Η εποχή που η ανδρική περιποίηση περιοριζόταν στο ξύρισμα και σε λίγες μόνο σταγόνες after shave είναι πλέον παρελθόν. Και μπορεί ένα ωραίο κοστούμι ή μια προσεγμένη στιλιστική επιλογή να δίνει πόντους στην εικόνα, δεν αρκεί όμως για να αναδείξει στο έπακρο την ανδρική γοητεία. Ανοιχτοί πόροι, κουρασμένη όψη και σημάδια του στρες απειλούν όχι μόνο τη γυναικεία επιδερμίδα αλλά και την ανδρική. Η βιομηχανία της ομορφιάς δημιουργεί πλέον νέας γενιάς προϊόντα με συνθέσεις που προσφέρουν στοχευμένες λύσεις.

Η διαφορετική δομή του ανδρικού δέρματος, πυκνότερη κατά 20%, σίγουρα το καθιστά πιο ανθεκτικό. Η αλήθεια όμως είναι ότι όταν τα σημάδια γήρανσης κάνουν την εμφάνισή τους είναι και πιο έντονα. Ενας βασικός λόγος είναι ότι η καθημερινή διαδικασία ξυρίσματος αποδυναμώνει τη φυσική προστασία της επιδερμίδας προκαλώντας ερεθισμούς που στη συνέχεια κάνουν το δέρμα πιο ευάλωτο στις επιθέσεις από εξωτερικούς παράγοντες. Η διαφορετικότητα της ανδρικής επιδερμίδας έγκειται στο ότι διαθέτει περισσότερες ίνες κολλαγόνου και έχει πυκνότερη δομή, γεγονός που την κάνει να γερνάει διαφορετικά και με πιο βραδείς ρυθμούς από τη γυναικεία. Οι επιπτώσεις του άγχους, της φωτογήρανσης, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του καπνίσματος αργά ή γρήγορα κάνουν εμφανή τα σημάδια τους στην επιδερμίδα. Επιπλέον, η υπερδραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων στο δέρμα των ανδρών δημιουργεί έντονη λιπαρότητα με αποτέλεσμα τη συχνή εμφάνιση μαύρων στιγμάτων και υπερβολικής γυαλάδας.

Η καθημερινή και συστηματική φροντίδα της επιδερμίδας είναι το αντίδοτο στις φθορές που αφήνει ο χρόνος. Λεπτές γραμμές, ρυτίδες, θαμπή όψη, διασταλμένοι πόροι αντιμετωπίζονται χάρη στις ειδικές συνθέσεις των εξειδικευμένων προϊόντων και η επιδερμίδα ανακτά τη χαμένη της λάμψη, απαλότητα, ομοιομορφία και νεανικότητα.

  • Η αντρική επιδερμίδα διαθέτει περισσότερες ίνες κολλαγόνου και πυκνότερη δομή από τη γυναικεία


Biotherm Homme, Force Supreme Youth Architect Serum.
Αντιγηραντικός ορός με εκχύλισμα μπλε φύκους και Pro-xylane™ για επανόρθωση και αναδόμηση.

Lab Series, Max LS Age-Less Face Cream. Κρέμα προσώπου με σύνθεση που συμβάλλει στην επανορθωτική αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης.

L’Oreal Paris, Men Expert Vitalift 5. Κρέμα κατά της γήρανσης που καταπολεμά τις ρυτίδες και τη χαλάρωση χωρίς να αφήνει ίχνος λιπαρότητας

Vichy Homme, Liftactiv Anti-Wrinkle Hydrating Care. Εντατική αντιρυτιδική φροντίδα που δρα ενάντια στις ρυτίδες και στα σημάδια κούρασης.

Εκ των Εσω

Solgar, Skin, Nails and Hair. Συμπληρώματα διατροφής με σύνθεση πλούσια σε οργανικό θείο (MSM), βιταμίνη C, προλίνη, λυσίνη, οργανικό πυρίτιο και κιτρικό ψευδάργυρο που βοηθά στη διατήρηση νεανικού και λαμπερού δέρματος (στα φαρμακεία).

Collagen Power, Collagen Pro-active Liquid. Υγρό πόσιμο κολλαγόνο πλούσιο σε συγκεκριμένα αμινοξέα: γλυκίνη, προλίνη και υδροξυπρολίνη για ένα υγιές, νεανικό δέρμα γεμάτο σφριγηλότητα και ελαστικότητα (στα φαρμακεία).

* Δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑmen Δεκεμβρίου 2014