Μέσα από τις μεγάλες τζαμαρίες του «Vespa Rossa» παρακολουθούσα μία ομάδα από νεαρούς, γεροδεμένους άνδρες να στέκονται στην είσοδο της πολυκατοικίας. Νεαρά παιδιά με πουλόβερ και μπουφάν.Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής με πληροφόρησε ότι οι αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονται σχεδόν όλο το 24ωρο στην είσοδο της μάλλον παλιάς πολυκατοικίας ανήκουν στην προσωπική φρουρά του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια. Τσίμπησα ένα ραβιόλι με γέμιση μαύρης τρούφας. Μιά από τις σπεσιαλιτέ του καινούργιου Ιταλικού εστιατορίου το οποίο βρίσκεται κοντά στη Σπύρου Μερκούρη και την Αντήνορος. Ρούφηξα μια γουλιά από το κόκκινο κρασί μου. Περίμενα ότι ίσως ο Υπουργός θα κατέβαινε να δοκιμάσει κάτι από την ευφάνταστη κουζίνα του new Italian resto. Κάτι τέτοιο δεν έγινε όμως.

Κάποιοι άλλοι συνάδελφοί του, απολάμβαναν ψάρι στο «MILOS» του «Hilton» ή έπιναν κοκτέηλ στο bar της «Μεγάλης Βρετανίας». Όπως άλλωστε ανέφερε σε μία από τις καταγραφές του ο μεγάλος Γιώργος Σεφέρης το ιστορικό ξενοδοχείο της Πλατείας Συντάγματος ήταν από πολύ παλιά το κέντρο συνάντησης πολιτικών από όλα τα κόμματα.

Ο Πρωθυπουργός, οι Αρχηγοί κομμάτων και οι υπουργοί

Τα πράγματα τώρα έχουν αλλάξει. Στο ιστορικό ξενοδοχείο δεν κυκλοφορούν μόνο ισχυροί υπουργοί και η ελίτ της επιχειρηματικής ζωής. Το new entry πολιτικών της νεότερης γενιάς είναι κάτι περισσότερο από εμφανές. Πέρα από βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων όπως ο Νότης Μαριάς, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ πίνουν τον καφέ τους.

Στο «MILOS» πάλι συνεχίζουν να τρώνε το ψάρι τους τυλιγμένο σε κρούστα αλατιού γνωστά κυβερνητικά στελέχη. Δίπλα τους βρίσκονται πάντα ισχυροί τραπεζίτες, εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες. Κάποιες φορές και μέλη του Διπλωματικού Σώματος. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η privee αίθουσα του «MILOS» έχει αφήσει εποχή. Εκεί είχε συναντηθεί ένας από τους ισχυρότερους Αμερικανούς πρέσβεις που έχουν περάσει ποτέ από την Ελλάδα με ένα από τους σημαντικότερους και πλέον πολυσυζητημένους επιχειρηματίες της χώρας μας.

Το «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ» στο ισόγειο του «Hilton» είναι ένα classic spot που επισκέπτονται πάντα πολιτικοί και επιχειρηματικά στελέχη. O Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται στο εστιατόριο κάποια μεσημέρια ή αργά το βράδυ. Επιλέγει να τρώει πάντα από τον μπουφέ. Το «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ» επισκέπτονται επίσης οι κ. Χρυσοχοϊδης, Δένδιας, Βορίδης, Πετσάλνικος, Γεωργιάδης, Γιαννάκου-Κουτσίκου ενώ την εμφάνισή τους έχουν κάνει μαζί οι κ. Πάνος Καμμένος και Παύλος Χαϊκάλης. Το μικρό αίθριο του ξενοδοχείου επισκέπτεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης.


Κινητικότητα στο κέντρο της πόλης

Η κινητικότητα αυτές τις μέρες είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Λίγα μόλις 24ωρα πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Οι πολιτικοί όλων των κομμάτων βρίσκονται παντού. Σε café, bars, εστιατόρια. Συναντούν ανθρώπους, συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις, χαιρετούν κόσμο, προσπαθούν να συγκεντρώσουν ψήφους στην δυσκολότερη ίσως εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών.

Η Στοά Σπυρομήλιου γνωρίζει επίσης μεγάλη κινητικότητα. Γνωστά πολιτικά πρόσωπα πίνουν τον καφέ τους στο «Clemente» το οποίο έχει αντικαταστήσει το ιστορικό «Brazilian». Εκεί όπου πριν πολλά χρόνια οι πολιτικοί έκαναν coffee break, συζητώντας με συγγραφείς, ποιητές, εικαστικούς. Η πολιτική και η πνευματική ελίτ του τόπου γύρω από ένα αχνιστό φλιτζάνι καφέ. Το «City Bistro» και το «Pasaji» είναι επίσης γεμάτα από κόσμο.

Στο Κολωνάκι και το Νέο Ψυχικό

Αντίθετα δύο άλλα ιστορικά spots της Πλατείας Κολωνακίου, τα «TOPS» και «ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ» συγκεντρώνουν πολιτικούς τις βραδινές κυρίως ώρες.

Στο «Malkoni’s» με τις δυνατές dance μουσικές επί της Πατριάρχου Ιωακείμ συγκεντρώνονται νεαροί πολιτικοί. Αυτοί οι οποίοι κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον πολιτικό στίβο και τους αρέσει να ακούνε δυνατά house και dance μουσική.

Στην Κηφισιά με τα πολυτελή εστιατόρια και μικρά café τα «Blue Pine», «Gabinoteca» και «Rakkan» είναι γεμάτα από πολιτικούς.

Στο Νέο Ψυχικό και το «GASPAR» απολαμβάνουν τον café και το φαγητό τους εκείνοι οι οποίοι κινούνται περισσότερο στα προάστια της πόλης. Κάποιες βραδιές κάνουν και ένα πέρασμα από το νέο, hot spot «IL COUNTI»

Στα Νότια προάστια

Στα Νότια προάστια γίνεται ένας πραγματικός χαμός. Τα restos και café της κεντρικής πλατείας στην Γλυφάδα αλλά και στην πλατεία Εσπερίδων είναι γεμάτα από κόσμο. Όλοι κάνουν την βόλτα τους από το νέο super trendy «Fifty Seven» για espresso, δροσερές σαλάτες και ψαγμένα πιάτα.

Χαμός και στα Δυτικά προάστια και ιδιαίτερα στο «L’ΑHURI» το οποίο προτιμάει το πρώην μοντέλο Νόνη Δούνια, υποψήφια με την Ν.Δ. στην Α΄Πειραιά.

Η ομάδα του Ολυμπιακού στο πλευρό της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Τα μικρά παιδιά ήταν ενθουσιασμένα. Οι φιλόξενοι χώροι της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ» γέμισαν από κόκκινα εκτυφλωτικά χρώματα. Όλοι οι αγαπημένοι παίκτες του Ολυμπιακού με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ομάδας κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Αντιπρόεδρο κ. Σάββα Θεοδωρίδη, τον προπονητή κ. Βίτορ Περέϊρα και άλλα στελέχη επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο. Μοίρασαν δώρα στα παιδιά, έπαιξαν μαζί τους και τους ευχήθηκαν «Καλή Χρονιά».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και ιδιαίτερα τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Ο κ. Μαρινάκης είναι ένας μεγάλος υποστηρικτής της «ΕΛΠΙΔΑΣ» είπε η κ. Βαρδινογιάννη. «Ο κ. Μαρινάκης από την πρώτη στιγμή που ηγήθηκε του Ολυμπιακού εκτός από τον δρόμο της επιτυχίας στον οποίο οδηγεί την ομάδα της έδωσε ανθρωπιστικό προσανατολισμό ενισχύοντας τις κοινωνικές πρωτοβουλίες».

Ο κ. Μαρινάκης διαβεβαίωσε αμέσως μετά την κυρία Βαρδινογιάννη ότι ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Τιμητική Διάκριση στον Ισπανό Πρέσβη

Μια μέρα μετά η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και η «ΕΛΠΙΔΑ» τίμησαν τον Ισπανό Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Alfonso Lucini και την σύζυγό του Carmen για την προσφορά τους στον Σύλλογο.

Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε η κ. Carmen Lucini η οποία συνοδευόταν από την κόρη της Irene. Η Irene είναι φοιτήτρια στο εξωτερικό. Όταν όμως βρίσκεται στην Ελλάδα έχει εκφράσει την επιθυμία να εργάζεται ως εθελόντρια στην «ΕΛΠΙΔΑ».