Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε ο πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο

Την παραίτηση του προέδρου της Μπουρκίνα Φάσο, Μπλεζ Κομπαορέ, ανακοίνωσε ο στρατός της χώρας. Ο επί 27 χρόνια ηγέτης της χώρας επιβεβαίωσε λίγο αργότερα την είδηση. Ο Κομπαορέ εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μετά τις βίαιες διαδηλώσεις που συγκλόνισαν τη χώρα και στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον τρία άτομα.

Την παραίτηση του προέδρου της Μπουρκίνα Φάσο, Μπλεζ Κομπαορέ, ανακοίνωσε ο στρατός της χώρας. Ο επί 27 χρόνια ηγέτης της χώρας επιβεβαίωσε λίγο αργότερα την είδηση.

Ο Κομπαορέ εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μετά τις βίαιες διαδηλώσεις που συγκλόνισαν τη χώρα και στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον τρία άτομα.

Την ηγεσία της χώρας ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει ο αρχηγός του στρατού, στρατηγός Ονορέ Τραόρε.

Ο αντισυνταγματάρχης Ισαάκ Ζίντα έκανε την ανακοίνωση στο Παλάτι του Έθνους στην πρωτεύουσα Ουαγκαντουγκού στην Μπουρκίνα Φάσο, όπου χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να ζητήσουν την παραίτηση του Κομπαορέ.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Omega, ο πρόεδρος της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται στην παραίτησή του, προτρέποντας εκλογές σε διάστημα 90 ημερών.

Την Πέμπτη, διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στο Κοινοβούλιο και σε κυβερνητικά κτίρια, εκφράζοντας την οργή τους για την προσπάθεια του Κομπαορέ να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα, προκειμένου να επιδιώξει νέα θητεία.

Μετά τις διαδηλώσεις, ο πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο ανακοίνωσε ότι δεν θα επιδιώξει νέα θητεία, αλλά τόνισε ότι θα έμενε στην εξουσία μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της μεταβατικής κυβέρνησης το 2015.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση συνέχισε να ζητά την παραίτηση του Κομαπορέ. Ο ηγέτης της, Ζεφιρίν Ντιάμπρε, κάλεσε τους διαδηλωτές να καταλάβουν δημόσιους χώρους.

Φωνές ενθουσιασμού ακούστηκαν όταν ο εκπρόσωπος του στρατού ανακοίνωσε στο πλήθος ότι ο πρόεδρος της χώρας παραιτήθηκε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk