Την έξοδό της στις αγορές για την άντληση ρευστότητας μέσω νέας ομολογιακής έκδοσης θα επιχειρήσει την ερχόμενη εβδομάδα η Eurobank, στο πλαίσιο της στρατηγικής της διοίκησής της γιασταδιακήεπανασύνδεσητης με το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση, η διοίκηση της τράπεζας έχει ήδη δώσει εντολή στις Credit Suisse, HSBC, JP Morgan, Mediobanca και Nomura να οργανώσουν συναντήσεις στην Ευρώπη µε το επενδυτικό κοινό, αρχής γενοµένης από τη 16η Ιουνίου 2014.
Η Eurobank επισημαίνει πως ανάλογα µε τις συνθήκες της αγοράς, ενδέχεται να ακολουθήσει µια έκδοση µη καλυµµένων οµολογιών σε ευρώ.
Θα εφαρµοστούν οι κανόνες σταθεροποίησης της Financial Conduct Authority (FCA) και της International Capital Markets Association (ICMA).
Η Eurobank Ergasias έχει πιστοληπτική διαβάθµιση Caa2/ θετική προοπτική από την Moodys, CCC+/ σταθερή προοπτική από την S&P και B-/σταθερή προοπτική από τον οίκο Fitch.
Υπενθυμίζεται ότι στην έκδοση ομολόγου κύριου χρέους έχουν ήδη προχωρήσει οι υπόλοιπες τρεις συστημικές τράπεζες.
Μόλις χθες η Alpha Bank άντλησε 500 εκατ. ευρώ με απόδοση 3,50%. Στο ποσό αυτό αναμένεται να κινηθεί και το ομόλογο που θα εκδώσει η Eurobank.