Ερντογάν: Ανάπτυξη εξέδρας γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο

Εντολή στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ) για την ανάπτυξη εξέδρας γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο έδωσε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. «Διανύσαμε μία σημαντική απόσταση με το πλοίο σεισμικών ερευνών μας και θα πρέπει να κάνουμε το απαιτούμενο βήμα για την εξέδρα γεωτρήσεων» είπε ο Ερντογάν, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Άγκυρα θα προχωρήσει σε νέες προκλήσεις στήνοντας εξέδρα γεώτρησης εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Εντολή στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ) για την ανάπτυξη εξέδρας γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο έδωσε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ».

Ειδικότερα, κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΣΕΑ όπου συζητήθηκαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία των συμφερόντων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε ότι θα επιστρατευθούν όλες οι δυνατότητες έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν όλα τα δικαιώματα στη Μεσόγειο.

«Διανύσαμε μία σημαντική απόσταση με το πλοίο σεισμικών ερευνών μας και θα πρέπει να κάνουμε το απαιτούμενο βήμα για την εξέδρα γεωτρήσεων»
είπε ο Ερντογάν, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Άγκυρα θα προχωρήσει σε νέες προκλήσεις στήνοντας εξέδρα γεώτρησης εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

«Θα κάνουμε και εμείς, μόνοι μας, αυτό που πρέπει για τον εαυτό μας» είπε, αφού προηγουμένως είχε υποστηρίξει ότι οι ξένες εταιρείες έρευνας πετρελαίου δεν προχωρούν σε εργασίες γεωτρήσεων στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου όπου υπάρχει διαφωνία.

Η απόφαση που ελήφθη προβλέπει πως η τουρκική κρατική εταιρία ΤΡΑΟ θα αυξήσει τη δραστηριότητά της στην Ανατολική Μεσόγειο αποκτώντας την εξέδρα γεωτρήσεων, που φθάνει στο ποσό του 1,5 δισεκ. δολαρίων.

Στόχος είναι η επίτευξη συμφωνιών με άλλες χώρες για σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις, κυρίως στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, και η ΤΡΑΟ να καταστεί μία εταιρεία, η οποία θα μπορεί να δραστηριοποιείται σε όλα τα μέρη του κόσμου, όπως η BP, η Shell και η Chevron.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk