ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα)

200 ml χυμό πορτοκαλιού

50 γρ. μέλι

60 ml έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

1/3 ματσάκι φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το πανάρισμα

250 γρ. τυρί ΠΟΠ Σαν Μιχάλη Σύρου, σε φέτες

EKTEΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού να βράσει έως ότου μείνει στο 1/3 της αρχικής του ποσότητας. Τον μεταφέρουμε σε μια μπασίνα, προσθέτουμε το μέλι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μισό θυμάρι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι και περνάμε τις φέτες του τυριού, ώστε να καλυφθούν από όλες τις πλευρές. Βάζουμε τις φέτες σε πυρίμαχα ατομικά σαγανάκια και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.

Βγάζουμε τα σαγανάκια από τον φούρνο, διαβρέχουμε με το «γλάσο» του πορτοκαλιού και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο φρέσκο θυμάρι.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.