Ενα παλιό ελαιοτριβείο υπόδειγμα φιλοξενίας

Loutrouvio. Αυτό είναι το όνομα της συγκεκριμένης κατοικίας και όχι τυχαία. Λουτρουβιό ονομάζεται στα κερκυραϊκά το ελαιοτριβείο. Αυτή ήταν η αρχική χρήση του κτίσματος η κατασκευή του οποίου τοποθετείται στα 1800.

 Εξωτερικά, οι εργασίες ανακαίνισης πραγματοποιήθηκαν με απόλυτο σεβασμό και ελάχιστες παρεμβάσεις ώστε να μην αλλοιωθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας του. Αντίστοιχα, στο εσωτερικό διατηρήθηκε η τοιχοποιία η οποία δεν εμπόδισε σε τίποτα την προσθήκη στοιχείων σύγχρονης σχεδιαστικής προσέγγισης.


Η κατοικία Loutrouvio αναπτύσσεται σε δυο επίπεδα. Η κύρια είσοδος οδηγεί σε ένα ευρύχωρο ενιαίο χώρο όπου εντάσσονται το καθιστικό, η τραπεζαρία, η κουζίνα, το λουτρό και το τζακούζι. Στον όροφο βρίσκονται η κρεβατοκάμαρα και ένα ακόμη λουτρό.

Οι ιδιοκτήτες του Caragol Point, το συγκρότημα όπου βρίσκεται η Loutrouvio, θέλησαν να αξιοποιήσουν την πανοραμική θέα του κτήματος και παράλληλα τον αγροτικό του χαρακτήρα της περιοχής. Ετσι, στους εξωτερικούς χώρους διαμορφώθηκαν καταπράσινοι κήποι με όμορφες γωνιές χαλάρωσης και ανεμπόδιστη οπτική επαφή με τη θάλασσα, όπως γύρω από την πισίνα ή στην βεράντα με την εντυπωσιακή πέργκολα.

Βασικός στόχος της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης της Loutrouvio είναι οι ένοικοι να νιώθουν πραγματικά σαν το σπίτι τους. Σε αυτό, χωρίς αμφιβολία, συμβάλλει και η τοποθεσία: μια καταπράσινη πλαγιά επάνω από τη χερσόνησο της Κουλούρας.

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk