YΛΙΚΑ (για περίπου 30 λουκούμια)
500 ml νερό
500 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο νερό
4 φύλλα ζελατίνας των 5 γρ. το καθένα, μαλακωμένα σε λίγο νερό και στυμμένα
15 ml ανθόνερο
λίγο έ.π. ελαιόλαδο, για την επάλειψη του ταψιού
200 γρ. αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα*
ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το βράσιμο, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας και το ανθόνερο και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Αφήνουμε να σταθεί για 1 ημέρα.
Την επομένη το κόβουμε σε κύβους. Χτυπάμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη και τη βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο. Περνάμε από τη σκόνη τα λουκούμια, ώστε να πάει παντού και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
* Πώς καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα: Σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά τα αμύγδαλα μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους.
Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 20 Ιουνίου 2014.