Μπαρμπούνια σαβόρο σεβίτσε

Ο σεφ Γκίκας Ξενάκης «πειράζει» τα πατροπαράδοτα με έμπνευση

YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

8 μπαρμπούνια, καθαρισμένα

αλάτι, ημίχονδρο

100 ml μηλόξιδο

2 κλωνάρια δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο, και λίγα επιπλέον φυλλαράκια για το τέλος

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

2 καυτερές πιπερίτσες τσίλι, τριμμένες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 φύλλα δάφνης

μερικά φύλλα φρέσκου κόλιαντρου

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

50 γρ. σταφύλια, κομμένα σε ροδέλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φιλετάρουμε τα μπαρμπούνια και βγάζουμε τα κόκαλα. Πασπαλίζουμε τα φιλέτα με το αλάτι και τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά.

Αφαιρούμε το αλάτι τινάζοντας ελαφρά τα ψάρια. Σε ένα μπολ βάζουμε το μηλόξιδο, το δενδρολίβανο, το ελαιόλαδο, τις πιπερίτσες, το σκόρδο και τα δαφνόφυλλα. Βυθίζουμε τα ψάρια και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 40 λεπτά.

Βγάζουμε τα φιλέτα των ψαριών από τη μαρινάδα και τα σερβίρουμε σε πιατέλα. Από πάνω στολίζουμε με τα φύλλα του κόλιαντρου, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα σταφύλια και μερικά φυλλαράκια δενδρολίβανου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk