Την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ μίλησε στους Άρη Ραβανό, Αργύρη Παπαστάθη και Αιμίλιο Περδικάρη για την προεδρική εκλογή.{{{ audio1 }}}

Για την προεδρική εκλογή

«Να μην διανοηθεί η κυβέρνηση να δημιουργήσει εθνική κρίση, για κάποιο εθνικό ζήτημα, για να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία. Διότι βέβαια εκεί τα πράγματα αλλάζουν, όταν βρίσκεται η χώρα σε κίνδυνο. Μην το διανοηθούν, διότι εκεί μπαίνουμε σε άλλα πράγματα. Άλλα σενάρια που δεν έχουν να κάνουν με αυτό που φτιάχνει ο Σαμαράς με τον Σόιμπλε (μπορούν να γίνουν). Εμείς, αυτό προειδοποιούμε. Βλέπετε ότι οι Τούρκοι, ας πούμε, πιέζουν και δεν είναι και στο καλύτερο οι σχέσεις. Έχουν κατσικωθεί – επιτρέψτε μου την έκφραση – με το «Μπαρμπαρός» στην Κύπρο και κάνουν τα δικά τους καμώματα. Συνεπώς, ας μη διανοηθούν ότι για να μείνουν στην εξουσία πρέπει να προκαλέσουν κάτι. Γιατί εκεί πραγματικά θα έχουμε ζήτημα και αυτό το λέμε προς πάσα κατεύθυνση.

Έτσι ή αλλιώς, μετά τις εκλογές, γιατί δεν θα παραμείνει η ίδια κυβέρνηση, θα έχουμε κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Και δεν θα είναι και δικομματική, αυτή είναι η πρόβλεψή μας. Για μετά τις εκλογές μιλάω πάντα. Από τη στιγμή που θα στηθούν οι κάλπες και θα γίνουν εκλογές (θα συζητήσουμε τη συμμετοχή μας ή την εκλογή Προέδρου). Εμείς θέλουμε εκλογές. Δεν κουβεντιάζουμε οτιδήποτε ή για Πρόεδρο, αν δεν γίνουν πρώτα εκλογές.»