμερα. Οι προκάτοχοί της στις κινηματογραφικές-άλλοτε πετυχημένες και κάποιες φορές αποτυχημένες-βιογραφίες ήταν η Ζακλίν Σμιθ (ένας από τους τηλεοπτικούς «Άγγελους του Τσάρλι»), η Ζακλίν Μπισέ (στο πλευρό του Άντονι Κουίν ο οποίος ερμήνευσε τον ρόλο του Ωνάση) και η Κέιτι Χόλμς. Αυτή την φορά η ταινία με τίτλο «Jackie» ξεκινάει από την στιγμή της δολοφονίας του Τζον Φιτζέραλντ Κέννεντι στο Ντάλας. Ήταν 22 Νοεμβρίου του 1963. Την παραγωγή της ταινίας (τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στο τέλος του 2015) έχει αναλάβει ο Ντάρεν Αρονόφσκι, ο άνθρωπος που καθοδηγούσε σκηνοθετικά την Νάταλι στον «Μαύρο Κύκνο».

Το περίφημο ροζ ταγιέρ

Μπορεί η Νάταλι Πόρτμαν να «αντιγράψει» πιστά το εκπληκτικό στιλ της Τζάκι; Η ηθοποιός έχει φοιτήσει σε καλά σχολεία του Long Island. Αργότερα σπούδασε στο Harvard. Ανήκει σε ευκατάστατη οικογένεια. Ένα κορίτσι με έμφυτο στιλ. Πως θα είναι άραγε η Πόρτμαν μέσα στο περίφημο ροζ ταγιέρ; Πρόκειται για το ρούχο που φορούσε η Πρώτη Κυρία την ημέρα της δολοφονίας του συζύγου της στο Ντάλας. Το συγκεκριμένο pink, μπουκλέ ταγιέρ με τα χρυσά κουμπιά και το ασορτί καπελάκι έφερε την υπογραφή του καταστήματος Chez Nixon. Η Τζάκι το είχε αγοράσει από το δημοφιλές μαγαζί της Park Avenue, στην Νέα Υόρκη. Πολλοί πίστευαν ότι το ταγιέρ ήταν αυθεντικό Chanel. Έκαναν όμως λάθος! Πως θα είναι η Νάταλι μέσα στο εμβληματικό ροζ ταγιέρ το οποίο η Κυρία Κέννεντι είχε φορέσει τουλάχιστον άλλες έξι φορές;

Αν και η star λατρεύει τα μαύρα και τα λευκά χρώματα, το ροζ είναι αυτό που θα «αναδείξει» την εύθραυστη ομορφιά της!

Το λευκό αλά Τζάκι, τζιν παντελόνι τα «σπάει» το φετινό καλοκαίρι

Ποιά ήταν τα εντυπωσιακότερα και πλέον πολυσυζητημένα ρούχα τα οποία φόρεσε η Τζάκι Κέννεντι-Ωνάση; Η γκαρνταρόμπα της γυναίκας style icon ήταν γεμάτη από ρούχα με διάσημες υπογραφές. Η απέριττη κομψότητα της Τζάκι. Η απόλυτα chic εικόνα μιάς πανίσχυρης γυναίκας. Αυτή που πολλές προσπαθούν να μιμηθούν στην εποχή μας. Το λευκό στενό παντελόνι με την ζώνη στην μέση και το μπλουζάκι είναι ότι πιο hot για το φετινό καλοκαίρι…Οι κυρίες και δεσποινίδες κυκλοφορούν όλο και συχνότερα με λευκά στενά παντελόνια από τζιν κυρίως ύφασμα. Η Τζάκι «συνελήφθη» από τους φωτογράφους ντυμένη με το συγκεκριμένο στιλ. Έκανε ποδήλατο σε πάρκο της Νέας Υόρκης. Τα μάτια της κάλυπταν τα τεράστια αγαπημένα μαύρα γυαλιά της. Η Τζάκι λάτρευε τα εντυπωσιακά αξεσουάρ. Τα μεγάλα γυαλιά, τα κολιέ με τις ογκώδεις πέρλες, τα βραχιόλια, τα φουλάρια, τις σιφόν εσάρπες και τα σατέν μακριά γάντια.

Οι βραδινές τουαλέτες

Η λευκή σατέν μακριά τουαλέτα του Oleg Cassini στη δεξίωση του Λευκού Οίκου. Τα ιβουάρ φορέματα σε γραμμή Α με τις λεπτές μαύρες ζώνες στην μέση και τις ασορτί μαύρες γόβες. Οι μαρινιέρες πάνω από τα στενά λευκά παντελόνια. Είναι μερικά από τα looks της Jackie O. Εμφανίσεις που καθηλώνουν ακόμα και σήμερα. Οι λευκές καπαρντίνες με την ζώνη στην μέση. Οι μαύρες μακριές τουαλέτες με τα βολάν. Οι κόκκινες one shoulder τουαλέτες με τα κεντήματα και τις διαφάνειες.

Όλα δείχνουν ότι η ταινία δεν θα αναφερθεί στις «Ελληνικές στιγμές» της Τζάκι. Όταν περνούσε τα καλοκαίρια της στον Σκορπιό. Στο πλευρό του Άρη Ωνάση.

Οι ατελείωτοι λογαριασμοί που έφθαναν στον Ωνάση

Ήταν η εποχή που η γοητευτική Αμερικανίδα χάρισε στον πλανήτη τα πλέον ισχυρά μαθήματα λαμπερού, απαράμιλλου στιλ. Πανάκριβες στιλιστικές επιλογές. Ρούχα με υπογραφές Valentino, Chanel, Dior, Pierre Gardin. Εμβληματικά κοσμήματα με την σφραγίδα των οίκων Cartier, Harry Winston Boucheron. Ο Ωνάσης πλήρωσε τεράστιους λογαριασμούς στους μεγάλους οίκους μόδας. Τα ρούχα έφθαναν από το Μιλάνο, το Παρίσι, την Νέα Υόρκη. Ο Έλληνας μεγιστάνας ικανοποιούσε όλα τα καπρίτσια της συζύγου του. Μέχρι που κάποια στιγμή βαρέθηκε να πληρώνει. Η κατάσταση έγινε πολύ άσχημη μεταξύ τους όταν στο διαμέρισμα τους στην Νέα Υόρκη έφθασε ένας λογαριασμός με πολλά-πολλά μηδενικά! Ο Ari the Greek απλά τον…πέταξε στα σκουπίδια…

Ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας απένειμε στην Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη το Μετάλλιο «Μητέρα Τερέζα»

Στα Τίρανα μετέβη η κυρία Βαρδινογιάννη, μετά από επίσημη πρόσκληση του Προέδρου της Αλβανικής Δημοκρατίας, κυρίου Bujar Nishani και της συζύγου του, Odeta. Στην Μαριάννα απονεμήθηκε το ανώτατο βραβείο της Αλβανικής Δημοκρατίας. Το Μετάλλιο «Μητέρα Τερέζα».

Την τιμητική αυτή διάκριση στην κυρία Βαρδινογιάννη, απένειμε ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας, αναγνωρίζοντας το σημαντικό κοινωνικό της έργο, χάρη στο οποίο έχουν σωθεί πολλά παιδιά από την Αλβανία τα οποία πάσχουν από καρκίνο. Ανάμεσα τους ο Τζάνι, το άρρωστο μόλις τεσσάρων μηνών βρέφος, που τον περασμένο Φεβρουάριο μεταφέρθηκε επειγόντως από την Αλβανία για να νοσηλευτεί στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ». Η μεταφορά του παιδιού έγινε χάρη στην άμεση κινητοποίηση της Πρώτης κυρίας της Αλβανίας, Odeta Nishani, και την γρήγορη ανταπόκριση της Προέδρου του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη. Οι δύο κυρίες δημιούργησαν έτσι μια γέφυρα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς ανάμεσα στον ελληνικό και τον αλβανικό λαό.

Τιμητική υποδοχή

Στο αεροδρόμιο των Τιράνων η Πρώτη κυρία της Αλβανίας, Odeta Nishani, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, κύριος Λεωνίδας Ροκανάς και η σύζυγός του, κυρία Ελένη Ροκανά, υποδέχτηκαν την κυρία Βαρδινογιάννη, και εν συνεχεία την συνόδευσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στα Τίρανα.

Η κυρία Βαρδινογιάννη έκανε επίσκεψη στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Tirana University Hospital Center» όπου την υποδέχτηκε και την ξενάγησε η Γενική Διευθύντρια του Νοσοκομείου, κυρία Ogerta Manastirliu. Αμέσως μετά η κυρία Βαρδινογιάννη, η Πρώτη κυρία της Αλβανίας, ο Έλληνας Πρέσβυς και η σύζυγός του, μετέβησαν στο Προεδρικό Μέγαρο όπου ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας κύριος Bujar Nishani, απένειμε στην κυρία Βαρδινογιάννη το Μετάλλιο «Μητέρα Τερέζα», το οποίο απονέμεται σε προσωπικότητες που διακρίνονται για το ανθρωπιστικό τους έργο. Το Μετάλλιο συνοδευόταν από τιμητικό δίπλωμα κι ένα αγαλματίδιο της Μητέρας Τερέζας. Στην τιμητική εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων: Ο Υπουργός Υγείας της Αλβανίας, κύριος Ilir Beqja, ο Έλληνας Πρέσβης στην Αλβανία, κύριος Λεωνίδας Ροκανάς και η σύζυγός του, Ελένη, η κυρία Liri Berisha, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού της Αλβανίας, ο κύριος Περικλής Δρούγκας, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων της Αλβανίας, ο κύριος Αδαμάντιος Φραντζής, Διευθυντής του Ελληνο-Αλβανικού Κολλεγίου «Αρσάκειο», κ.ά.