Κ. Καραγκούνης: «Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα πακέτο μέτρων που αποτελεί φοροεπιδρομή»

Την Τρίτη 19 Μαίου ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., μίλησε στον Βήμα fm για τη συμφωνία και το «σχέδιο Γιούνκερ

Την Τρίτη 19 Μαίου ο Κώστας Καραγκούνης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για τη συμφωνία και το «σχέδιο Γιούνκερ{{{ audio1 }}}

Για το «σχέδιο Γιούνκερ», το ενδεχόμενο συμφωνίας και τη στάση της Ν.Δ.

«Το συγκεκριμένο σχέδιο έχει διαψευστεί και από την Κομισιόν και σήμερα σε όλους τους τόνους, αλλά και από την κυβέρνηση. Αν ισχύει μια τέτοια συμφωνία όπου υπάρχει λογική να μπουν έκτακτες εισφορές σε εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ, ένας ΦΠΑ ο οποίος είναι ενιαίος και σε πολλά προϊόντα, αν έρθει μια τέτοια συμφωνία, θα έχουμε μια μέση επιβάρυνση του οικογενειακού εισοδήματος πάνω από 20-30%. Αντιλαμβάνεστε για τι επιβάρυνση συζητάμε στο οικογενειακό εισόδημα από μια τέτοια συμφωνία φοροεπιδρομής. Είμαστε εδώ για να δώσουμε το χέρι της συνεννόησης, αλλά όχι με τέτοια πολιτική, την οποία θέλουν να εφαρμόσουν. Γιατί αυτή η πολιτική της φοροεπιδρομής δεν θα βγάλει πουθενά. Εμείς είμαστε εδώ να συνεννοηθούμε, να βοηθήσουμε , αλλά όχι με την πολιτική του να διορίζουμε τα ΄΄ροζ παιδιά ΄΄ , του να καταργούμε τις αποκρατικοποιήσεις και τις επενδύσεις, δηλαδή να βρίσκουμε έσοδα από αλλού κι όχι να βάζουμε φόρους στα συνήθη υποζύγια, γιατί πρέπει να κάνουμε το μεγάλο κράτος του ‘80, γιατί έτσι πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει το 2015. Εάν θέλουν την βοήθεια μας πρέπει να έρθουν να συνεργαστούν και να πουν ότι «εδώ θ’ αλλάξω κι εγώ πολιτική, θα οπισθοχωρήσω κι εγώ σε κάποια σημεία». Μόνο τότε θα μπορούμε κι εμείς να βοηθήσουμε την κατάσταση. Αποδοχή ποιου πακέτου, των φοροεπιδρομών; Αυτά είναι φορολογικά pro grow! Είναι δυνατόν να υπάρχουν έκτακτες εισφορές από 30.000 ευρώ και πάνω ή ενιαίος συντελεστής προς τα πάνω (ΦΠΑ) 19-20%, τα οποία θα διαλύσουν το οικογενειακό εισόδημα»

Για τα εσωκομματικά της Ν.Δ. και το αν υπάρχει θέμα ηγεσίας

«Αφήστε το θέμα της ηγεσίας, αυτό έχει λήξει εδώ και τρεις μήνες. Δεν υφίσταται καν θέμα. Πως έχει επανέλθει; Έχουμε κάνει καταστατικά όργανα, κανένας δεν έθεσε το θέμα, δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk