O ΟΤΕ σχεδιάζει, σύμφωνα με το Reuters, την έκδοση νέου ομολόγου το οποίο θα ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ περίπου. Η επιχείρηση σχεδιάζει επίσης την επαναγορά ομολόγων ύψους 788 εκατ. ευρώ, λήξεως 2015, και ομολόγων ύψους 895 εκατ. ευρώ, λήξεως 2016.
Για την επαναγορά ομολόγων η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η εταιρεία, η ΟΤΕ plc ανακοίνωσε πρόταση επαναγοράς των ομολόγων της λήξεως Φεβρουαρίου 2015 και Μαΐου 2016. Η τιμή επαναγοράς των ομολόγων θα προκύψει βάσει περιθωρίων 60 bps και 160 bps (μονάδες βάσης) πλέον των επιτοκίων της διατραπεζικής αγοράς (mid swap rates) για τα ομόλογα Φεβρουαρίου 2015 και Μαΐου 2016 αντίστοιχα. To συνολικό ποσό των ομολόγων που πρόκειται να επαναγορασθούν θα καθορισθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και θα εξαρτηθεί από την επιτυχή ολοκλήρωση νέας έκδοσης ομολόγου. Το νέο ομόλογο θα εκδοθεί κάτω από το Πρόγραμμα Έκδοσης Μεσομακροπρόθεσμων Ομολόγων της OTE plc, θα είναι σε Ευρώ, θα φέρει σταθερό επιτόκιο και θα πληροί τα κριτήρια ομολόγου αναφοράς (benchmark size).

Οι υφιστάμενοι ομολογιούχοι που θα αποδεχτούν την πρόταση επαναγοράς των ομολόγων (λήξεως Φεβρουαρίου 2015 και Μαΐου 2016) θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν προτεραιότητα στη διαδικασία κάλυψης του νέου ομολόγου. Ο ΟΤΕ προβαίνει σε αυτή τη συναλλαγή με στόχο να επεκτείνει με αποδοτικό τρόπο τη λήξη των δανειακών του υποχρεώσεων».